Filmové události #50/14: Ptačí muž boduje, Channing v černém, Mluvící fauna utíká

king_kong_2015_posterMáme rádi zvířata!
 
 
Nejúspěšnějším „superhrdinou“ dneška je bezesporu Birdman. Rád bych jej začlenil k Avengers i Justice League, kdyby to ovšem nebyl pouhý herec, o jehož životě vypráví úspěšná komedie, sbírající jednu nominaci za druhou. Pokud chceme vidět skutečné zvířecí reky, musíme si počkat na nového Spider-Mana. Ostatně, stejně jako zpravodajství jisté televizní stanice dnes budeme končit zvířátky. Od King Konga a Godzilly klesáme k nám známým čtvernožcům z Indie a Číny, až se nakonec dostaneme k malým rybkám. Víte, co však zvířata nemilují? McDonalda! Jenže i tímto podnikem se dnes budeme zabývat. Jako nezbytnou pecku týdne použijeme jména hrdinů nových Star Wars.
 
 
 
Žluté zeměkoule a cech herců

Ještě než se Amerika pustí do oscarového klání, čekají na plody její kinematografie 72. Zlaté glóby. Nejvíce nominací získala komedie Birdman. Svou čest bude hájit v sedmi kategoriích, včetně nejlepšího komediálního filmu či filmového muzikálu. Pět nominací získala dramata Chlapectví a Kód Enigmy. Mezi dalšími šťastlivci jsou muzikál Čarovný les nebo Grandhotel Budapešť.

Birdman obdržel také čtyři nominace na herecké ceny Screen Actors Guild Awards. Třemi úspěchy se mohou chlubit Chlapectví, Kód Enigmy a Teorie všeho.

Nové držitele Zlatých glóbů poznáme 11. ledna 2015, vítěze SGA o dva týdny později.


 

To nejlepší ještě jednou

Od čtvrtka 11. prosince začala ve čtyřech pražských kinech přehlídka Best Film Fest. Až do následující středy budou Lucerna, Atlas, Evald a Mat uvádět nejnavštěvovanější filmy druhé poloviny tohoto roku za jednotnou cenu vstupného 69 korun. Znovu se tak ze severu Evropu mezi nás vrátí Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel i Boj sněžného pluhu s mafií. Z východu kromě slunce pochází Kukuřičný ostrov či Zimní spánek. Když odbočíte na západ, prožijete znovu romanci známou jako Láska na kari. Můžete se také sami sebe zeptat Co jsme komu udělali?. Americký světadíl reprezentuje Zmizelá, Kouzlo měsíčního svitu, Mami!, případně argentinské Divoké historky. Ani domácí tvorba není ošizena. Z našich titulů figurují mezi hity Tři bratři, Pohádkář, Díra u Hanušovic, Andělé všedního dne a Století Miroslava Zikmunda.


 

Sestřička, bratr a anděl smrti

Protozoa Pictures, společnost režiséra Darrena Aronofského (Noe), hodlá produkovat adaptaci knižního thrilleru The Good Nurse. Kniha je založena na skutečném případu Charlese Cullena, „zdravotní sestry“ a vraha stovek pacientů v nemocnicích, kde pracoval.


 

Dám si k tomu dvě hodiny historie!

John Lee Hancock (Zrození šampióna, Zachraňte pana Bankse) možná natočí historii počátků společnosti McDonald’s. The Founder tedy ukáže, jak potomek českých emigrantů Ray Kroc vycítil příležitost a pomocí malé restaurace bratří MacDonaldových celosvětové zahájil tažení proti dobrému vkusu a zdravé výživě. Náš (polo)krajan získá nejspíš tvář Toma Hankse nebo Micheala Keatona.


 

Jobs dál strádá, ženy posilují

Ženská akční hvězda Gina Carano (Zkrat) vstoupila do remaku sportovního dramatu Kickboxer v roli promotérky zápasů.

Édgar Ramírez (Chraň nás od zlého) si takřka určitě zahraje ve filmu Joy s Jennifer Lawrence o vynálezkyni Joy Mangano. Venezulský herec má představovat jejího manžela Tonyho.

Natalie Portman již neuvažuje o účasti na životopise Steva Jobse. Jako manažer Apple John Sculley by do něj mohl naopak nastoupit Jeff Daniels (Blbý a blbější).

Al Pacino přiznal, že byl v kontaktu se společností Marvel a rád by si zahrál v některém z jejích superhrdinských filmů.

Herečku Rebel Wilson (Ladíme!) kontaktoval režisér Paul Feig kvůli možné účasti na ženském remaku Krotitelů duchů.


 

Jména Jediů a jejich nepřátel

Fanoušci Star Wars získali od režiséra J.J. Abramse pozoruhodný „spoilerový“ dárek. Ukázku nových sběratelských karet, prozrazujících jména několika nových postav z chystaného filmu Star Wars: Síla se probouzí. Pusťte si tedy znovu teaser a vězte, že černoch v uniformě stormtroopera se jmenuje Finn (John Boyega), na pouštní planetě žije dívka Rey (Daisy Ridley) a droid BB-8. Svůj X-Wing pilotuje Poe Dameron (Oscar Isaac) a nejdiskutovanější světelný meč všech dob svírá Kylo Ren (?).


 

Obří ještěr se vrací do vlasti

Japonská společnost Toho plánuje natočit další domácí film o Godzille. Země vycházejícího slunce si jej vychutná roku 2016, tedy dva roky před sequelem Garetha Edwardse.


 

Co bylo před velkou explozí?

Americká televizní stanice SyFy skutečně chystá seriál Krypton, odehrávající se na Supermanově planetě před událostmi z loňského Muže z oceli. Protagonistou bude superhrdinův dědeček.


 

Sonyleaks 1: Spidey na sto způsobů

Heckerům se nedávno podařilo získat pro veřejnost obsah elektronické korespondence Amy Pascal, spolupředsedkyně společnosti Sony. Ponecháme-li stranou urážky prezidenta Obamy a spory kolem chystaného Jobse nebo Cleopatry, najdeme i podstatné věci týkající se komiksových světů. Podle některých emailů měla probíhat jednání s Marvelem o propůjčení Spider-Mana do budoucího eposu Captain America: Civil War. Bohužel však ztroskotala. Stejný zdroj ukořistěných informací také zmiňuje plán natočit o Peteru Parkerovi animovanou komedii v režii Phila Lorda a Chrise Millera (LEGO® příběh, 22 Jump Street).


 

Sonyleaks 2: Střední škola, vejška, mimozemšťani

Poslední slova předchozí zprávy se přímo týkají dalšího odhalení. K Pascal dorazil vážně míněný návrh na spojení sérií 21 Jump Street a Muži v černém. Channing Tatum a Jonah Hill by návštěvníky z jiné planety určitě infiltrovali bez obtíží.


 

Minecraft bez stavitelů

Ani režisér Shawn Levi, ani scénáristé Kieran a Michele Mulroneyovi nebudou pracovat na filmovém zpracování Minecraftu, jelikož ve Warner Bros. se neujala jejich vize. Uvidíme tedy, kdo bude mít k náročné virtuální stavebnici odvahu…


 

Dračí bojovník se vzdal

Zvířátka z Číny a lidé z DreamWorks se zalekli konkurence Star Wars, a tak premiéru svého animáku Kung-fu Panda 3 odložili z 23. prosince 2015 až na 18. března 2016.


 

King Konga zdržuje čaroděj

Kromě mluvící pandy se opozdí i gigantická opice. Skull Island, nový snímek o King Kongovi, byl přejmenován na Kong: Skull Island a svůj slavný den 4. listopad 2016 vyměnil za 10. březen 2017, možná kvůli Dr. Strangeovi.


 

Kniha džunglí zůstane zavřená déle

Nejdelší prodleva čeká na obyvatele Kiplingovy džungle. Jungle Book: Origins novopečeného režiséra Andyho Serkise se místo 21. října 2016 představí až 6. října 2017.


 

Všude dobře, doma nejlíp?

Animované dobrodružství Finding Dory (Hledá se Dory), pokračování k Hledá se Nemo, poodhalilo svůj příběh. Šest měsíců po putování malého caparta spatří zapomnětlivá rybka Dory hejno rejnoků, migrujících do svého domova. Upadne tak do deprese, jelikož neví, odkud sama přišla. Následovně se s ní podíváme do centra pro studium mořských živočichů.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací