Annabelle – recenze

annabelle_cz_plakat„Moji rodinu asi pronásleduje duch.“

 
 
 
Každá malá holčička bezesporu touží po nové panence. Ale ne každá panenka je roztomilou hračkou, kterou budete chovat a vozit v kočárku. Annabelle je sice oděna do nevinných, sněhově bílých šatiček, ale pod růžovými tvářičkami se skrývá hrůzostrašné zlo. Kde se tam vzalo? Jak se lze tohoto prokletí zbavit?

S Annabelle jsme se poprvé setkali v hororu V zajetí démonů, kde její řádění zarazili (alespoň prozatím) manželé Warrenovi. Nyní se ale dozvíme, jak to všechno vlastně začalo. John Form (Ward Horton) a jeho manželka Mia (Annabelle Wallis) jsou v radostném očekávání. Již brzy se jim narodí první dítě a oni se ho již nemohou dočkat. John má sice obavy, jestli zvládne rodinu řádně zaopatřit, ale i tak neváhá utratit nemalé peníze za dárek pro jeho drahou polovičku. Mia je totiž vášnivou sběratelkou panenek a již dlouho touží po krásce v bílých šatech a dvěma blonďatými cůpky. Jistě již tušíte, že dárkem je TA panenka. Idylka se pokazí ve chvíli, kdy do domu vtrhne pár vyznávající satana a na mladou dvojici zaútočí. Brutální čin ovšem napáchá více škody, než si manželé i policie troufnou pomyslet.

Výsledný mix určitě postraší, ale na dlouhodobější efekt nemá podstatné grády.Režie se chopil John R. Leonetti, kterého známe především jako kameramana, jenž spolupracoval i na již zmíněném snímku V zajetí démonů. Není to tedy jeho první setkání s Annabelle i obdobným žánrem. Možná právě proto tu nalezneme to dobré, ale i to špatné. Poměrně slušně vybudovaná atmosféra, která sází na naši představivost, hudební doprovod i moment překvapení/úleku se pere s klasickými stereotypy a předvídatelností. Výsledný mix určitě postraší, ale na dlouhodobější efekt nemá podstatné grády. Kde jsou ty časy, kdy jsme se po hororu báli jít bytem po tmě?

Horor Annabelle se sice nezařadí mezi kultovní počinny a špatné sny  také nejšpíš nenavodí, ale i tak se u něho budeme hodinu a půl hezky bát.
 
 

Kdo dřív uhne pohledem, ten prohraje.

annabelle_foto_04
 
 

Kočárek v temném sklepě? V tomto domě asi bydlí pěkně zvrácená maminka.

annabelle_foto_01
 
 

Nejen holčičky, ale i panenky si rády kreslí.

annabelle_foto_10
 
 

60%

Annabelle

Horor Annabelle se sice nezařadí mezi kultovní počinny a špatné sny také nejšpíš nenavodí, ale i tak se u něho budeme hodinu a půl hezky bát.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací