Filmové události #07/15: Sex láká, Spider-Man rebootuje, Deadpool flirtuje

padesat_odstinu_sedi_finalni_plakatPřekvapení se koná!
 
 
Informace o novém úspěchu Birdmana, abych tak řekl, je tak trochu nošením sov do Athén. To (pseudo)superhrdinův kolega Spider-Man otřásl světem, neboť pronikne do hlavní série týmu od Marvelu. Avengers 3 se už vůbec nebudeme moci dočkat. Možná po jejich zhlédnutí zešílíme, jenže to samé se dá říci i o erotické trilogii Padesát odstínů šedi nebo o Sousedech 2.
 

 
Birdman zvítězil v další bitvě

Po hercích a producentech ocenili drama Birdman i režiséři. Alejandro González Iñárritu získal hlavní trofej od svých kolegů z organizace Directors Guild of America. V kategorii režisérů dokumentů zvítězila Laura Poitras za Citizenfour, výpověď bývalého analytika NSA Edwarda Snowdena. Mezi televizními osobnostmi se dočkali uznání tvůrci seriálů Ve jménu vlasti nebo Transparent.

Padesát odstínů osvobozující temnoty

Ačkoliv se erotické drama Padesát odstínů šedi netěší přízni kritiků, předprodeje z něj učinily hit už teď. Producenti tudíž potvrdili plány na adaptaci obou sequelů knižní předlohy – Padesát odstínů temnoty a Padesát odstínů svobody.

Pendragon chytá leprikóna u slečny Peregrinové

Samuel L. Jackson se nejspíš ukáže ve filmu podle knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Pokud dopadnou jednání dobře, užijeme si ho v roli pana Barrona, bývalého řidiče školního autobusu.

Eric Bana (Star Trek, Chraň nás od zlého) se stal otcem krále Artuše (Charlie Hunnam), tedy Utherem Pendragonem, chystané fantasy Knights of the Roundtable: King Arthur.

Liliputánský herec Peter Dinklage (Hra o trůny) nás rozesměje komedií O’ Lucky Day. Zahraje si podvodníka, jenž může, ale nemusí být skutečným skřítkem leprikónem, každopádně to o sobě bude tvrdit.

Alfred Molina (Ta zvláštní láska) a Billy Bob Thorton (Soudce) vstoupili do snímku The Taliban Shuffle o novinářce Kim Barker (Tina Fey), jež si po 11. září 2001 oblíbila Afghánistán a Pákistán.

Spider-Manovská revoluce

Předpovídaná událost změnila svět marvelovských superhrdinů. Společnost Sony se rozhodla filmového Spider-Mana sdílet s jeho tvůrci. Sympatický Pavoučí muž se v sérii o členech týmu Avengers objeví poprvé v „cizím“ snímku (zřejmě Captain America: Civil War), později však získá samostatný film s premiérou 28. července 2017. O něco později k nám proto dorazí Thor: Ragnarok (3. listopadu 2017), Black Panther (6. července 2018), Captain Marvel (2. listopadu 2018) a Inhumans (12. července 2019).

Bohužel, Peter Paker má být již podruhé přeobsazen. Nástupcem Tobeyho Maguira a Andrewa Garfielda by měl být mladší herec, vhodný k dalším Peterovým dobrodružstvím na střední škole.

Tsunami nevkusu nejde zastavit

Sousedi, bláznivá komedie Nicholase Stollera se Sethem Rogenem a Zacem Efronem, se dočká pokračování 13. května 2016.

Lidé se neprodávají, pane policisto!

Bradley Cooper plánuje produkovat thriller Orphan X, inspirovaný dosud nevydanou knihou Gregga Hurwitze. Její protagonista Evan Smoak cestuje jako podivín bez domova po zemi a pomáhá lidem. Nejnovější poslání jej zavede na scénu losangeleského obchodu s lidmi, které organizuje detektiv místní policie. Bradleyho možná uvidíme  v hlavní roli.

Nulté Hladové hry?

Jon Feltheimer, šéf společnosti Lionsgate, před časem oznámil, že jeho studio zvažuje náměty prequelů či sequelů k populární sci-fi sérii Hunger Games.

Navštíví nás Blomkampův Vetřelec?

Režisér Neill Blomkamp (District 9, Elysium) již před měsícem představil výtvarné náčrty k případnému příspěvku do své oblíbené série Vetřelec. V rozhovoru s Perrim Nemiroffem ze serveru Collider prohlásil, že doopravdy chce natočit příběh z tohoto prostředí a jeho nápadu je nakloněno i studio Fox. On sám si však není jist, zdali k tomu dojde. Možná nás poučí, ať xenomorfy nezavíráme do ghett.

Hledáme Miss Deadpool!

To, že Deadpoola, antihrdinu ze světa X-Menů, bude hrát Ryan Reynolds, je jasné od samotných počátků filmu. Která herečka mu ale padne kolem krku? V úvahu přicházejí údajně Morena Baccarin (V, Špión), Taylor Schilling (Orange is the New Black), Crystal Reed (Bláznivá, zatracená láska), Rebecca Rittenhouse (The Red Band Society), Sarah Greene (Pomáhat a chránit, Vikings) a Jessica De Gouw (Arrow). K obsazení se každopádně nedávno přidala Gina Carano (Zkrat) v roli supersilné mutantky Angel Dust.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací