Filmové události #10/15: Dokumenty sjednocují, Jennifer jde ke Stevenovi, Měsíc útočí!

the_expendables_3_poster_stalloneVyrážíme do boje…
 
 
Přesto, že musíme zůstat humanisty, jak nám zdůrazní dokumenty Jednoho světa, nadcházející filmy budou plné konfliktů. Steven Spielberg zobrazí ty realistické. Pomůže mu v tom herecké elita v podobě Toma Hankse a Jennifer Lawrence. Pak se můžeme pustit do lidských kolonistů na Měsíci, steampunkových nacistů a mimozemšťanů, nespokojených s průběhem své první invaze.
 

 
Jeden svět brání život i svobodu

Celkově 114 dokumentů představuje letošní ročník festivalu Jeden svět, který začal 2. března v Praze a potrvá zde do následující středy 11. března. Poté bude pokračovat v dalších 33 místech České republiky. V rámci projekcí se můžeme znovu vcítit do pedofila v Danielově světě nebo si třeba vyslechnout kontroverzního Edwarda Snowdena. Aktuální události nám určitě připomenou Karikaturisté: Pěšáci demokracie. Sám Leonardo DiCaprio spoluprodukoval snímek Virunga o útočišti horských goril v Kongu. Rány po starých politických krutostech otevírají Ti, kteří řekli ne či Způsob zabíjení.


 

Stevenovy války

Jennifer Lawrence ztělesní slavnou válečnou fotografku Lynsey Addario v životopisném snímku Stevena Spielberga podle životopisu It’s What I Do: A Photographer’s Life of Love and War. Novinářka se vrací ke svým dramatickým zážitkům v Afghánistánu po 11. září 2001, Kongu i v revoluční Libyi, kde byla dokonce unesena. Režisér nedávno dokončil thriller z období studené války s Tomem Hanksem, jenž byl před několika dny pojmenován Bridge of Spies.


 

Postradatelná televize

Hvězdně obsazená série akčních filmů Expendables: Postradatelní se v těchto dnech mění na televizní seriál v produkci jednoho z představitelů elitních žoldáků – Sylvestera Stallona. Obsazení zatím není jasné.


 

Hodina duchů a transsexuálů

Eddie Redmayne se tento podzim předvede jako jeden z prvních lidí, kteří podstoupili změnu pohlaví. Premiéra The Danish Girl byla stanovena na 27. listopadu 2015.

Remake slavného hororu Poltergeist pronikne do kin o dva měsíce dříve – 22. května 2015. Dřívější termín 24. července získala adaptace románu Papírová města od Johna Greena.


 

Jsem vaše největší obdivovatelka

Bruce Willise čeká na podzim hlavní role v divadelní adaptaci románu Stephena Kinga Misery nechce zemřít. Jako spisovatele Paula Sheldona jej zajme jeho psychotická fanynka Annie Wilkisová. Námět byl již využit pro film z roku 1990 s Jamesem Caanem a Kathy Bates. Jeho scénárista William Goldman se podílí i na tomto zpracování.


 

Spider-Man v horách

Marvelovský Spider-Man, plánovaný na rok 2017, má zajištěného režiséra a scénáristu v jedné osobě. Po Samu Raimim a Marcu Webbovi nastupuje Drew Goddard (Chata v horách), dříve pověřený spin-offem nejisté budoucnosti The Sinister Six. Nová verze Spider-Mana se zřejmě objeví v Captain America: The Civil War, jehož režiséři Joe a Anthony Russoovi se Sony Pictures podepsali smlouvu na tříletý plán zahrnující „nový ambiciózní materiál“.


 

Postelové potíže s Měsícem?

Bryan Singer (série X-Men, Jack a obři) přivede na svět film podle knižní klasiky sci-fi od Roberta Heinleina. Měsíc je drsná milenka se odehrává na lunární trestanecké kolonii, jejíž obyvatelé by se rádi zbavili Země. Hlavními vůdci revoluce jsou řídící počítač Mike a jeho programátor Manuel Garcia O’Kelly. Singer je zatím potvrzen jako producent. Snímek ponese název Uprising (Povstání).


 

Tři jména Dne nezávislosti

Den nezávislosti 2 našel svého hlavního hrdinu. Jessie Usher (seriál Survivor’s Remorse) si zahraje syna kapitána Hillera (Will Smith). Vedle něj se jako nová tvář objeví také Liam Hemsworth (Hurikán z Hunger Games). Úlohu protagonisty prvního dílu si zopakuje Jeff Goldblum jako David Levinson.


 

Apartheidu není nikdy dost

Z rozpačitých reakcí na příběh robota Chappieho je znát, že Neill Blomkamp dosud nepřekonal svůj režisérský debut District 9. Nyní, po dlouhých letech, oznamuje, že má údajně „velmi dobrý nápad“ pro jeho případné pokračování District 10.


 

Aktivní závod změněn na pasivní

Režisér Joseph Kosinski (Tron: Legacy 3D, Nevědomí) jedná se Sony Pictures o zpracování série závodních videoher Gran Turismo. Produkovat jej mají Michael De Luca a Dana Brunetti (Padesát odstínů šedi).


 

Heil Steampunk!

Do romantického, avšak brutálního světa zastaralých technologií nás má přenést režisér Rawson Marshall Thurber (Millerovi na tripu) steampunkovou sci-fi Dust. Předloha v podobě komiksu a deskové hry se odehrává během alternativní druhé světové války, jíž proti sobě vedou Spojenci, Osa po úspěšném atentátu na Adolfa Hitlera a SSU – unie Sovětského svazu a Číny. Vojska používají bizarních technologií poháněných parou, včetně bojových robotů.


 

Krasavec a ošklivec

Hrané vydání pohádky Kráska a zvíře si již dávno vybralo Emmu Watson jako svou hlavní hrdinku. Nově se k ní zřejmě přidá Dan Stevens (seriál Panství Downton, Mezi náhrobními kameny) jako prokletý netvor. Jeho soka, přitažlivého, avšak povrchního Gastona, si zahraje Luke Evans, představitel slavného upíra z nedávného snímku Drákula: Neznámá legenda.


 

Krysí útěk

Animované drama Tajemství N.I.M.H. patří ke klasikám 80. let. Myší vdova paní Brisbyová se při pátrání po léku pro syna setkala s komunitou krys, pozměněných lidskými pokusy. Studio MGM nyní zakoupilo práva na původní knihu a doufá v odstartování franšízy příběhů propojujících hrané záběry s CGI postavami. První díl by měl být prequelem o útěku krys a jejich myšího spojence z laboratoře. Scénář napíše Michael Berg (Doba ledová).


 

Zamilované hračky

Prezident společnosti Pixar Jim Morris v rozhovoru se serverem Disney Latino prozradil něco o chystaném animáku Toy Story 4. Nemá prý přímo navazovat na předchozí trilogii a je koncipován jako romantická komedie.


 

Ďábelská Barbie

Současnou podobu scénáře ke hrané Barbie bude dál upravovat Diablo Cody, podepsaná pod těhotenskou komedií Juno nebo novou verzí Lesního ducha.


 

Zvenku sladký bonbónek…

Kdo se nespokojí s Barbínou, ten nalezne možná naplnění dětinských fantazií v chystaném celovečerním filmu podle animovaného seriálu Čas na dobrodružství. Chlapec Finn a jeho pes Jake v něm procházejí postapokalyptický fantasy svět, popisovaný svým tvůrcem Pendletonem Wardem jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota“.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací