Filmové události #04/15: Coenové předsedají, George ztrácí kontrolu, Kreslených snů ubývá

sundance_2015_logoSportu zdar!
 
 
 
Ať už se podíváte na budoucí plány Hugha Jackmana, Jennifer Lawrence nebo na zajímavou část programu festivalu v Sundance, všude najdeme odkazy na fiktivní i skutečné životy sportovců. Inu, pokud budete trénovat, budou z vás nejen dobří potápěči a skokani, ale také elitní lovci nebo přinejmenším namakaní dělníci pátrající po nejhledanějším teroristovi. Vaše sláva nikdy neskončí, jak je to pravděpodobně souzeno bratům Coenovým. Jenže vás taky někdo může „odepsat“. George Lucas by mohl vyprávět.
 
 

Sluneční tanec předvádějí rasisté i atleti

Ve čtvrtek 22. ledna začal v americkém Park City 37. ročník filmového festivalu Sundance. Mezi zajímavé snímky patří například Bronze, komedie o atletce (Melissa Rauch) řešící, jestli má svou žákyni podpořit, nebo ji ze žárlivosti zničit. V dramatu Stockholm, Pennsylvania se unesená žena (Saoirse Ronan) setká se svými rodiči po 17 letech. Americké dokumenty zkoumají společnost, která zná svět pouze z filmů (The Wolfpack), povstání rasistů (Welcome to Leith) nebo snahu o záchranu živočišných druhů (Racing Extinction). Z premiér se zde diváci setkají například s testováním lidské poslušnosti (Experimenter) či s puberťáky z 80. let (Ten Thousand Saints). Akce potrvá do 1. února.


 

Ceny české filmové kritiky za rok 2014

Nejvíce ocenění si odnesl snímek Cesta ven, a to hned ve čtyřech kategoriích – Nejlepší film, Nejlepší režie, Nejlepší scénář a Nejlepší ženský herecký výkon. Dokonce došlo i na remízu. Filmoví novináři se nemohli rozhodnout, kdo si odnese trofej za Nejlepší kameru. Jak slavnostní galavečer, kterým provázel moderátor Václav Moravec, dopadl, se můžete dočíst v samostatném článku.


 

Dvojvládí v Cannes

Režisérská dvojice Joel a Ethan Coenovi bude předsedat porotě 68. ročníku Festivalu v Cannes. Vůbec poprvé se cti dostalo dvěma osobám. Festival začne 13. května 2015.


 

Indonéští policisté, zůstaňte v klidu!

Na třetí díl thrilleru Zátah podle režiséra Garetha Evanse musíme čekat až do roku 2018 nebo 2019.


 

Armáda o jednom muži

Nicolas Cage si v chystané komedii Army of One zahraje průměrného amerického dělníka, jenž se rozhodne na vlastní pěst najít a zlikvidovat Usámu bin Ládina. Příběh skutečného muže jménem Gary Faulkner bude režírovat Larry Charles, jemuž vděčíme za všechny tři poslední filmy Sachy Barona Cohena. Scénář napíší Scott Rothman a Rajiv Joseph (Draft Day).


 

S Jackmanovou pomocí si může každý vyskakovat

Olympijský skokan Eddie Edwards přezdívaný „Orel“ prožije na plátně svou kariéru v podání Tarona Egertona (Kingsman: Tajná služba). Krátkozrakého sportovce, překonávajícího řady fyzických problémů si koncem 80. let zamilovala celá Británie. Jeho učitele Chucka Berghorna bude představovat Hugh Jackman.


 

Potápějící se Jennifer

Jennifer Lawrence se spojila s režisérem Hunger Games Francisem Lawrencem k dalšímu projektu. Zpracování sci-fi knih vystřídá životopisný film The Dive produkovaný Jamesem Cameronem. Půjde o vylíčení sportu Francisca Ferrerase a jeho manželky Audrey Mestre, tedy nádechového potápění (bez dýchacích přístrojů). Lawrence se tedy stane Mestre, jíž se snaha o překonání rekordu stala osudnou.


 

Růst amazonského obra

Amazon Studios, divize společnosti Amazon.com, hodlá v budoucnu produkovat kromě televizní zábavy či komiksů také originální filmovou tvorbu. Zároveň chce nové snímky distribuovat. Její produkce by měla přinést až 12 novinek ročně. Od čtyř do osmi týdnů po premiéře v kinech pak budou k dispozici na službě Prime Instant Video.


 

Star Wars Epizoda I: Ztracená synopse

George Lucas nedávno poprvé přiznal, že tvůrci chystaného snímku Star Wars: Síla se probouzí, již nenásledují jeho původní náčrt děje. Bývalou verzi se pravděpodobně snažil převést do scénáře Michael Arndt předtím, než musel tvůrčí proces opustit a své povinnosti předat J.J. Abramsovi a Lawrenci Kasdanovi.


 

Star Wars Epizoda II: Čtveřice hereček

Kromě hlavní série probíhá ovšem práce i na spin-offech. Sice pořád neznáme námět snímku Garetha Edwardse, ale jeho hlavní postavou má být zjevně dáma, jelikož hlavní roli získá buď Rooney Mara (Muži, kteří nenávidí ženy), její sestra Kate (127 hodin), Felicity Jones (Amazing Spider-Man 2) nebo Tatiana Maslany (Navždy spolu).


 

Scotty poroučí Kirkovi?

Třetí rebootový Star Trek již našel nového režiséra (viz Filmové události #01/15), nyní získal i scénáristy. Půjde o jednoho z jeho vlastních herců Simona Pegga (představitel mladého Scottyho) a Douga Junga. Pegg má s tvorbou scénářů zkušenosti díky komediím Edgara Wrighta (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa) či obdobně nevážné sci-fi Paul. Jung se podílel na seriálech Dark Blue nebo Banshee.


 

Staří mutanti dosloužili a mladí se objevili

Svět již zná představitele mladých mutantů v superhrdinském snímku X-Men: Apocalypse. Telepatku/telekinetičku Jean Grey si zahraje Sophia Turner (Sansa Stark ze Hry o trůny), Cyclopse se spalujícím pohledem získal Tye Sheridan (Joe) a počasí jako Storm ovládne Alexandra Shipp (Alvin a Chipmunkové 2). Herec Patrick Stewart potvrdil, že on, ani jeho kolega Ian McKellen si zde již nezopakují své role profesora Xaviera a Magneta. Postavám tak zjevně zůstanou pouze jejich mladší vydání (James McAvoy a Michael Fassbender).


 

Paní kruhů

Třetí díl slavné série hororů Kruh ponese název Rings (Kruhy). Rachel Keller v podání Naomi Watts tentokrát vystřídá nová postava italské herečky Matildy Lutz.


 

Tento blob není knihovna!

Víc než japonská holčička by nás měla strašit všepohlcující mimozemská hmota. Režisér Simon West (Expendables: Postradatelní 2, Mechanik zabiják) natočí již druhý remake hororu Sliz.

Lovec nabyl i pozbyl

Sequel ke Sněhurce a lovci The Huntsman soustřeďující se na postavu Chrise Hemsworthe (tedy Lovce) ztratil režiséra Franka Darabonta. Jeho místo následovně získal Cedric Nicolas-Troyan, někdejší „second unit“ předchozího snímku či disneyovské fantasy Zloba – Královna černé magie. K obsazení přibyla Emily Blunt jako sestra zlé královny Ravenny (Charlize Theron).


 

Noční můra animáků

Společnost DreamWorks Animation zažila v poslední době řadu neúspěchů se svými produkty. Proto nás nepřekvapí zpráva, že studio snížilo rozpočet (což znamená propuštění 500 zaměstnanců) a své plány do budoucna omezilo ze tří filmů ročně na dva (jeden původní snímek a jeden sequel). Tento rok dostaneme pouze dobrodružství s mimozemšťany Konečně doma. Podle zrevidovaného plánu se Kung-Fu Panda 3 dostane do kin 18. března 2016, Trolls 4. listopadu 2016, Boss Baby 13. ledna 2017, Croodsovi 2 22. prosince 2017, Larrikins 16. února 2018 a Jak vycvičit draka 3 bylo odloženo na 29. června 2018. S nejistými vyhlídkami se musí smířit B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations i Mumbai Musical.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací