Filmové události #42/14: Univerza expandují, Lego Batman přichází

lego_pribeh_cz_plakatCo a především kdy.
 
 
Úspěch animáku LEGO® příběh už dávno zajistil jeho pokračování. Ovšem těšit se můžeme i na další spin-offy z Lego světa stejně, jak je tomu u počítačových her. V dnešních událostech se také podrobně podíváme na harmonogram nadcházejících superhrdinských snímků, nahlédneme do světa fantastických zvířat, projdeme se mezi upíry a vlkodlaky, zabloudíme v labyrintu a možná se dočkáme i kybernetické Scarlett.

 
 
 
Lesba a mimozemšťan škádlí Bonda

Natáčený Bond 24 zřejmě získal hned dva charismatické herce. Francouzka Léa Seydoux, známá především jako jedna z hlavních hrdinek lesbického dramatu Život Adele, ztělesní další tajnou agentku ve stylu femme fatale. Hinxe, jednoho z protivníků Jamese Bonda (Daniel Craig) si prý zahraje Dave Bautista, tedy Drax Ničitel z letošní komiksové sci-fi Strážci Galaxie.


Zemřel J. Schánilec (22. 10. 1941 – 12. 10. 2014)

Divadlem, filmem, televizí i dabingem si prošel třiasedmdesátiletý nebožtík, český herec Jan Schánilec. Tuzemský hlas Buda Spencera nebo Jacka Nicholsona se na začátku kariéry uplatnil v souboru Divadla na Vinohradech. Jeho prvním filmem byl Finský nůž z roku 1965, dále se ocitl v obsazeních například klasik Svatba jako řemen, Slasti otce vlasti, Petrolejové lampy nebo Svatby pana Voka. Díky svému mistrnému dabingu byl laureátem ceny Františka Filipovského. Roku 1992 se ukázal ve veselohře Čarodějka.


Komiksový kapitalista vs. idealista

Navzdory neustále se měnícím tvrzením Roberta Downeyho Jr. se již skutečně nedočkáme Iron Mana 4. Postava by však kromě srazů v Avengers měla sehrát podstatnou úlohu ve třetím příběhu Captaina Americy, totiž jako záporák! Hlavní děj marvelovské „Fáze 3“ bude totiž vycházet z komiksového námětu „Občanské války“, v němž jsou lidé se superschopnostmi donuceni se registrovat a pracovat jako prosazovatelé zákona. Captain America (Chris Evans) s tím nesouhlasí, na rozdíl od spolupracujícího Tonyho Starka.

Joe a Anthony Russoovi, režiséři druhého Captaina i jeho chystaných sequelů, by navíc mohli podle serveru Badass Digest díky přízni Marvelu nahradit v případě potřeby Josse Whedona a natočit Avengers 3. Whedon však zatím studio neopustil.


Kdo zplodil Wonder Woman?

Producent Charles Roven odhalil původ superhrdinky Wonder Woman (Gal Gadot) v chystaném filmu Batman v Superman: Dawn of Justice. Bojovnice z říše Amazonek bude dcerou samotného Dia, vládce řeckých bohů. Marvelovští Thore a Ódine, mějte se na pozoru!


Superhrdinská fronta

Zpráva o jistém otcovství není ničím v porovnání se zveřejněným harmonogramem nadcházejících blockbusterů z dílen Warner Bros. a DC Comics.

Prvním snímkem po zmíněném Batman v Superman: Dawn of Justice bude již 5. srpna 2016 Suicide Squad režiséra Davida Ayera (Patrola, Železná srdce). Za slíbenou milost v něm bude pro vládu bojovat tým superpadouchů. Hlavní role zřejmě dostanou Will Smith, Tom Hardy a Margot Robbie. V minulosti se spekulovalo i o Ryanu Goslingovi.

Wonder Woman se osamostatní pro sólo snímek, jehož premiéra připadá na 23. června 2017. Zároveň nám Zack Snyder 17. listopadu téhož roku představí první část týmového eposu Justice League.

Herec Ezra Miller (Charlieho malá tajemství) bude zanedlouho znám jako Flash, nejrychlejší muž na světě. Rok 2018 (23. března) bude sdílet s Aquamanem (27. července) v podání Jasona Momoy.

5. duben 2019 se ponese ve znamení Shazama (Dwayne Johnson) a 14. červen nám přinese druhou část Justice League.

Závěr desetiletí roku 2020 pak oslavíme s Cyborgem herce Raye Fishere (3. dubna) novým Green Lanternem (19. června).

Superman (Henry Cahill) a Batman (Ben Affleck) také dostanou v budoucnu samostatná díla. K ochránci Gothamu se možná v nejbližším dobrodružství přidá Robin, ovšem ženského pohlaví. Objasnila by se tak zatím neoznámená role obsazené Jeny Malone (Hunger Games: Vražedná pomsta).


Kostičky na další čtyři roky

Batman se pokouší prorazit nejen ve hrané, ale i v animované kostičkové podobě světa dánské stavebnice, jak jsme viděli v prvním LEGO® příběhu. Roku 2016 v kinech poznáme japonskou obdobu tohoto prostředí s názvem Ninjago v režii Charlieho Beana (Powerpuff Girls). Chris McKay v dalším roce představí právě Lego Batmana a během léta 2018 se konečně objeví sequel k původnímu příběhu Emmeta a Hustěnky.


Kdy hledat fantastická zvířata?

V alespoň přibližné podobě známe také plán trilogie harrypotterovského spin-offu Fantastická zvířata a kde je najít. Premiéra prvního dílu byla již dlouho tomu nazad stanovena na 18. listopadu 2016. Další dva díly jej budou následovat v letech 2018 a 2020.


Mimozemšťané budou na koncertě flámovat

Den nezávislosti oslaví podruhé celý svět společně s Američany, protože Roland Emmerich mezi nás opět přivede své mimozemské nájezdníky 24. června 2016.

Komedie o cestování v čase To byl zítra flám se dočká druhého dílu 20. února 2015.

Jem and the Holograms, adaptace animovaného sci-fi seriálu o dívčí kapele oslní Ameriku 23. října 2015.


Labyrint: Návrat

Společnost Jima Hensona, nesoucí jméno slavného filmaře a mistra loutek chystá sequel ke kultovnímu fantasy snímku Labyrint z roku 1986. V původním příběhu se patnáctiletá Sarah (Jennifer Connelly) snažila najít svého bratra z temného pohádkového světa, kam ho předtím poslala. Pokračováním bude rozšířen i jiný Hensonův hit, totiž Temný krystal.


Underworld opět vítá Selene

Série o upírech a vlkodlacích Underworld se možná vydá několika směry. Ačkoliv jsme slyšeli o rebootu s vampýrem Davidem (Theo James), půjde, přesněji řečeno, o spin-off. Selene (Kate Beckinsale) se totiž na plátno vrátí! Kromě toho se podle režiséra Lena Wisemana z prostředí války dvou zmutovaných ras chystá i televizní seriál.


Oživlé mrtvoly používají nástroje smrti

Televizi navíc obohatí i zombie a lovci stínů. Společnost Constantine Film chce prosadit seriálový bonus k populární franšíze podle videoher Resident Evil. Zároveň oživuje námět spisovatelky Cassandry Clare, jejíž série o bojovnících s démony Nástroje smrti inspirovala film Mortal Instruments: Město z kostí.


Tři dny Draka

Robert Redford míří do hrané verze sedmatřicet let starého animáku Pete’s Dragon. Pokud se Disneym dohodne, skončí jako podivín, jemuž nikdo nevěří jeho šílené historky o dracích. Jedno takové stvoření jménem Elliot se však nedaleko něj vyskytuje a spolu se svým lidským svěřencem, sirotkem Petem,bude nejspíš chránit les před skupinou dřevorubců.


Nový pirát Chigur

Javier Bardem (Tahle země není pro starý, Skyfall) je jedním z možných adeptů na roli padoucha v pátých Pirátech z Karibiků – Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Pokud si někdo hodí špatně minci, čeká ho procházka po ráhně.


Kybernetická Scarlett

Studio Dreamworks údajně nabídlo deset miliónů dolarů herečce Scarlett Johansson za hlavní roli ve filmu podle slavné mangy/anime Ghost in the Shell. O postava policistky s kybernetickými implantáty Motoko Kusanagi podle starších zpráv jednala ještě nedávno s Margot Robbie (viz Filmové události #36/14).


Selže Raimiho láska?

Sam Raimi je lákán k režii dramatu podle knihy Love May Fail spisovatele Matthewa Quicka, autora předlohy Terapie láskou. Románem bude čtenáře doprovázet Portia Kane, opouštějící svůj pohodlný životní styl a nevěrného manžela, aby se vrátila do domu, kde vyrůstala. Nově se seznámí s učitelem angličtiny a pomůže mu po skandálu očistit jméno. Scénář napsal Mike White (Škola ro(c)ku).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací