Filmové události #11/15: Artuš se bouří, Vracíme se za Elsou

star_wars_sila_se_probouzi_obr_posterVracíme se do minulosti!
 
 
V této turistické sezóně musíme přesvědčit zahraniční turisty, že naše hlavní město je zajímavé ve všech epochách, včetně té, kdy u nás byly natáčeny mnohé slavné snímky. Minulost v nějaké podobě zrekonstruují Kathryn Bigelow i Martin Scorsese. Retrospektivu vyzkouší hned několik známých hororových sérii. Naopak do budoucnosti směřuje Ledové království a Tron.
 

 
Fantastická čtveřice premiér

Mr. Holmes, příběh zestárlého detektiva v podání Iana McKellena, se s publikem setká 17. července 2015.

Zoolander 2, pokračování akční komedie s Benem Stillerem, přijde do kin 12. února 2016.

Další díl slavné vesmírné ságy, Star Wars: Epizoda VIII, má premiéru stanovenou na 26. května 2017.

Právě kvůli strachu z Jediů pozdržela svůj start o týden další Fantastická čtyřka. Setkáme se s ní 9. června 2017.


 

Star Wars: Neřád jedna

Kromě data premiéry Epizody VIII vydala předaleká galaxie ještě další tajemství. Spin-off v režii Garetha Edwardse ponese titul Star Wars: Rogue One. První obsazenou herečkou je Felicity Jones (Teorie všeho). Význam názvu je nejasný, může však odkazovat na slavnou letku X-Wingů z původní trilogie.


 

Tálibánské zajetí

Kathryn Bigelow (Smrt číhá všude, Třicet minut po půlnoci) potvrdila, že jako příští projekt bude režírovat drama podle zážitků Bowea Bergdahla, amerického vojáka zajatého a mučeného Tálibánem po dobu pěti let.


 

Zuřící býk Martin

To Martin Scorsese si zvolil historii jen o trochu méně surovou. Pod jeho vedením se Jamie Foxx změní v slavného boxera Mike Tysona. Životopisný snímek o tomto sportovci zatím nebyl pojmenován.


 

Pozor na teroristickou zácpu!

Nakonec tu nejpřijatelnější akci bude režírovat nejspíš Joe Carnahan (Mezi vlky, Šofér). Pro DreamWorks natočí Motorcade, thriller o teroristickém útoku na prezidentskou kolonu v Los Angeles.


 

Peklo s Woodym Allenem v Číně

Do bondovky Spectre vstoupila herečka Stephanie Sigman (Morelos, v hlubinách) jako postava jménem Estrella.

Ben Foster (Kontraband, Warcraft) byl osazen do adaptace Inferna od Dana Browna v roli vědce posedlého titulním Danteho literárním dílem.

Bruce Willis, Kristen Stewart a Jesse Eisenberg se objeví v chystaném filmu Woodyho Allena.

Matt Damon, Pedro Pascal a Willem Dafoe vyrazí ve fantasy snímku The Great Wall do Číny 15. století, kde zjistí, že slavná velká zeď nebyla postavena jen jako ochrana před Mongoly, nýbrž i před nadpřirozenými protivníky.

Herec Sam Strike (seriál EastEnders) jedná o ztělesnění slavného zabijáka Kožené tváře. Padoucha ze série Texaský masakr motorovou pilou má znovu představit prequel Leatherface.


 

Praha pro filmové turisty

Agentura CzechTourism podpořila nový projekt Praha filmová. Zahraniční návštěvníci dostanou aplikaci do mobilů Czech Film App, tedy mapu pražských lokací, s nimiž je spojeno natáčení slavných kinematografických hitů, ať už se jednalo o kusy jako Amadeus nebo Casino Royale, nebo čistě tuzemské pecky typu Vrchní, prchni.


 

Artuš, Merlin a povstalci

Guy Ritchie již hojně obsadil svou ságu o králi Artušovi a nyní se na veřejnost dostala synopse jejího úvodního dílu. Mladý Artuš a jeho parta se budou snažit přežit v ulicích Londonia, aniž by budoucí hrdina věděl, co si pro něj osud připravil, dokud se mu do ruky nedostane meč Excalibur. Následovně se přidá k hnutí odporu a mladé ženě jménem Guinevera, aby svrhnul tyrana Vortigerna, který kdysi zavraždil jeho rodiče.


 

Univerzum duchů

Reboot Krotitelů duchů by podle plánů společnosti Sony měl zahrnovat minimálně čtyři filmy. Na „dámský“ snímek režiséra Paula Feiga podle všeho naváže dobrodružství v režii Anthonyho a Joea Rusoových (Captain America: Návrat prvního Avengera) s Channingem Tatumem a Chrisem Prattem. V dalším pokračování se obě party krotitelů setkají a nakonec nás čeká prequel.


 

Láska planety přenáší

Režisér Colin Trevorrow se po dokončení Jurského světa chystá realizovat sci-fi námět Intelligent Life, příběh původně načrtnutý tvůrčím duem The Ambassador. Přinejmenším ve své původní verzi sledoval děj zaměstnance OSN, jenž se během pátrání po známkách života ve vesmíru zamiluje do ženy, jež možná právě z jiné planety pochází.


 

Samara: Zrození

Rings, další příspěvek do hororové série Kruh, bude prequelem k již existujícím příběhům. Podíváme se tedy na původ přízračné dívky Samary před natočením známé kazety.


 

Ledové království definitivně podruhé

Po dlouhých váhavých sděleních potvrdila společnost Disney přípravu sequelu ke svému oscarovému animáku Ledové království. Zatím však neznáme datum premiéry, o příběhu nemluvě.


 

Dumbo od pána temnot

Hrané vydání slůněte Dumba (viz Filmové události #28/14) nebude režírovat nikdo jiný než Tim Burton.


 

Vycházející hvězda Pixaru

Kromě Johna Lasseter se na režii Toy Story 4 má podílet i Josh Cooley, stvořitel příběhu chystaného animovaného filmu V hlavě.


 

Třeste se, uživatelé…

Již tento podzim možná začne v kanadském Vancouveru natáčení sci-fi Tron 3. Do světa polidštěných programů by se měl opět vrátit režisér Joseph Kosinski.


 

Sám na moři a bez špenátu

Trojrozměrně animovaný Pepek námořník přišel o svého režiséra. Genndy Tartakovsky údajně nedokázal najít společnou řeč kolem směřování svého rodícího se „dítěte“.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací