Filmové události #12/15: Febiofest k nám zve hvězdy, Morena mění podobu, Trpaslice existují

tiskovka2_febiofest_22_obr_05Čeká nás dlouhá cesta.
 
 
Kinematografický svátek Febiofest a zajímavé úmysly Zdeňka Svěráka nás dnes v prvních dvou zprávách pozdrží v České kotlině. Pak tradičně poputujeme za oceán, kde se již cestuje mezi hvězdami, ale i do budoucnosti a minulosti. Pokud začínáte být alergičtí na slovo „remake“, buďte dnes obezřetní. S plány na nové „předělávky“ se setkáte čtyřikrát. Ještěže mezi ně možná nepatří plány na nového Flashe Gordona…
 

 
Na Febiofestu táhněte do pekel, či do Versailles

22. ročník pražského filmového festivalu Febiofest byl zahájen ve čtvrtek 19. března (viz článek a galerie ze slavnostního zahájení). Za svou tvorbu převzali cenu Kristián herec a režisér Alan Rickman, držitel Oscara Jean-Jacques Annaud a herečka Kim Novak. Během akce má být promítnuto 159 snímků z 56 zemí. Zmíněný Alan Rickman se na akci prezentuje filmem Králova zahradnice, příběhem ze dvora francouzského krále Ludvíka XIV. Naopak se světem francouzských kočovníků moderní doby nás seznámí Táhni do pekel. Jean-Jacques Annaud se zase zajímal o nomády mongolské a stvořil Talisman vlků. První pamětní medaile festivalu ponesou tvář českého herce Karla Fialy. V Praze skončí Febiofest 27. března, v dalších městech se pak se snímky budou moci seznámit obyvatelé dalších českých měst od 30. března do 17. dubna. Pro přehled aktuálních článků z festivalu sledujte archiv rubriky Febiofest.


 

Čtyři Svěrákovy klenoty

Velikán české kultury Zdeněk Svěrák přislíbil knihu, v níž dostanou prozaickou formu tři ze scénářů k jeho slavným filmovým dílům. Na obsah knihy Po strništi bos naváží Obecná škola, Kolja a Vratné lahve. Viz článek z jeho nedávné autogramiády.


 

Oko nad Amerikou

Společnost Sony chystá remake svého thrilleru Létající oko. Zneužitý bojový vrtulník tentokrát vystřídá symbol dnešních válečných kontroverzí, tedy hypermoderní dron. Za projektem stojí producent Dana Brunetti (The Social Network, Padesát odstínů šedi) a scénárista Craig Kyle (Thor: Ragnarok).


 

Šklebil a strnulá tvář

Dva naprosto rozdílní herci Jim Carrey a Keanu Reeves vstoupili do dystopické kanibalské romance The Bad Batch v režii Any Lily Amirpour (Sama nocí tmou). Carreyho postava se údajně jmenuje „Poustevník“, Reeves je „Sen“ a doprovází je Jason Momoa v roli nazvané „Miami Man“.


 

Agent Škorpion

Na 17. června 2016 byla stanovena premiéra komedie Central Intelligence. Dwayne Johnson se představí jako někdejší šikanovaný outsider, nyní agent CIA, který se spojí s bývalým spolužákem a zastaví plány na prodej vojenských tajemství.


 

Pečlivě jizvené scénáře

Scénář k remaku thrilleru Zjizvená tvář vylepší Jonathan Herman, autor životopisného filmu o kapele N.W.A. – Straight Outta Compton. Navazuje na dřívější práci Davida Ayera (Železná srdce, Jednotka sebevrahů).


 

Zatímco muži válčí…

Filmařka Sarah Polley (Daleko od ní, Také this Waltz) napíše remake romantického dramatu Malé ženy podle knihy Louise May Alcott. Stejně jako roku 1994 se vrátíme do americké občanské války, během níž je hlava Marchovic rodiny na frontě, zatímco její manželka se stará o čtyři dcery.


 

Zločinci ze čtyř koutů?

Původní verze dramatu Mafiáni zakončí 25. dubna 2015 letošní festival Tribeca. Slavná sonda do života zločinců od Martina Scorceseho byla totiž nedávno převedena do originálního vizuálního formátu 4K.


 

Zakončí Star Wars J.J.?

Star Wars: Epizoda IX jako jediná z chystané sequelové trilogie nemá dosud určeného režiséra. Podle serveru Latino Review se možná k sáze opět vrátí J.J. Abrams, tedy režisér a spoluscénárista Star Wars: Síla se probouzí.


 

Kdo si vzal Mingův prsten?

Sam Jones, někdejší představitel „spasitele vesmíru“ Flasha Gordona se vyjádřil k novému snímku o tomto populárním hrdinovi komiksové space opery. Podle jeho slov se bude jednat o sequel k samotnému snímku, v němž roku 1980 zazářil, nikoliv o remake či reboot.


 

Konkurence pro Mystique?

Morena Baccarin skončila s tajnostmi kolem své role v x–menovském spin-offu Deadpool. Kráska ztělesní Copycat, mutantku se schopností změny podoby a nápodobování sil ostatních mutantů. Další hvězda T.J. Miller si zahraje Deadpoolova komického asistenta Weasela.


 

A z tohoto hrobu povstává…

Nové zpracování fantasy komiksu Vrána sice nedávno ztratilo herce Luka Evanse, ale na jeho místo se možná dostane Jack Huston (Impérium – Mafie v Atlantic City, Ben-Hur). Jako Eric Draven povstane z mrtvých, aby pomstil vraždu své snoubenky Sally, kterou si zřejmě zahraje Jessica Brown Findley (seriál Panství Downton, Zimní příběh). Autor předlohy James O’Barr označuje připravovaný snímek za otrockou adaptaci svého díla, včetně zachovaných obrazových metafor.


 

Millar do každé doby

Filmy podle komiksů Marka Millara nám již předvedly zvláštní superhrdiny (Kick-Ass) a špiony (Kingsman: Tajná služba). Kromě vesmíru (Starlight) nás také zavedou mezi cestovatele časem. Producent Chris Morgan (Kingsman) plánuje pro společnost Universal svéráznou sci-fi Chrononauts. Experiment se až příliš vydaří vynálezcům Corbinu Quinnovi a Dannymu Reillymu. Na divoké cestě napříč epochami poznají starověký Řím, ale i dvacátá a osmdesátá léta minulého století.


 

Náš osud je ve hvězdách

Společnost Paramount Pictures jedná s režisérem Jordanem Vogt-Robertsem (Králova léta, Kong: Skull Island) o zfilmování sci-fi knihy Alfreda Bestera Hvězdy, můj osud. Její příběh nás zavede do staletí vzdálené budoucnosti, kdy vynález teleportace narušil společenský řád a způsobil válku mezi vnitřními planetami naší sluneční soustavy a vzdálenějšími koloniemi. Gully Foyle jako jediný přežije zničení obchodní lodi a začne jej sžírat touha po pomstě.


 

Hej hou, hej hou a trpaslice jdou

K obsazení filmu The Huntsman, prequelu Sněhurky a lovce, přibyli v rolích trpaslíků Rob Brydon (Soumrak mrtvých) a překvapivě i dvě dámy Sheridan Smith (Vrtěti ženou) a Alexandra Roach (Železná lady).


 

Za dva roky potěší děti…

Hraná verze Krásky a zvířete vtrhne do kin 17. března 2017.


 

Živou loutku nejvíc připomíná…

Joseph Gordon-Levitt se připojí k loutkám z pořadu Fraggle Rock v jejich prvním celovečerním dobrodružství.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací