Febiofest přivede do Prahy britského herce Alana Rickmana

febiofest_2015_plakatZahájení Febiofestu bude plné exkluzivních hostů.

alan_rickman_gambit

Zejména mladší generaci se herec a režisér Alan Rickman vryl do paměti jako přísný a nekompromisní profesor Snape z Harryho Pottera. Talentovaný Brit přijede do Prahy v druhé polovině března 2015 díky prestižnímu Mezinárodnímu filmovému festivalu Praha – FEBIOFEST. Na slavnostním zahájení, které se koná 19. března 2015, převezme spolu s herečkou Kim Novak a oscarovým režisérem Jeanem-Jacques Annaudem Kristiána za přínos světové kinematografii.

Tím ale účast Alana Rickmana na 22. ročníku Febiofestu nekončí. Festival otevře (v české předpremiéře) jeho druhé režijní dílo Králova zahradnice, kde Rickman nejen sám hraje, ale je i velkou výpravnou romancí z doby krále Ludvíka XIV. Britský herec si dále zahrál například ve filmu Gambit, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Dohola, Robin Hood: Král zbojníků, Rasputin a v desítkách dalších.

Co: 22. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest

Kdy: 19. – 27. března 2015

Kde: Praha (CineStar Anděl, CineStar Černý Most, Obecní dům, Žofín a Studio Barrandov)

Podrobnosti: MFF Praha – Febiofest


Co: Regionální ozvěny Febiofestu

Kdy: od 30. března do 17. dubna

Kde: ve čtrnácti českých městech (Brno, České Budějovice, Děčín, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Liberec, Mikulov, Mladá Boleslav, Olomouc, Pardubice, Plzeň a Zlín)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací