Vojta Kotek ve Špindlerově Mlýně představil svůj režijní debut Padesátka

prvni_tiskovka_padesatka_obr_00Díky Padesátce uvidíme na běžkách Prachaře, Taclíka a další české herce.
 
 
 
Vojta Kotek se po deseti letech vrací do Špindlerova Mlýna. Po natáčení Snowboarďáků se sice zařekl, že v podobně náročných podmínkách, které na horách jsou, už nikdy pracovat nechce, ovšem rok se s rokem sešel a mladý herec opět vyráží na horské svahy, kde bude natáčet svůj režijní celovečerní debut.

prvni_tiskovka_padesatka_obr_01Středobodem snímku Padesátka je běžkařský závod Tříkrálová padesátka a touha muže poznat svého otce. Jak již tento krátký popis napovídá, herci se nevyhnou sportovním výkonům. Běžky si obuje například Jakub Prachař, Ondřej Pavelka či Marek Taclík. Aby šlo všechno hladce, povolal Kotek na pomoc mistra světa v běhu na 50 kilometrů Martina Koukala, jež s účastníky filmové Padesátky pilně trénuje.

prvni_tiskovka_padesatka_obr_02Jak na tom s běžkami je nejen Jakub Prachař, ale i Vojta Kotek a samotný Martin Koukal jsme mohli na vlastní oči vidět přímo ve Špindlerově Mlýně, kde se konala netradiční i fyzicky náročná tisková konference. Všichni tři aktéři neváhali jít s kůží na trh, zadýchat se a předvést, jak si s tradičním zimním sportem rozumí.

prvni_tiskovka_padesatka_obr_03V celovečerní komedii dále uvidíme například Vilmu Cibulkovou a v menší roli i Kotka s Jiřím Mádlem, kteří se před kamerou sejdou po téměř deseti letech. Natáčet se začne 7. března 2015, tak nezbývá než doufat, že producent snímku Daniel Strejc objedná příznivé počasí s dostatkem sněhové nadílky a my film v kinech uvidíme na přelomu letošního a příštího roku, jak je plánováno.

Jak to na tiskové konferenci ve Špindlerově Mlýně vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací