Festival La Película slaví desáté narozeniny

lapelicula_2015_plakat_obr10. ročník španělsky mluvených filmů nám nabídne to nejlepší z tvorby posledních dvou let, a na své si přijdou příznivci mnoha žánrů, od road movie přes drama až po bláznivé komedie.

Slavnostní zahájení odstartuje oceňovaný španělský snímek Arktida, který zobrazuje mladou generaci postiženou ekonomickou krizí. Diváky i kritikou vyzdvihovaný snímek 10.000 km vypráví o dalším aktuálním tématu, vztazích na dálku, udržovaných pomocí moderních technologií. Pro fanoušky politických dramat je tu Vyjednavač, oddechovější podívanou nabízí zase rozverný Blesk o marockém emigrantovi, jenž se vrací ze Španělska na originálním dopravním prostředku – na traktoru.

Diváci mohou vybírat i ze snímků Latinské Ameriky, třeba Kde je Esther? ze současné Kuby nebo venezuelský film Příšerný vlasy o devítiletém Juniorovi, kterého více než tíživá finanční situace jeho rodiny trápí nezkrotné kudrliny na hlavě před školním focením. Kdo v kinech propásl černou komedii Divoké historky, může to v rámci La Películy napravit.

Speciální sekce je věnována Antoniu Banderasovi. Festival nám chce představit filmy z jeho začátků, kde se Banderas často objevuje v pro něj netypických rolích, třeba v muzikálové komedii Faraónův dvůr. Letní déšť má dokonce na svědomí jako režisér.

Co: 10. festival španělsky mluvených filmů La Película

Kdy a kde:

17. – 22. února 2015 Praha – Světozor
19. – 22. února 2015 Brno – Scala
23. – 25. února 2015 Ostrava
26. – 28. února 2015 Hradec Králové

 

Za kolik: 80 – 110 Kč

Podrobnosti: La Película

lapelicula_2015_obr

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací