Cizinec / The Tourist – recenze

Benátky v hlavní roli.
 
 
Cizinec je popisován jako cesta po Evropě. Především se budeme procházet Paříží a Benátkami. Do Paříže hodíme jen jeden letmý pohled a většinu času budeme prozkoumávat zákoutí Benátek. A právě Benátky jsou jednou z předností filmu. Jsou opravdu půvabné a romantické. Člověk se do nich ihned zamiluje. A projet se gondolou po místních kanálech bude sen nejedné ženy a dívky.

Velkou roli samozřejmě hrají průvodci. Tentokrát se jimi stali Frank Tupelo (Johnny Depp) a Elise Clifton-Ward (Angelina Jolie). Angelina se zde představuje jako tajemná dáma, která si vybere Johnnyho jako vějičku. Frank je z překrásné Elise paf. V Elise pomalu, ale jistě nalézá lék na své zlomené srdce. Čas pro rozjímání nad nově objevenou láskou mu nebude dopřán a znenadání Frankovi půjde o život. Proč? A co s tím má společného právě charizmatická Elise Vám prozrazovat nebudu.

Angelina Jolie a Johnny Depp jsou velká filmová esa. Své role vždy skvěle a osobitě ztvárňují. Ale jako pár se k sobě nehodí. Elise je chladná lady, která je vždy, všude a za každých okolností upravenou dámou. Frank Tupalo je trochu ošuntělý učitel matematiky, který vypadá neustále zmateně. A že mezi nimi přeskočila jiskra a zamilovali se, jim zkrátka uvěřit nejde.

Na film jsem se těšila, ale bohužel. Ne, že by mě film zklamal. Benátky byly skvělé, Johnny Depp byl ohromný a Angelina Jolie byla nádherná. Objeví se i trocha napětí. I když, vzhledem k tomu, že od začátku tušíte nebo víte jaké bude rozuzlení zápletky, je toho napínání méně, než by se slušelo. Více se budete bavit. Johnny i během úprku o holý život působí komicky a lehce mi připomínal Jacka Sparrowa.

Cizinec není sám o sobě špatný. Jednotlivé ingredience jsou kvalitní, ale nějak nepasují dohromady. Celkově film působí chladně a neosobně. A vzájemnou lásku hlavním postavám prostě věřit nemůžete. Ale díky jednotlivým výkonům film vyčnívá lehce nad průměr. Je na Vás, zda vycestujete do Benátek ze sálu kina nebo si počkáte na pohodlí Vašeho obývacího pokoje.
 

Pod tímto pohledem muži tají.


 

Noční projížďka Benátkami.


 

Přistiženi in flagranti.


 

60%

Cizinec / The Tourist

Cizinec není sám o sobě špatný. Jednotlivé ingredience jsou kvalitní, ale nějak nepasují dohromady. Celkově film působí chladně a neosobně. A vzájemnou lásku hlavním postavám prostě věřit nemůžete. Ale díky jednotlivým výkonům film vyčnívá lehce nad průměr.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací