Rozhovor s Ondřejem Nosálkem z filmu My 2

nosalek_obr_00Ondřej Nosálek si chtěl vyzkoušet zahrát gaye.
 
 
Mladý herec Ondřej Nosálek patří k neokoukaným, ale nadějným tvářím českého filmu. Na kontě má pouze jeden celovečerní snímek Brak z roku 2002. Spíše než na plátně jsme se s ním mohli potkat v divadle, kde ztvárnil již pěknou řádku rolí. Do kin právě vstoupil snímek režisérky Slobodanky Radun My 2, kde spolu s Janou Plodkovou ztvárnil ústřední nesourodý pár. Při této příležitosti jsme Ondřejovi položili několik otázek.
 

Červený koberec: Jak jste se k projektu My 2 dostal?

Ondřej Nosálek: Byly dvě kola castingů, které jsem absolvoval přes Kateřinu Oujezdskou. Když jsem tam přišel podruhé, tak už tam byla Jana Plodková, pro kterou to vlastně bylo trošičku i napsané… My se známe z JAMU, takže to bylo vlastně i příjemné všechno a tak nějak to do sebe zapadlo.

Červený koberec: Co vás zaujalo při četbě scénáře?

nosalek_obr_01Ondřej Nosálek: Přímo ta moje postava. Což je postava Tonyho, který je gay a já právě nejsem, takže jsem si to hrozně chtěl někde vyzkoušet. A byl jsem hrozně rád, protože jsem právě chtěl, i po Slobodance (režisérka filmu pozn. redakce), aby to bylo ztvárněno civilním projevem. U nás se ti gayové hrají dost výrazným způsobem a to se mi už nechtělo. Začali jsme na tom dělat, tak doufám, že to bude dobré a bude se to líbit.

Červený koberec: Jak se Vám hrál gay Tony?

Ondřej Nosálek: Hrál se mi dobře, protože má dost podobných charakterových rysů jako já. Myslím si, že to pro mě bylo proto jednodušší.

Červený koberec: Mohl byste ve zkratce Tonyho přiblížit?

Ondřej Nosálek: Tony má v sobě v podstatě takové protiklady, je docela zásadový, ale zároveň se umí docela pobavit a trošičku umí i zazlobit. Nicméně si myslím, že dokáže i pomoct ve špatné situaci a je hrozně zvědavý. Hodně. (smích)

Červený koberec: Vy jako Tony na plátně absolvujete několik milostných scén s ženou i muži. Co se vám hrálo lépe? Přeci jenom, oboje je práce.

Ondřej Nosálek: Musím se přiznat, že tady je poměrně jasná odpověď – s ženou se mi to hrálo líp.

Červený koberec: A bylo to těžké s muži?

nosalek_obr_02Ondřej Nosálek: Nebylo, úplně (smích), ale s ženou je to prostě lepší.

Červený koberec: My 2 je Váš druhý celovečerní film, ale tentokrát během 99 minut téměř neopustíte plátno. Bylo pro Vás natáčení náročné?

Ondřej Nosálek: Bylo. My jsme si prakticky zalezli do jednoho pražského bytu a v podstatě jsme měsíc nevylezli. Takže v tomto to bylo náročné, ale mám z toho hrozně příjemné vzpomínky. Byla to pro mě hezká spolupráce.

Červený koberec: Vybavujete si, kolik natáčecích dnů jste absolvoval?

Ondřej Nosálek: Myslím si, že 27, 28… Nějak takto.

Červený koberec: Dnes jste viděl film poprvé?

Ondřej Nosálek: Viděl jsem před tím nesestříhanou verzi a celý teď. A mám z toho docela radost.

Červený koberec: Takže se Vám výsledek líbil?

Ondřej Nosálek: Líbil se mi výsledek… Dívat se na sebe hodinu o půl je pro mě pořád dost těžké, ale výsledek se mi líbil.

Červený koberec: Můžeme se na Vás těšit i v nějakém dalším filmu?

Ondřej Nosálek: U filmu nevím, to nemám. Ale dělám v divadlech. V pěti tady v Praze.

Červený koberec: A na co si můžeme do divadla s Vámi zajít?

Ondřej Nosálek: Tak například Mauglí do Divadla Kalich, představení Muži nebo Ženy v Divadle Komedie…

nosalek_obr_03
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací