Filmové události #45/14: Nenávistní popsáni, Star Wars pojmenovány, Warcraft obnažen

mezipatra_15_plakatOdkrýváme tajemství!
 
 
Filmová studia se k nám často nechovají hezky, naopak nám připadají zbytečně tajnůstkářská. Nic by však nemělo být skryto. Pokud je to možné, musí se každý odvážit ke coming outu, o němž by mohli vyprávět hrdinové snímků z festivalu Mezipatra. Významné, dlouho zatajované skutečnosti, jsme se v uplynulém týdnu dozvěděli o westernu The Hateful Eight, nových Star Wars a Warcraftu. Potěšeni asi nebudete, pokud jste se těšili na jistý thriller s dvojicí Robertů – De Nirem a Pattinsonem nebo jestli jste již přijali Christiana Balea za Steva Jobse.
 
 
 
Čtyřprocentní festival

Ve čtvrtek 6. listopadu začal v pražském kině Lucerna 15. ročník filmového festivalu Mezipatra. Akce představí mnoho snímků s tématikou LGBT, tedy o lesbičkách, gayích, bisexuálech a transsexuálech. Zahájena byla projekcí brazilského filmu V jeho očích. O nepřejícnosti západního okolí vypráví americká Ta zvláštní láska, do ještě nepřátelštějšího Ruska nás zavede dokument Putinovy „Děti 404“ a touhu chlapce, aby vypadal jako missky oslaví jihoamerické koprodukční dílo Příšerný vlasy. Znovu můžeme poznat pocity homosexuálního pedofila z Danielova světa, úspěšného na festivalu v Jihlavě. Mezipatra budou v Praze probíhat do 13. listopadu. O dva dny později se přestěhují do Brna, kde definitivně skončí 22. listopadu.


 

Jeden hezký a jeden nenávistný

Do obsazení nového westernu Quentina Tarantina The Hateful Eight přibyli Channing Tatum a mexický herec Demián Bichir (Za lepší život, Drsňačky). Kromě nich se v něm objeví Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen a Bruce Dern.

Zveřejněna byla také oficiální synopse drsného příběhu. Několik let po občanské válce projíždí zasněženým Wyomingem dostavník s námezdním lovcem lidí Johnem Ruthem (Russell) a jeho zajatkyní Daisy Domergue (Leigh) na cestě do městečka Red Rock. Během cesty se setkají s černošským bývalým vojákem, nyní také lovcem lidí, majorem Marquisem Warrenem (Jackson) a jižanským renegátem Chrisem Mannixem (Goggins), jenž se prohlašuje za šerifa Red Rock. Ztracena ve sněžné bouří, schová se čtveřice na přepřahací stanici Minnie’s Haberdashery. Zde na ně čekají další čtyři lidé. Místní správce Bob (Bichir), popravčí Oswaldo Mobray (Roth), honák dobytka Joe Gage (Madsen) a někdejší generál Konfederace Sanford Smithers (Dern). Jak bouře sílí, lidem lapeným uvnitř dochází, že se možná do cíle nikdy nedostanou.


 

Nejsměšnější rytíř

Již několikrát odložený Don Quijote režiséra Terryho Gilliama bude nejspíš konečně natočen. Gilliam dokonce obsadil hlavní roli. S větrnými mlýny hodlá zúčtovat Jack O’Connell (Jezero smrti, 300: Vzestup říše).


 

Jobs znovu bez tváře

Po Leonardu Dicapriovi nakonec i Christian Bale vycouval z role Steva Jobse v chystaném životopisném snímku. Dalším údajným kandidátem na ztvárnění zakladatele Apple je Michael Fassbender.


 

Oko modly se zavřelo

Společnost Benaroya Pictures zarazila přípravy natáčení thrilleru Idol’s Eye s Robertem De Nirem, Robertem Pattinsonem a Rachel Weisz. Hvězdy měly vyprávět skutečný příběh o skupině zlodějů, která chtěla vyloupit zastavárnu, avšak zjistila, že jde o krytí významného zločineckého bosse. Jako důvod svého rozhodnutí označilo studio finanční problémy.


 

Mezi nejlepšími kreslouny jsou…

Americké filmové akademii bylo postoupeno celkem 20 filmů pro výběr kandidátů na animovaného Oscara. V tomto širokém výběru se ocitli: Velká šestka, Kniha života, Škatuláci, Giovanniho ostrov, Jak vycvičit draka 2, LEGO® příběh, Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců, Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, Tučňáci z Madagaskaru, Zvonilka a piráti, Letadla 2: Hasiči a záchranáři, Rio 2, Šutry v kapsách, Song of the Sea, Legends of Oz: Dorothy’s Return, The Tale of the Princess Kaguya, Cheatin‘, Henry & Me, The Hero of Color City, Jack and the Cuckoo-Clock Heart.

Ceny Akademie budou uděleny 22. února 2015.


 

Síla je vzhůru

Star Wars: Epizoda VII, jež za sebou má poslední klapku, představila svůj oficiální název. Pokračování ságy George Lucase se bude jmenovat Star Wars: The Force Awakens, tedy „Síla se probouzí“. Slova „Epizoda VII“ nebudou oficiální částí filmového titulu, i když je bude obsahovat úvodní „scrolling text“. Do českých kin se space opera dostane 17. prosince 2015.


 

Ásové na pozadí

Kromě Thora se v komiksovém filmu Avengers: Age of Ultron objeví ještě dva další Asgarďané. Idris Elba prozradil, že on jako Heimdall a Tom Hiddleston v úloze Lokiho dostanou v komiksovém dobrodružství cameo.


 

Po bin Ládinovi je na řadě Thanos

Ve světa marvelovských komiksů v neupřesněné roli brzy zřejmě objevíme i herečku Jessicu Chastain (30 minut po půlnoci, Mama). Spekulací je řada, nicméně Jessica později popřela, že by představovala superhrdinku Captain Marvel.


 

O orcích a lidech

Warcraft, fantasy film podle videoher společnosti Blizzard Entertainment, přiřadil ke svým hercům jména jejich postav. Příběh se bude odehrávat v době prvních real-time strategií, v nichž na lidská království zaútočili bojechtiví orkové z jiné dimenze.

Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok ze seriálu The Vikings) hraje Anduina Lothara, válečného hrdinu Aliance světa Azeroth, připraveného obětovat vše, aby svým lidem zajistil bezpečí.

Dominic Cooper (Need for Speed, Drákula: Neznámá legenda) je králem Llanem Wrynnem, vůdcem města Storwind.

Ben Foster (X-Men: Poslední vzdor, Na život a na smrt), jak už dlouho víme, získal roli čaroděje Medivha alias Strážce.

Ben Schnetzer (Zlodějka knih) mu bude sekundovat jako mladý mág Khadgar.

Ruth Negga (12 let v řetězech, Světová válka Z) doprovází Dominica coby jeho drahá královská polovička lady Taria.

Paula Patton (Déjà Vu, 2 zbraně) se potácí mezi dvěma stranami války jako podivná míšenka Garona ze světa orků.

Toby Kebbell (Válečný kůň, Úsvit planety opic) musí být také na rozpacích, jelikož jeho Durotan, náčelník orkského klanu Frostwolf, patří mezi ty umírněnější z rasy nájezdníků a usiluje hlavně o přežití svého národa a rodiny.

Rob Kazinsky (Pacific Rim – Útok na Zemi) bude Ogrimem, Durotanovou pravou rukou a bojovníkem, na něhož čeká legendární zbraň Doomhammer – Kladivo zhouby.

Clancy Brown (John na konci zemře, Nevyřízený účet) se chystá šířit strach jako Blackhand, jeden z nejstrašlivějších náčelníků orkské Hordy.

Daniel Wu (Jump, Čínský zvěrokruh) ztělesní temnotu zvanou Gul’dan. Černokněžník vládne všem orkům, ale sám přitom nedokáže ovládat temnou magii, jíž propadl.

Česká premiéra Warcraftu je plánovaná na 10. března 2016.


 

Newtonovi uletí jablko

Režisér Scott Waugh (Need for Speed) jedná o natáčení sci-fi Inversion. Hrdinové z Číny a USA se spojí, aby zachránili Zemi ve strašlivé situaci, kdy planeta prožívá reverzi gravitace – všemu z jejího povrchu hrozí jednosměrný výlet na oblohu.


 

Hračky nás pořád baví

Animovaná série Toy Story: Příběh hraček bude pokračovat i čtvrtým dílem. Prezident společnosti Disney Bob Iger jej nedávno slíbil na rok 2017. Scénář napíší Rashida Jones a Will McCormack (Celeste a Jesse navždy) podle příběhu od pixarovských režisérů – Johna Lassetera, Lee Unkriche, Andrewa Stantona a Peta Doctera. Lasseter, jeden z tvůrců prvního dílu, bude režírovat i čtyřku.


 

Zpátky do Arendellu?

Disneymu nestačí jen vesmírná Síla, superhrdinové a obživlé hračky, potřebuje i „zvláštní magii“ (strange magic). Nedávno si nechal zaregistrovat internetové domény strangemagic-thefilm.com, strangemagic-themovie.com, strangemagicfilm.com a strangemagicmovie.com. Toto spojení bylo dvakrát použito v hitu Ledové království. Že by se tedy blížil sequel?

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací