Andělé všedního dne nad námi bdí ve filmu i na stránkách knihy

andele_vsedniho_dne_plakatPodívejte se, jak vypadá andělská premiéra a křest.

Spisovatel Michal Viewegh již před sedmi lety naservíroval čtenářům jednu ze svých nejsmutnějších knih. Sám autor popisuje Anděle všedního dne jako „knížku o nás všech, jejichž čas je vyměřen, a přesto se stále chováme, jako bychom tu měli být věčně.“ Toto silné téma zaujalo nejen mnoho čtenářů, ale i režisérku Alici Nellis. Díky jejich spolupráci tak máme nyní možnost vydat se mezi anděly nejen na stránkách knihy, ale i na filmovém plátně.

Snímek sice vstupuje do našich kin až 9. října 2014, ale svůj velký den má již za sebou. V úterý 30. září 2014 se totiž v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí konal křest knihy se zbrusu novou filmovou obálkou a o pár hodin později i slavnostní premiéra v nedalekém kině Lucerna. Do knihkupectví dorazila Alice Nellis s panem Vieweghem a andělskou posilou Eliškou Křenkovou. Přítomné trio odpovědělo i na velmi osobní otázku, a to na to, jak jsou na tom s vírou. Michal Viewegh se svěřil: „V Boha nevěřím, ale chybí mi.“ Alice Nellis prozradila: „Moje víra je v hledání něčeho, co by mě přesahovalo“ a Eliška přiznala: „Věřím v něco mezi nebem a zemí. Když mi je ovej, tak se obracím o pomoc“.

Do kina Lucerna dorazila mnohem početnější delegace. Potkat jsme se mohli nejen s celým andělským čtyřlístkem – Marián Labuda st., Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský, Eliška Křenková, ale i dalšími VIP hosty. Projekci filmu si nenechal ujít například Richard Genzer, Olga Sommerová či Anna Geislerová.

Jak to v Paláci knih Luxor a v kině Lucerna vypadalo, si můžete prohlédnout v galeriích na našem oficiálním Facebook profilu.

andele_vsedniho_dne_prem_01

andele_vsedniho_dne_prem_02

andele_vsedniho_dne_prem_03

andele_vsedniho_dne_prem_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací