22. Febiofest nabídne audio-vizuální i kulinářský zážitek

febiofest_2015_tiskovka1_00Uvaří Zdeněk Pohlreich, přijede Kim Novak a zaměříme se na Holandsko.

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest rok co rok připravuje pro nové i pravidelné návštěvníky spoustu filmových lahůdek, vzácných hostů i nevšedních zážitků, a i ten letošní nebude výjimkou. Do Prahy přiletí americká herečka Kim Novak, která zde nejen obdrží Kristiána za přínos světové kinematografii, ale uvede i svou výstavu obrazů ve Strahovském klášteře. Prestižní ocenění osobně převezme i britský režisér oscarového snímku Zamilovaný Shakespeare John Madden. Festival navštíví i další herec z filmu o agentovi 007, a to Jeroen Krabbé  z Dechu života s Timothy Daltonem. Loni pozvání přijal Isaach De Bankolé z Casino Royale.

Novinkou a velkým překvapením Febiofestu je filmová sekce Culinary Cinema, kde se v jednom večeru snoubí zážitek z promítaného snímku s podávaným tematickým menu. Vzhledem ke spolupráci s prestižním festivalem Berlinale budou servírovány pokrmy připravené pouze z kvalitních potravin pod přísným dohledem šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Další programové sekce se zaměří například na kinematografii Holandska či na poctu Johnu Maddenovi a Jaroenu Krabbému. Chybět nebude ani soutěž „I ty jsi filmařem“ kde o naši pozornost usilují krátké snímky natočené mobilem nebo tabletem. Svoje díla můžete přihlašovat až do 15. února 2015. Nedílnou součástí je i porota udělující Grand Prix. Uzávěrka přihlášek je 27. února 2015. Pokud toužíte usednout do porotcovského křesla, stále máte šanci zkusit štěstí.

Fotogalerii z tiskové konference naleznete na našem Facebook profilu.

febiofest_2015_tiskovka1_01

febiofest_2015_tiskovka1_02

febiofest_2015_tiskovka1_03

febiofest_2015_tiskovka1_05

Co: 22. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest

Kdy: 19. – 27. března 2015

Kde: Praha (CineStar Anděl, CineStar Černý Most, Obecní dům, Žofín a Studio Barrandov)

Podrobnosti: MFF Praha – Febiofest


 

Co: Regionální ozvěny Febiofestu

Kdy: od 30. března do 17. dubna

Kde: ve čtrnácti českých městech (Brno, České Budějovice, Děčín, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Liberec, Mikulov, Mladá Boleslav, Olomouc, Pardubice, Plzeň a Zlín)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací