Dům kouzel / The House of Magic – recenze

dum_kouzel_2013_posterAbrakadabra, nadešel čas magie i iluzí.
 
 
 
Není tomu poprvé, kdy krátké snímky či fiktivní upoutávky zaujaly diváky natolik, že vznikl i celovečerní film. Dům kouzel do této kategorie rozhodně patří, protože byl natočen na motivy 12 minutového 4D počinu Strašidelný dům.

Režisér Ben Stassen není na poli animáků pro děti žádným nováčkem. Na jeho kontě můžeme nalézt například Sammyho dobrodružství 1 a 2 či Cestu na Měsíc 3D. Tentokrát ale nebudeme cestovat do vesmíru a ani pod mořskou hladinu. Hlavním hrdinou Domu kouzel je roztomilý nazrzlý kocourek Bouřka, kterého se jeho předchozí majitelé zbavili. Nový domov i přátele nalezne v domě, na jehož pozemek se bojí vstoupit i ten nejuštěkanější hafan z ulice. Staré sídlo totiž patří kouzelníkovi v důchodu a je plné pozoruhodných rekvizit a domácích mazlíčků. I když tu všichni žijí spokojeně, problémy nastanou, když se synovec hodného pána rozhodne dům prodat a vydělat hromadu peněz.

Vydáme se na průzkum půdy i domu očima hrdiny.Dobrodružství sice nevyniká originální zápletkou a ani nečekaným rozuzlením, ale má něco, čím se nemůže pochlubit každý animák. I když to možná bude vzhledem k názvu znít lacině, je to kouzlo, které na nás dýchne, jakmile překročíme práh starobylého sídla s překrásně vykreslenými detaily. K opravdu povedeným okamžikům patří i několik minut dlouhé záběry, kde se sice nemluví, ale hraje úžasná hudba a my se vydáme na průzkum půdy či domu jako takového očima hrdiny. Tyto scény vyniknou o to více, vydáte-li se na 3D verzi. Nechybí ani akce, jež se odehrává ve stylu série komedií „Sám doma“. Jen tentokrát pasti nevymýšlí malý kluk, ale zvířátka, panenky, žárovky a další prapodivné postavičky.

Přijde-li vám bělovlasý kouzelník Lawrence povědomý, budete mít pravdu. Tvůrci se inspirovali podobou Pierra Richarda a dokonce prozradili, že kdyby Dům kouzel točili s živými herci, určitě by francouzského velikána rádi obsadili. V českém znění se představí celá řádka dabéru, a jako u většiny animovaných pohádek se dabing velmi povedl.

Dům kouzel sice patří k jednodušším počinům, co se děje týče, ale bezesporu vás dostane svoji barevností, úchvatnými záběry a celou plejádou prapodivných postaviček.
 
 

Kdo by tomuto zrzečkovi dokázal odolat?

dum_kouzel_2013_foto_03
 
 

Králík, kuchař i telefon mají pro strach uděláno a hrdě stojí v první linii.

dum_kouzel_2013_foto_14
 
 

Když si nevíte rady, je dobré si na situaci pořádně posvítit.

dum_kouzel_2013_foto_09
 
 

70%

Dům kouzel / The House of Magic

Dům kouzel sice patří k jednodušším počinům, co se děje týče, ale bezesporu vás dostane svoji barevností, úchvatnými záběry a celou plejádou prapodivných postaviček.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací