Činoherní klub slaví 50. let a představuje nový repertoár

Dáte přednost hádce Chýlkové se Stavnou nebo výrazně nalíčenému Sokolovi?

Činoherní klub v Praze slaví úctyhodné kulatiny. Zahájil totiž svoji 50. sezónu. K této příležitosti si pro všechny diváky připravil dva nové tituly, které na tiskové konferenci představili jejich režiséři Ladislav Smoček a Ondřej Sokol v doprovodu herců.

Ivana Chýlková, Zuzana Stavná, Tomáš Jeřábek, Honza Hájek, Petr Křiváček a Vojta Kotek se 6. listopadu 2014 představí v premiéře hry Paní Warrenová. Původní dílo z pera Bernarda Shawa upravil a s herci nazkoušel režisér Ladislav Smoček, který říka: „Téma srážky mladé ženy s matkou je vždy vzrušující. Je to odvěký rozpor v cítění a stupni poznání života, je nekonečný a skoro vždy vášnivý.“ Shawovo dílo, které vzniklo již v druhé polovině roku 1893, bylo nejprve nejen zakázáno, ale později i poznamenáno vlivem režimu, čeští diváci ho budou moci nyní spatřit v objektivní podobě zaktualizované k dnešním dnům.

Více jak dva roky trvalo, než si opětovnou cestu do repertoáru Činoherního klubu našla hra Ujetá ruka Martina McDonagha. Hlavním problémem byl fakt, že z republiky odcestoval Domingos Correia, který hrál černého grázlíka Tobyho. Najít za tohoto exotického umělce náhradu byl běh na dlouhou trať. Jednoho dne se Vl. Procházkovi dostala do ruky fotografie herce s černou pletí a drobnými prstýnky černých vlasů, v tu chvíli bylo o novém obsazení Tobyho rozhodnuto. Hrát ho bude dokonale namaskovaný Ondřej Sokol, který je zároveň i režisérem Ujeté ruky. Na pódiu se v obnovené premiéře 9. listopadu 2014 po jeho boku předvedou Marek Taclík, Martin Finger, Markéta Stehlíková, Václav Šanda a Petra Horváthová.

Fotogalerii z tiskové konference v Činoherním klubu naleznete na našem Facebook profilu.

tiskovka_cinoherni_klub_obr_01

tiskovka_cinoherni_klub_obr_02

tiskovka_cinoherni_klub_obr_03

tiskovka_cinoherni_klub_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací