Připravované české filmy pro rok 2015

pripravovane_ceske_filmy_2015_posterČesko patří motorkářům, gangsterům a drbnám. 

Naší procházku chystanou domácí produkcí začneme v projížďkou na hlučících motocyklech a skončíme v hlavním městě našich slovenských sousedů. Jelikož my Češi jsme známé smějící se bestie, tvoří komedie asi polovinu nejzajímavějších očekávaných filmů. Jsme také bohatí na mafiány, proto nám na sklonku roku vystačí hned na dvojdílný příběh z prostředí organizovaného zločinu. Tradičně vyplodíme novou pohádku, ale také si „vychutnáme“ historii lágrů Sovětského svazu.

Burácení (Road-movie/Drama)

Premiéra: 1. ledna (CinemArt)

Režie: Adolf Zika

Hrají: Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Martin Stránský, Chantal Poullain-Polívková, Zdeněk Podhůrský, Jakub Kohák

První český snímek z motorkářského prostředí je založen na skutečných událostech z roku 2004. Sochař a vyznavač motocyklu Adam Verner zabije v sebeobraně otce své přítelkyně, domácího tyrana. Za svůj čin se dostává do vězení, kde se dovídá, že jeho dívka spáchala sebevraždu. Události však ještě naberou neočekávané zvraty.

buraceni_foto_08


Babovřesky 3 (Komedie)

Premiéra: 22. ledna (Falcon)

Režie: Zdeněk Troška

Hrají:   Lukáš Langmajer, Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Lucie Bílá

V jedné české vesnici se vše mění. Farář Petr (Lukáš Langmajer) a sestra Glorie (Pavla Bečková) se vzdali církevních úřadů, takže přichází nový duchovní. Zároveň se ale vrací kontrolor Dodo, jehož manželka zajistí tučnou dotaci pro starostu Stehlíka (Pavel Kikinčuk). Peníze mají zaplatit dovolenou všem místním drbnám v rámci akce „likvidace bab“.

babovresky_3_foto_10


 

Vybíjená (Tragikomedie)

Premiéra: 12. března (Falcon)

Režie: Petr Nikolaev

Hrají: Simona Krainová, Linda Bartošová, Michal Suchánek, Richard Genzer, Ondřej Sokol

Podle knih Michala Viewegha se jistě bude natáčet ještě dlouho, dokonce i tehdy, až dojde na zfilmování Jeho života po životě. Ve Vybíjené míříme na sraz spolužáků ze střední školy. Pomaturitní zážitky jim většinou na starostech spíš přidaly, než ubraly. I když se některým z nich začne později dařit, jsou čím dál tím víc vybiti a unaveni životem.

vybijena_2015_foto_a01


 

Andílek na nervy (Komedie)

Režie: Juraj Šajmovič

Premiéra: 16. dubna 2015

Hrají: Pavel Řezníček, Anna Kadeřávková, Petra Černocká, Miroslav Vladyka, Linda Rybová, Adam Mišík

Údajná veselohra je umožněna něčím, co nesmí chybět v žádném pořádném příběhu, tedy smrtí matky. Konkrétně o svou rodičku přijde čtrnáctiletá Viktorie (Anna Kadeřávková), která tak skončí u svého otce, chudého veterináře Jakuba (Pavel Řezníček), veselého obšťastňovatele  žen na vesnici, kde je jeho sestra Helena (Petra Černocká) starostkou. Nový občánek se těžko zapojuje do venkovského folklóru, avšak také místní seznamuje se svým životem na internetu.


Gangster Ka, Gangster Ka 2 (thriller)

Režie: Jan Pachl

Premiéra: 17.září, 12. listopadu (Bioscop)

Hrají: Hynek Čermák, Predrag Bjelac, Vlastina Svátková, Filip Čapka, Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Jan Révai

Kmotr Vedral byl nějaký šéf, a přesto mu stačil jediný snímek. Radim Kraviec alias Káčko (Hynek Čermák) si pro sebe zabral filmy dva. Podvody v obchodu s ropnými produkty a čachrování ve státním podniku mu vynesly bohatství. Vražda otce jej k tomu však rozzuřila a zbavila posledních skrupulí. První díl bude vyprávět o moři krve, jež vypustil na domácí půdě, druhá část líčí jeho exil na Seychelách a v Jihoafrické republice po neúspěšném zatčení.

Fotograf (Drama/Komedie)

Premiéra: 8. ledna (Bioscop)

Režie: Irena Pavlásková

Hrají: Karel Roden , Marie Málková, Vilma Cibulková, Václav Neužil ml.

Život českého fotografa Jana Saudka inspiroval nové drama. Ve snímku Fotograf s podtitulem Dámy, radím vám ke klidu…! se Karel Roden jako slavný umělec stane obětí svých vášní, když mu do života vstoupí ctižádostivá Líba (Marie Málková), na niž začne být závislý. V Mistrově životě přibývá skandálů a chybných kroků, zároveň ale poznáváme i jeho  komplikovanou minulost.

fotograf_2015_foto_14


 

Kobry a užovky (Drama)

Premiéra: 19. února (Falcon)

Režie: Jan Prušinovský

Hrají: Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jan Hájek, Jana Šulcová, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková, David Máj

Dva loseři se nám chystají brnkat na nervy. Bratři Hádkovi přijali hadí přezdívky a role méně sympatických sourozenců. Užovka (Matěj) stojí před čtyřicítkou, avšak nemá žádné životní zázemí, zatímco Kobra (Kryštof) vesele fetuje a žije pořád s maminkou alkoholičkou (Jana Šulcová). Když se narkoman postaví do cesty bratrovu štěstí, vyvolá tak pohromu.


Sedmero krkavců (Pohádka)

Premiéra: 9. dubna (Bioscop)

Režie: Alice Nellis

Hrají:  Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký, Václav Neužil ml., Zuzana Bydžovská

Pohádku Boženy Němcové oprašuje režisérka Revivalu nebo Andělů všedního dne. Pokud máte krkavčí rodiče, můžete sami skončit jako krkavci, jak zjistilo sedmero bratrů, jež do ptačí podoby zaklela matka v záchvatu vzteku. O léta později se to dozví jejich sestra Bohdanka (Martha Issová) a s pomocí místní čarodějky je chce znovu přivést mezi lidi.

sedmero_krkavcu_2015_foto_01


Život je život (komedie)

Režie: Marian Ciesler

Premiéra: 21. května (Bontonfilm)

Hrají: Tereza Voříšková, Miroslav Táborský, Ondřej Vetchý, Simona Stašová, Marek Taclík, Barbora Poláková, Rostislav Novák ml.

Rok 2015 pro nás má přichystány hned dvě parodie. Ta první z nich si vezme na mušku špionské filmy. Stejně jako v předchozím Cieslerově filmu Láska je láska se děj točí kolem manželského páru v podání Ondřeje Vetchého a Simony Stašové. Kromě životních peripetií jejich tří dcer na ně dolehnou vlastní vážnější problémy, během nichž ztělesní Vetchý dva zcela rozdílné muže.

 


 

Nejhorší zločin ve Wilsonově (Komedie/Fantasy)

Režie: Tomáš Mašín

Premiéra: 1. října (Falcon)

Hrají: Vojtěch Dyk, Jiří Macháček, Táňa Pauhofová, Jan Kraus

Je zjevná škoda, že v Česku skončila éra parodií a absurdních komedií typu Pane, vy jste vdova nebo Adéla ještě nevečeřela. Snad jejich kvality alespoň trochu napodobí (pseudo)detektivka podle povídky slovenského spisovatele Michala Hvoreckého. Po první světové válce probíhá mezi obyvateli Bratislavy zuřivý spor o národní identitu. Starosta nakonec požádá Bílý dům, aby se město stalo součástí Spojených států amerických, s čímž prezident Wilson souhlasí. V židovském ghettu města zároveň probíhá série vražd, zanechávajících své oběti bez jazyků. K policejnímu čekateli Josefu Eisnerovi (Vojtěch Dyk) se připojuje agent FBI Aaron Food (Jiří Macháček), aby společně tajemného zabijáka dopadli.

nejhorsi_zlocin_ve_wilsonove_foto_a01

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací