Hodinový manžel – recenze

hodinovy_manzel_plakat„Představ si, že i na Slovensku slaví lidi narozeniny každý rok.“
 
 
Nesourodá parta čtyř mužů (Novotný, Polívka, Matásek, Latinák) představuje nerozlučné přátele a milovníky vodního póla. Finanční problémy je donutí založit firmu na práci „hodinového manžela“. Jenže mnohem častěji než rozbité domácí spotřebiče spravují pochroumané životy svých zákazníků, stejně jako svoje vlastní. Ať už se s nimi dokážeme ztotožnit nebo ne, budou nás bavit.

Každý z mužů představuje jiný charakter: Novotný se kvůli banalitě rozejde s manželkou, Polívka hraje postaršího samotáře s potrhlým synem-svůdníkem (Latinák) a Matásek lehce záhadnou postavu, u které však brzy zjistíme, jak to má. Už od začátku je film srozumitelný a sází na třeskuté vtípky ve vražedném tempu, není to však zbytečně laciný nebo vulgární humor, což je velmi příjemným překvapením.

S postupujícím dějem ale začne tempo uvadat, až vtipy vymizí skoro úplně. Stále si však drží příjemnou atmosféru. Problémem snímku je spíše jeho nerozhodnost – tak nějak si tvůrci nemohli vybrat, zda půjde o třeskutou a potrhlou komedii, nebo snímek řešící s nadhledem reálné problémy. Kombinace obojího je tak trošku absurdní, a setkáváme se s nelogickými zvraty a scénami.

Tak jako tak, obsazení je velmi příjemné a je bohatě doplněno známými tvářemi také z ženského tábora: Čvančarová, Norisová, Babčáková, a především Holubová, jejíž postava je bohužel využitá jen minimálně a i když od ní neustále čekáme nějakou parádní “hlášku”, její průpovídky nás nechají spíše na rozpacích.

S “lachtany” naskočíme na tak pohodovou vlnu, že nám ani slabé momenty náladu nezkazí.Nevyužitý potenciál najdeme ve více scénách. Když filmaři vyženou skupinku dámiček v župáncích a papučích do Tater, tak by z toho měli udělat zábavu, a ne jakousi slepou uličku. Nebo když se postava Davida Novotného vyznává své ženě, vytrvale ji oslovuje “Petro,” což svou nepřirozeností rve uši. Stejně jako čekáme vyvrcholení v podobě provalení nevěry u ústředního páru, a ono nic… Takže rozuzlení je poměrně podivné.

Dá se však říct, že první půlka natolik srší energií a s “lachtany” naskočíme na tak pohodovou vlnu, že nám ani slabé momenty do konce snímku už náladu nezkazí. Svěží hudba je jen třešničkou na dortu.

Od Hodinového manžela můžeme čekat kvalitní obsazení, zvláště v první polovině dost povedené vtipy, ale také poměrně klišovité ženské postavy. Každopádně se u filmu dá zasmát i odpočinout, a je také příjemným oživením, že v malém českém rybníčku se výjimečně nějaká komedie obešla bez Jiřího Macháčka.
 
 

„Ahoj holky, byla na vás hodná? Nazdar Petro!“

hodinovy_manzel_foto_06
 
 

Vypuštěný bazén představuje celkem dobrou klubovnu.

hodinovy_manzel_foto_01
 
 

Jeden staví solárko, tři šli na svačinu.

hodinovy_manzel_foto_03
 
 

75%

Hodinový manžel

Od Hodinového manžela můžeme čekat kvalitní obsazení, zvláště v první polovině dost povedené vtipy, ale také poměrně klišovité ženské postavy. Každopádně se u filmu dá zasmát i odpočinout, a je také příjemným oživením, že v malém českém rybníčku se výjimečně nějaká komedie obešla bez Jiřího Macháčka.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací