Filmové události #46/14: Quentin odchází, Doom bloguje, Lucas stvořil muzikál

fantasticka_ctyrka_2005_posterZachází renovace moc daleko?
 
 
Zatímco Quentin Tarantino již ví, kdy sám ukončí svou kariéru, George Lucas se nám brzy pochlubí novým, až doteď neznámým dílem a možná nás přesvědčí, že mu vydržela magická představivost. Stejně tak Wes Anderson má stále nápady, ač o nich víme jen velice málo. Někdy však moc fantazie škodí. Dosvědčují to nové plány s postavou Dr. Dooma nebo s našimi hororovými záporáky.
 
 
 
Starobinec pro Quentina?

Quentin Tarantino chce odejít do režisérského důchodu po svém desátém snímku. Oznámil to během akce American Film Market s tím, že po westernu The Hateful Eight tak můžeme počítat s jeho dvěma dalšími opusy. Očividně tak považuje dvoudílného Kill Billa za film jeden.


 

Bourneovo ujištění

Matt Damon potvrdil, že si zopakuje roli vylepšeného agenta Jasona Bourna. Nový film, režírovaný opět Paulem Greengrassem, se v kinech objeví roku 2016.


 

Rychle a zběsile na dalších zastávkách

Série filmů Rychle a zběsile bude po blížící se sedmičce pokračovat ještě alespoň třemi dalšími díly. Režisér Justin Lin je podle všeho lákán k pokračující spolupráci.


 

CIA potřebuje tebe!

Dwayne Johnson a Kevin Hart byli obsazeni do potenciální akční klasiky Central Intelligence režiséra Rawsona Marshalla Thurbera (Vybíjená, Millerovi na tripu). Z bývalé středoškolské sportovní hvězdy se stal prostý účetní (Hart), zatímco bývalý terč šikany je nyní zabijákem CIA (Johnson). Úspěšnější z dvojice chce Hartovu postavu využít, aby zastavil ilegální obchody s vojenskými tajemstvími.


 

Antibondovský valčík

Christoph Waltz (Hanebný pancharti, Nespoutaný Django) se nejspíš stal hlavním antagonistou Bonda 24, příštího dramatu s agentem 007 (Daniel Craig).


 

Pohádkář Anderson

Režisér Wes Anderson (Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť) zvažuje pro další dílo návrat ke stop-motion animaci, s jejíž pomocí v minulosti již vytvořil snímek Talentovaný pan Lišák. Novinka by měla být rozdělena do několika povídek.


 

A v tomto rohu…

Boxerští šampióni Andre Ward a Tony Bellew se pravděpodobně objeví ve sportovním dramatu Creed, spin-offu k sérii Rocky. Michael B. Jordan ((Ne)zadaní, The Fantastic Four) si zahraje hlavního hrdinu, vnuka Apolla Creeda (Carl Weathers). Film režíruje Ryan Coogler (Fruitvale).


 

Zmrtvýchvstalý mechanik

Jessica Alba a Tommy Lee Jones si zahrají v Mechanic: Resurrection, pokračování k tři roky starému thrilleru Mechanik zabiják. Režisér Dennis Gansel (Holky to chtěj taky, Čtvrtá mocnost) převezme po Simonu Westovi konrolu nad Arthurem Bishopem (Jason Statham), elitním profesionálním zabijákem schopným efektivně své vraždy maskovat jako nehody.


 

Revoluci v mopech způsobí…

David O. Russell by si přál do svého filmu Joy s Jennifer Lawrence v hlavní roli dostat jak Bradleyho Coopera, tak Roberta De Nira. Životopis vynálezkyně samočisticího mopu Joy Mangano má být podle režiséra „o tom, co je uvnitř ženy“. Pravděpodobně touha uklízet.


 

Padouši na sebevraždu

Řada superhrdinů ze světa DC Comics byla nově obsazena již do Batman v Superman: Dawn of Justice, ale neplatí to o superpadouších, z nichž se stanou protagonisté snímku Davida Ayera Suicide Squad. Součástí týmu bude určitě Margot Robbie (Vlk z Wall Street, Lásky čas) jako Jokerova pomocnice Harley Quinn. Jejího mistra si podle spekulací zahraje Jared Leto (Pan Nikdo, Klub poslední naděje) a Jai Courtney (Já, Frankenstein) jedná o roli nájemného zabijáka Deadshota. Will Smith se možná ukáže jako Captain Boomerang, nepřítel superrychlého Flashe.


 

Hledá se div mezi režisérkami

Společnost Warner Bros. chce, aby samostatný snímek věnovaný superhrdince Wonder Woman režírovala žena. O této příležitosti v minulých dnech jednala s Michelle MacLaren (Akta X, Hra o trůny), Leslie Linkou Glatter (True Blood: Pravá krev, Masters of Sex) a Jennifer Kent (Příšera, The Babadook).


 

Hanebný panchart proti superhrdinům

Záporáka v marvelovském filmu Captain America: Civil War si zahraje Daniel Brühl. Frederik Zoller z Hanebných panchartů nebo Niki Lauda v Rivalech (kde závodil s Thorem) by se zároveň mohl objevit i ve Dr. Strangeovi.


 

Victor von Geek

Nejzvláštnější zpráva ze světa komiksů pochází z natáčení nové Fantastické čtyřky. Herec Toby Kebbell odhalil, že padouch Victor von Doom alias Dr. Doom bude v jeho podání velmi asociální programátor Victor Domashev, jenž ovšem pod přezdívkou „Doom“ bloguje na internetu.


 

Horory hrůzy zbavené

Donna Langley, předsedkyně společnosti Universal Pictures, prohlásila, že rebooty známých hororových sérií si kladou za cíl vzít ústřední postavy, překročit s nimi hranice jejich žánru, dostat je do naší přítomnosti a v dobrodružných zápletkách je nově představit modernímu publiku. Prvním takovým pokusem byl letošní Drákula: Neznámá legenda.


 

Démoni, kyberšikana a prarodiče

Hororový sequel V zajetí démonů 2 získal nové datum premiéry. Milovníci prvního dílu se mohou těšit na 10. června 2016.

Thriller Cybernatural byl přejmenován na Unfriended. Od 10. dubna 2015 budeme z perspektivy počítačového monitoru sledovat dívku a její přátele, pronásledované tajemnou figurou. Někdo se chce pomstít za internetové video, kvůli němuž před rokem spáchala sebevraždu jejich spolužačka.

M. Night Shyamalan znovu pokusí vzkřísit svou kariéru hororovou komedií The Visit. 11. září 2015 vstoupí do kin sourozenecká dvojice na týdenní návštěvě u prarodičů na farmě. Čím víc pronikají bratr a sestra do podivných aktivit starých lidí, tím menší mají naději na návrat domů.


 

Nepřítel teroristů na nezmapovaném území

Scénář k filmu podle videohry Uncharted upraví Mark Boal (Smrt čeká všude, 30 minut po půlnoci). Režii si vzal na starost Seth Gordon (Šéfové na zabití). Dobrodruh Nathan Drake však stále nenašel svého představitele.


 

Sláva čtyřiceti zlodějům!

Shawn Levy (Ocelová pěst, Noc v muzeu) chce nově adaptovat pohádku Ali Baba a čtyřicet loupežníků pod zkráceným názvem Forty Thieves. O hlavní roli se měli ucházet Liam Hemsworth (Hunger Games), Dan Stevens (Panství Downton) a Even Peters (Quicksilver z X-Men: Budoucí minulost).


 

Ash opět zasahuje

Televizní seriál Ash Vs. Evil Dead podle hororu režiséra Sama Raimiho Lesní duch vstoupí díky stanici Starz na obrazovky příští rok. Hlavní hrdina Ash (Bruce Campbell) se  posledních 30 let vyhýbal boji s nemrtvými. Nyní však musí zasáhnout, když nové nebezpečí hrozí zničit lidstvo. Raimi se podílí na scénáři pro pilotní díl a první epizodu bude režírovat.


 

Lucasovo zvláštní kouzlo

Tajemný Disneyho projekt Strange Magic (viz Filmové události #45/14) nakonec nebude pokračováním Ledového království, nýbrž úplně samostatným animákem, jehož námět vymyslel stvořitel Star Wars George Lucas. V příběhu inspirovaným Shakespearovým Snem noci svatojánské zažije skupina víl, skřítků, skřetů a elfů roztodivné příhody v bitvě o mocný lektvar. Přitom si zazpívají populární písně z posledních šedesáti let. Snímek natočil režisér Gary Rydstrom (kraťasy Únos a Havajské prázdniny). Postavám propůjčili hlasy Alan Cumming, Evan Rachel Wood, Kristin Chenoweth, Maya Rudolph, Sam Palladio, Meredeth Anne Bull, Alfred Molina, Elijah Kelley, Bob Einstein a Peter Stormare. Do amerických kin vstupuje kreslený muzikál již 23. ledna 2015.

Disney zároveň stanovilo premiéru svého polynéského dobrodružství Moana na 23. listopad 2016.


 

IMITACE® příběh

Po LEGO® příběhu si přeje na plátno proniknout i stavebnice značky Playmobil. Dopomohou jí k tomu společnosti ON Entertainment a Wild Bunch. Na tvůrčí proces bude dohlížet Bob Persichetti, někdejší patron příběhů pro Shreka 2, Monstra vs. Vetřelce a Kocoura v botách.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací