Čtvrtý ročník Festivalu íránských filmů začíná 7. ledna

festival_iranskych_filmu_obrFestival íránských filmů navštíví Prahu i Brno.
 
 
 
S novým rokem přichází i nová várka filmových zážitků. Celých dvanáct měsíců nám budou filmoví tvůrci předkládat svá díla, abychom se při jejich sledování pobavili, poučili, báli, napětím nedýchali či se vydali na návštěvu do neznámých končin. Chybět nebude ani nespočet filmových festivalů. Tím prvním v roce 2015 je Festival íránských filmů.

Čtvrtý ročník, jehož tématem jsou Rebelové íránského filmu, bude probíhat od 7. do 11. ledna 2015 v Praze (kino Světozor, Bio Oko a Royal) a v Brně od 12. do 15. ledna 2015 (kino Scala). Silné snímky nejen poukazují na zásadní problémy iránské společnosti, ale prezentují talent a neotřelost tamních filmařů. Těšit se můžeme na celkem 20 počinů uvedených ve čtyřech sekcích (Soutěž celovečerních filmů, Soutěž dokumentárních filmů, Krátké filmy a Mimo soutěž).

Zahajovacím snímkem tohoto roku se stal celovečerní debut íránsko-americké režisérky, scenáristky, producentky a herečky Any Lily Amírpúr Sama nocí tmou. Na festivalovém programu nechybí ani nejkontroverznější íránský film minulého roku Já že se zlobím?, hororový film natočený na jeden záběr telefonem Rybka a kočka či dokument o přistěhovalcích Přestupní stanice. Pokud se obáváte jazykové bariéry, můžete být naprosto v klidu, protože všechny filmy budou uvedeny s českými a anglickými titulky.
 
 

Co: 4. ročník Festivalu íránských filmů

Kde a kdy:

Praha – kino Světozor, Bio Oko a Royal 7. – 11. ledna 2015
Brno – kino Scala 12. – 15. ledna 2015

Podrobnosti: FIF

Program: FIF program
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací