Filmové události #05/15: Agent Hunt zrychlil, Krotitelky představeny, Emma si vezme Zvíře

birdman_plakatNic není nemožné.
 
 
Zvědaví na vítěze příštích Oscarů, dostali jsme v uplynulém týdnu možné nápovědy, která příliš nepřekvapí. Co nicméně jen tak nikdo neočekával, bylo náhle uspíšení premiéry nového dílu Mission: Impossible. Ženská obdoba Krotitelů duchů, dlouho znějící jako naprostý vtip, získává přesnější obrysy. Pomoci statečných dam je potřeba. Brzy totiž zaútočí strašidla z Paranormal Activity, Samara a kanibalská modelka.
 
 

Nejlepší producenti

Z filmových producentů se nejvyššího ocenění od své americké asociace PGA dočkali tvůrci dramatu Birdman (Alejandro González Iñárritu, John Lesher a John W. Skotchdopole). V kategorii animovaných snímků uspěl Dan Lin s LEGO® příběhem a mezi dokumenty se vyznamenal Život Rogera Eberta (Garrett Basch, Steve James, Zak Piper). Přízeň PGA často předznamenává vítěze Oscara za nejlepší film.


 

Mission: Sooner

Mnozí se jistě nemohli dočkat agenta Ethana Hunta s tváří Toma Cruise v páté Mission: Impossible. Mám pro ně dobrou zprávu. Místo chladného prosince si jej vychutnají již v létě. Datum premiéry bylo nově stanoveno na 31. července 2015, zjevně kvůli konkurenci ze strany Star Wars.


 

Nejkrásnější lidé jedou do Afriky

Brad Pitt zřejmě podruhé vstoupí do dramatu režírovaného svou ženou Angelinou Jolie. Chystaná Africa jej konfrontuje s pytláky vybíjejícími slony. Scénář napsal Eric Roth (Forrest Gump, Podivuhodný případ Benjamina Buttona).


 

Co dokáže mrknutí

Noam Murro (300: Vzestup říše) plánuje svou režisérskou kariéru obohatit o nevšední thriller Blink. Během bankovní loupeže v něm bude jeden ze svědků paralyzován. O léta později se s okolím stále může dorozumívat pouze svýma očima. Kvůli tajemstvím nevyřešeného zločinu je náhle unesen a s minimálními prostředky musí své věznitele přelstít.


 

Zrozeni k běhu

Matthew McConaughy poběží o sto šest ve sportovní eskapádě Born to Run podle knihy Christophera McDougalla. Coby americký novinář pozná běžecké techniky indiánského kmene Tarahumarů a sám se zúčastní závodu napříč Měděnými kaňony.


 

Česači hněvu

James Franco převede z režisérské židle na plátno román Bitva od Johna Steinbecka. Stávky česačů ovoce uspořádají herci Selena Gomez, Vincent D’Onofrio, Robert Duvall, Ed Harris, Bryan Cranston a Danny McBride.


 

Katastrofa se zkomplikovala

J.C. Chandor nakonec nebude režírovat Deepwater Horizon, rekonstrukci katastrofy ropné plošiny v Mexickém zálivu z roku 2010. Mohl by jej nahradit Peter Berg (Království, Bitevní loď).


 

Malý Batman

Julia Roberts chce produkovat a zahrát si ve snímku podle dokumentu Batkid Begins: The Wish Heard Round The World. Slzu uroníme nad tužbou pětiletého Milese Scotta trpícího rakovinou, jenž si přál být na jeden den Batmanem. San Francisco mu vyšlo vstříc a změnilo se pro něj na zločinností sužovaný Gotham.


 

Biografie s výmluvným názvem

Nový životopisný film o zakladateli společnosti Apple nese oficiálně titul „Steve Jobs“. Režisér Danny Boyle ukáže, jak počítačový génius v podání Michaela Fassbendera prožíval dny vedoucí k představení Macintoshe, NeXTu a iPodu.


 

Od Popelky k Jediům

Spin-off z vesmíru Star Wars v režii Garetha Edwardse si našel náhradu za scénáristu Garyhu Whittu (viz Filmové události #03/15). Stal se jím Chris Weitz (Zlatý kompas, Popelka).


 

Avengers 3 bez Josse?

Režisér Joss Whedon přiznal, že natáčení prvních Avengers a jejich blížícího se sequelu pro něj byla taková zátěž, že návrat k dvojdílnému třetímu dílu s podtitulem „Infinity War“ je nepravděpodobný. Za jeho pokračovatele jsou dlouhodobě označováni bratři Joe a Anthony Russoovi, současní „nadřízení“ Captaina Americy.


 

Mladí a zmutovaní

Superhrdinských televizních seriálů od Marvelu i DC přibývá. 20thCentury Fox údajně nyní chce vlastní pořad ze světa X-Menů.


 

Čekání na stanici Nové Strašecí

Paranormal Activity: The Ghost Dimension bylo posunuto na 23. října 2015.

Rings (Kruhy) vrátí na scénu strašlivou japonskou holčičku 15. listopadu 2015

Reboot Pátku třináctého je nově plánován až na 13. května 2016.


 

Čachtická modelka

Režisér Nicolas Winding Refn získal další herečku pro svůj horor The Neon Demon. K Abbey Lee (Šílený Max: Zběsilá cesta) se přidává k Elle Fanning (Až na dno). V partě modelek je její Sarah populární, pak začne konzumovat cizí krev a nakonec i zabíjet, aby z masa mrtvých dívek vysála jejich mládí a krásu.


 

Jména krotitelek

Tým krotitelů duchů v ženském vydání byl obsazen. Nebožtíky z našich domácností vyženou Melissa McCarthy (Z cizího krev neteče, Drsňačky), Kristen Wiig (Moje ségra má príma bráchu, The Martian), Leslie Jones (Šťastný los, Masterminds) a Kate McKinnon (Life partners). Dvě z hlavních hrdinek se budou zřejmě jmenovat Erin Gabler a Abby Bergman, někdejší spoluautorky knihy o paranormálních jevech, nyní rozdělené odlišnými kariérami. Jeden z představitelů mužských krotitelů Bill Murray se v remaku možná ukáže jako skeptický protivník „děvčat“. Do kin se film dostane 22. července 2016.


 

Dva režiséři pro mnohočetnou osobnost

O režii adaptace vpravdě šíleného komiksu Cowboy Ninja Viking s Chrisem Prattem jedná se společností Universal dvojice David Leitch a Chad Stahelski. Duo spolu nedávno natočilo úspěšný thriller John Wick.


 

Kráska, Hurikán a strážce

Emma Watson byla potvrzena v roli Belly, hrdinky pohádky Kráska a zvíře. Hranou podobu příběhu si vezme na starost Bill Condon (Twilight sága: Rozbřesk) podle scénáře Stephena Chboskyho (Charlieho malá tajemství).

Liam Hemsworth (Hurikán z Hunger Games) je podle serveru The Wrap kandidátem na hlavního hrdinu ID Forever, pokračování Dne nezávislosti.

Chris Pratt (Strážci Galaxie) možná nahradí Harrisona Forda jako akčního archeologa a získá hlavní úlohu v rebootu Indiana Jonese.


 

Měl ještě zůstat u ledu

Norský režisér Morten Tyldum (Kód Enigmy) chystá romantickou sci-fi Passengers. Její podstatou bude technická závada na vesmírné kolonizační lodi, která probudí jednoho z mnoha pasažérů, čekajících v hibernaci na novou planetu. Člověku vzbuzenému 90 let před dosažením cíle zbude jediné – rozmrazit si dámskou společnost.


 

Rodina Jetsonových se nemění

Jetsonovi, animovaný seriál od Hanny a Barbery, známí též jako „Flinstoneovi v budoucnosti“, se dočkají celovečerního dobrodružství. Navzdory dřívějším plánům se nechystá hrané verze rodinky. Scénář k novému animáku napíše Matt Lieberman.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací