Láska a jiné závislosti / Love and Other Drugs – recenze

Lásku můžete najít i pod falešným bílým pláštěm.
 
 
Láska a jiné závislosti je dle distributora označována za romantickou komedii. Romantika ano, komedie taky, ale rozhodně bych neopomíjela slůvko drama. Film prezentuje všechny tyto žánry.

Režisér Edward Zwick se pustil pro něho do netradiční látky. Určitě jste viděli jeho Krvavý diamant nebo Posledního samuraje. Co můžeme od jeho romantického díla čekat? Tradici, ale i překvapení. Láska i jiné závislosti má slabá i silná místa. Mezi ty slabší patří neoriginalita děje. On je mladý, neposedný, charizmatický muž, který dokáže okouzlit každé ženské srdce a díky tomuto daru se probíjí životem. Ona je nádherná žena, která by sex appeal mohla rozdávat plnými hrstmi, jen to zdraví je trochu proti ní. Možná právě proto se rozhodne užívat života bez závazků. Právě díky nevázanosti a nemocničnímu prostředí se životní dráhy Jamieho Randalla (Jake Gyllenhaal) a Maggie Murdock (Anne Hathaway) protnou. Další slabinou je Josh Randall (Josh Gad) mladší bratr Jamieho. Josh je opravdu nesympatický a chvílemi se budete za něho opravdu stydět. Ovšem, ať již je Vám Johs protivný či nikoliv a děj neoriginální, vše vynahrazují hlavní představitelé.

Jake Gyllenhaal je opravdu k nakousnutí a Anne Hathaway jakbysmet, ale hlavní je, že to mezi nimi opravdu jiskří od prvního pohledu „z očí do očí“ (pánové vždy umí ohodnotit krásu a velikost ženských očí). Věříte jim každé gesto, každé slůvko a každý dotyk. A těch dotyků nebude málo. Edward Zwick herce ani trochu nešetřil. Nesmím opomenout zmíňit Olivera Platta, Hanka Azaria nebo Judyho Greera, kteří též dělají filmu čest.

Ve filmu se trochu tluče romantika s komedií a s dramatem. Všechny tyto tři žánry, které jsem v úvodu zmínila jsou opravdu ve filmu plně obsaženy, ale trochu se mezi sebou perou a nemohou se dohodnout. Skákají jeden přes druhého a přetahují se o místo v popředí. Ale i tak, romantické srdce zaplesá, několikrát se zasmějete a i ta slzička se bude drát napovrch.

I přes všechny klady a zápory je Láska a jiné závislosti dobrou romantickou komedií, s melancholickým doprovodem a prvotřídním obsazením. Tento film si zaslouží být stoprocentně viděn. Volba kde a kdy závisí na Vás. Slušet mu bude kino ale i nosič DVD či Blu-Ray.
 

Každé vítězství se můsí oslavit zběsilým krepčením.


 

Zde vidíte nový model telefonní budky.


 

Mezi Jakem a Anne to pořádně jiskří.


 

70%

Láska a jiné závislosti / Love and Other Drugs

I přes všechny klady a zápory je Láska a jiné závislosti dobrou romantickou komedií, s melancholickým doprovodem a prvotřídním obsazením. Tento film si zaslouží být stoprocentně viděn. Volba kde a kdy závisí na Vás. Slušet mu bude kino ale i nosič DVD či Blu-Ray.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací