Víte, co je to Ponrepo dětem?

ponrepo_detem_1214_obr_00Národní filmový archiv dětem přibližuje krásu pohyblivých obrázků.

Sledování filmů a seriálů se těší stále větší oblibě a vyplňuje velkou část našeho volného času. Chcete-li se ovšem o filmu dozvědět více a zejména dětem ukázat, jak film vypadal kdysi, zajděte si do kina Ponrepo. Každé nedělní odpoledne tu probíhá zábavný a interaktivně pojatý program Národního filmového archivu. Děti se mohou těšit nejen na projekce celovečerních pohádek, animovaného pásma či němých snímků doprovázených živou hudbou, ale i na doprovodný tematický program. Pro kluky i holky jsou připraveny animační, výtvarné i hudební dílny, návštěvy promítací kabiny, výstava filmových plakátů malovaných dětmi či poznávání raných promítacích přístrojů. Zejména poslední jmenovaná položka určitě nadchne i dospělý doprovod. Například prosinec se v Ponrepu ponese ve znamení Vánoc, leden bude plný krátkých animovaných snímků zemí Visegradu a v únoru se s panem Ponrepem podíváme na zoubek archivním snímkům a pohádkám.

Co: Ponrepo dětem

Kde: Kino Ponrepo v Praze

Kdy: Každé nedělní odpoledne

Za kolik:

Dospělá osoba 80 Kč
Studenti a senioři 70 Kč
Děti od 3 do 15 let 50 Kč

 

Kromě aktivit určených především pro děti a celou rodinu Ponrepo od ledna nabízí i Filmový kurz určený široké veřejnosti a deset akreditovaných Vzdělávacích kurzů pro pedagogy. První jmenovaný probíhá jednou týdně a je určen pro ty, kdo se chtějí dozvědět více informací nejen z dějin české i světové kinematografie, ale i ze zákulisí výroby filmů. Vzdělávací kurz ocení zejména učitelé ze základních a středních škol, studenti (nejen) pedagogických fakult a všichni, kdo by se v budoucnu rádi angažovali na poli filmové/audiovizuální výchovy. Výuka bude probíhat vždy v pátek jednou za dva týdny a probírat se budou okruhy zabývající se například filmovou a audiovizuální výchovou v ČR a v zahraničí, základními složkami filmu, filmem a literaturou atd.

ponrepo_detem_1214_obr_01

ponrepo_detem_1214_obr_02

ponrepo_detem_1214_obr_03

ponrepo_detem_1214_obr_04

ponrepo_detem_1214_obr_05

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací