Pohádkovou knihu Tři bratři Zdeňka Svěráka pokřtila i Červená Karkulka

tri_bratri_knihaV Paláci knih Luxor se hrálo a zpívalo.

Pohádky O Šípkové Růžence, O Červené Karkulce a O dvanácti měsíčkách se mohou pochlubit novým filmovým i knižním kabátkem. Jan Svěrák natočil a Zdeněk Svěrák napsal příběh Tři bratři, ve kterém trojice mladíků zachraňuje dívky v nesnázích. Pokřtít knihu plnou pestrých obrázků, která vychází v nakladatelství Fragment, přišla celá plejáda hostů, a to ilustrátor Václav Šlajch, grafik Martin Odehnal, představitelka Červené Karkulky Lucie Maria Štouračová, odpovědná redaktorka Romana Homonická, Jan a Zdeněk Svěrákovi a skladatel Jaroslav Uhlíř.

„Že jsem takhle zbarvená, říkají mi Červená. Karkulka Červená, že jsem takhle zbarvená…“, nejen tento úryvek písničky ze Tří bratrů si mohli spolu s Jaroslavem Uhlířem a Červenou Karkulkou naživo zazpívat všichni přítomní hosté i návštěvníci pražského knihkupectví. V pozitivní a přátelské atmosféře se nesl nejen samotný křest, kdy byla polita maketa knihy v nadživotní velikosti, ale i následná autogramiáda. Tvůrci se ochotně podepisovali, fotografovali a Václav Šlajch neváhal k podpisu připojit i krásný obrázek.

Jak to na pohádkovém slavnostním křtu vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

krest_tri_bratriB_obr_01

krest_tri_bratriB_obr_02

krest_tri_bratriB_obr_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací