Sněhová královna / Sněžnaja koroleva – recenze

snehova_kralovna_plakatVládkyně Sibiře s dánskými kořeny. 
 
 
 
Rusové přicházejí s protiúderem  za americký úspěch s Ledovým královstvím! Nebo, lépe řečeno, projevili lásku ke stejnému příběhu jako Disney, ovšem oni mu zachovali alespoň nějakou věrnost. Před letošními Vánocemi může celou rodinu zahřát sourozenecká láska statečné holčičky k jejímu bratrovi.

Po pravdě, něčím se animák od díla dánského pohádkáře stále radikálně liší. Troll není původcem zla, nýbrž komickým průvodcem a Sněhová královna trpí světovládnými ambicemi. Trapná kopie předchozích kopií, myslíte si? Ani vám to nepřijde. Povinný srdcebol o rozdělení rodiny možná není až tak dojemný, ale jakmile se malá Gerda vydá hledat svého bratra Kaie, projde několika scenériemi, z nichž každá by malém vystačila na samostatný snímek. Bohužel jim škodí rychlý sled za sebou a možná až přehnaná snaha přidat humor, takže celkový dojem zůstane nakonec rozmělněn a vyvrcholí možná příliš uspěchaným soubojem s hlavní záporačkou.

Nepřítomnost inovace však nevede nutně k trapnosti.Nepřítomnost inovace však nevede nutně k trapnosti. Gerdina lasička a troll  sice nevyvolají salvy smíchu, ale jsou právě tak roztomilí, aby se  malý divák moc nebál (i když animák nemá problémy udržovat pocit nebezpečí). Podobně je tomu s dialogem. Všechno řečeno je dětinsky prosté, naštěstí to však paradoxně nesráží dospělácké nároky. Postavám a jejich prostředím  zůstává provedení zjednodušené oproti elitním americkým studiím, naštěstí jim však dýchají na záda.

K této zimě nám patrně bude chybět skutečný „doprovodný“ hit, jehož bychom mohli srovnat s příběhem královny Elsy, nebo dokonce úžasnou Velkou vánoční jízdou. Přijměme tedy alespoň držitele bronzu.
 
 

Čím zlejší čarodějka, tím směšnější poskok.

snehova_kralovna_2012_foto_06
 
 

Ve sněhu se těžko kopou poklady.

snehova_kralovna_2012_foto_05
 
 

„Střihnem si, kdo ty kytky rozkouše.“

snehova_kralovna_2012_foto_10
 
 

65%

Sněhová královna / Sněžnaja koroleva

K této zimě nám patrně bude chybět skutečný "doprovodný" hit, jehož bychom mohli srovnat s příběhem královny Elsy, nebo dokonce úžasnou Velkou vánoční jízdou. Přijměme tedy alespoň držitele bronzu.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací