Konečně doma / Home – recenze

konecne_doma_plakatPo pěti letech tu máme další animovaný film pro děti, který vznikl v režii Tima Johnsona. 
 
 
Na rozdíl od jiných režisérů se jeho portfolio naplňuje velmi pozvolna a Konečně doma je v pořadí jeho „teprve“ pátý režisérský počin.

Buové jsou v podstatě roztomilá stvoření, která mění barvu podle převládajících emocí.Buové jsou v podstatě roztomilá stvoření, která mění barvu podle převládajících emocí, což je velmi přívětivý způsob, jak na změnu nálady dětského diváka upozornit. Buové ale mají jeden zásadní problém, neznají nic jiného, než jen prchání před zlými Gorgy. A tak si jako jeden ze svých domovů vyberou i planetu Zemi. V rádoby dobré vůli vybudují náhradní město pro lidi v Austrálii, kam je všechny nastěhují. Zapomenou však na jednu holčičku, „pro kámoše: Tipy“, která vyrůstala jen s maminkou, pro kterou je celým světem. A tak zde máme vtipnou, roztomilou pohádku o síle vztahu mezi matkou a dcerou, přátelství mezi neoblíbeným, vyvrženým Buem O a odvážnou, sympatickou Tipy.

Předlohou snímku byla kniha Adama Rexe v češtině nesoucí stejný název „Konečně doma“ a v originále „The true meaning of smekday“. Scénáře se ujali ostřílení scénáristé: Tom J. Astle, který má za sebou scénáristickou kariéru v oblasti televizních seriálů (mj. Hvězdná brána, Krajní meze) a s Mattem Embrem již spolupracovali např. na filmu Dostaňte agenta Smarta nebo animovaném fantasy Království lesních strážců. Jejich zkušenosti jsou znát, protože se nesetkáme s plytkými hloupými vtipy pro děti, ale celkem duchaplným scénářem, který ukazuje, jak je důležité myslet na ostatní a jak silná můžou být rodinná i přátelská pouta.

Když se člověk podívá na původní hlasy jednotlivých postav, je mu líto, že u nás nelze snímek vidět v originále, protože Omu propůjčil hlas Jim Parsons (Sheldon z Big Bang Theory) a Tipy Rihana. Postava Tipy je zároveň i první afroamerickou postavou, kterou studio DreamWorks Animation přispělo animovanému světu.

Příjemná oddechovka nedělního odpoledne, která udělá dětem radost a ukáže jim nové možnosti imaginárního světa Buů, kteří ačkoliv jsou napřed technologicky, postrádají základní emocionální cítění a odvahu postavit se svému nepříteli.
 
 

Technologie Buů daleko převyšuje naše možnosti.

konecne_doma_2014_foto_06

 
 

Někdo má pod čepicí, jiný pod kočkou.

konecne_doma_2014_foto_08
 
 

 Je důležité se držet a nepouštět se!

konecne_doma_2014_foto_01
 
 

65%

Konečně doma / Home

Příjemná oddechovka nedělního odpoledne, která udělá dětem radost a ukáže jim nové možnosti imaginárního světa Buů, kteří ačkoliv jsou napřed technologicky, postrádají základní emocionální cítění a odvahu postavit se svému nepříteli.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací