Filmové události #13/15: Akvárko zbohatlo, Idris ve vesmíru rapuje, Steven si hraje

star_trek_2009_poster_constructionPojďme si zazpívat!
 
 
Tento týden jsme často slýchávali o muzikálech, nejen proto, že zemřel producent Peter Kovarčík. Bradley Cooper poprvé usedne na režisérské křeslo, aby nám vrátil znovuoživovanou klasiku Zrodila se hvězda. Písně Carol King osvětlí její život i na plátně, Chuck Palahniuk nám předvede zlověstnou ukolébavku a Idris Elba si zarapuje těsně předtím, než se vydá do budoucnosti. Možná se tam potká se Stevenem Spielbergem.
 

 
Dva z Reykjavíku mají tisíce eur
Ze zakončeného 22. ročníku festivalu Febiofest si cenu Grand Prix odnáší Život v akvárku islandského režiséra Baldvina Zophoníassona. Realitu v Reykjavíku poznáváme skrz osudy Eik – matky, učitelky ve školce i prostitutky a někdejšího spisovatele, nyní zpustlého alkoholika Moriho. S cenou je spojena částka 5 000 eur.


 

Zrodil se režisér

Bradley Cooper jedná se společností Warner Bros. o svém režisérském debutu. Místo tragikomedie Honeymoon with Harry se herec chce vrhnout na další remake filmu Zrodila se hvězda. Sám zřejmě ztělesní upadajícího herce, jenž promění začínající kolegyni v celebritu. Hlavní kandidátkou na tuto dámskou roli je Beyoncé Knowles.


 

Ready Spielberg One

Steven Spielberg složí masivní poctu popkultuře 80. let. Právě on totiž zfilmuje Ready Player One, sci-fi knihu Ernesta Clinea. Na dobrodružství vyšle mladého Wadea Wattse, závislého na síti virtuální reality OASIS. Wade jako první rozluští část hádanky jejího stvořitele Jamese Hallidaye, a stane se tak jeho potenciálním dědicem. Bohužel to z něj také učiní terč nemilosrdné korporace IOI.


 

Rapující Klingon

Herci Idrisi Elbovi není cizí žádná špatnost. V chystaném krimidramatu The Trap právě nahradil Jamieho Foxxe v roli gangsterského rapera Rica, jemuž se chce pomstít bývalý parťák Slim (Benicio Del Toro), nedávno propuštěný z vězení. Vedle nich se objeví Al Pacino, James Franco a Robert Pattinson.

Elba navíc prý patří k favoritům na představitele hlavního záporáka ve třetím rebootovém Star Treku. V ději mají podle některých zpráv získat klíčovou úlohu bojechtiví Klingoni.


 

Zemřel Peter Kovarčík

V pondělí 23. března v jedenašedesáti letech podlehl nešťastné náhodě ve své koupelně známý český producent Peter Kovarčík. Byl známý jako patron mnoha slavných muzikálů (Mama Mia!, Bídníci, Galileo) a cen Thálie či jako někdejší partner herečky Kateřiny Brožové. V současnosti se podílel na přípravách filmu Baarová o vztahu této filmové hvězdy s Josephem Goebbelsem.


 

Box vs. kung-fu

Čínské akční drama Ip Man 3 si do svého obsazení přidalo boxerskou hvězdu Mika Tysona jakožto Ip Manova (Donnie Yen) protivníka. Tvůrci zároveň použijí moderní počítačovou techniku, aby k živým hercům přidali ještě obraz zesnulého Bruce Lee, žáka hlavního hrdiny.


 

Zrůdy manželských nocí

Tom Ford (Single Man) se v produkci George Clooneyho pustí do režie svého teprve druhého snímku. Thriller Noční zrůdy, k němuž napsal scénář, vychází z knihy Austina Wrighta Tony and Susan. Rozvedené ženě jednoho dne dorazí román od jejího exmanžla. Při čtení se začne znepokojivě zamýšlet nad svým prvním manželstvím. Do hlavních rolí jsou lákáni Amy Adams a Jake Gyllenhaal.


 

Ukolébavka na onen svět

Chuck Palahniuk, autor předlohy k Fincherově Klubu rváčů, spolupracuje na scénáři k dalšímu zfilmování svého díla. Ukolébavka nás seznámí se sérií úmrtí, kterou vyvolává jediná báseň. Stačí vyslovit nebo jen pomyslit na její text.


 

Velká sázka o malé víno

Matthew McConaughey si zahraje v dramatu podle skutečných událostí. Billionaire’s Vinegar popíše historii jedné „křivárny“, v níž podvodník Hardy Rodenstock prodával miliardáři Billu Kochovi falešné lahve vína, údajně patřící prezidentu Thomasi Jeffersonovi.


 

Královsky nádherné písně

Společnost Sony chce na velké plátno převést muzikál Beautiful. Životní zážitky písničkářky Carole King jsou vyprávěny díky jejím vlastním písním jako například (You Make Me Feel Like) A Natural Woman nebo So Far Away.


 

Clark ve službách Lexe?

Superhrdinský večírek jménem Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti prozrazuje svá tajemství. Server Badass Digest přišel s údajným popisem zápletky, podle níž pověřil padouch Lex Luthor (Jesse Eisenberg) Supermana (Henry Cavill), aby zaútočil na Batmana (Ben Affleck).


 

Na Thanose je Whedon krátký

Bratři Anthony a Joe Rusoovi (Captain America: Návrat prvního Avengera) skutečně převezmou úkol po Jossi Whedonovi a ujmou se režie dvojdílného superhrdinského filmu Avengers: Infinity Wars.


 

Kdo se nám proměňuje naposledy?

Jennifer Lawrence v rozhovoru pro MTV uvedla, že X-Men: Apocalypse bude posledním snímkem, v němž si zahraje mutantku Mystique.


 

Star Wars: Epizoda I – C

Stránka Cinelinx přišla se zprávou o údajných přípravách na hraný televizní seriál z galaxie Star Wars. George Lucas pro někdejší zrušený projekt plánoval až 100 epizod. Dočkáme se jich nakonec?


 

Vajíčka musí proudit!

Neilla Blomkampa neúspěch Chappieho zdaleka nezastavil. Nadále připravuje pátý díl Vetřelce, jehož část obsahu nicméně musela být změněna kvůli chystanému Prometheovi 2. Do vesmíru ho jako producenta také láká krátké video režiséra Ruairiho Robinsona (Poslední dny na Marsu) s názvem The Leviathan. Spolu se Simonem Kinbergem a scénáristou Jimem Uhlsem (Klub rváčů, Jumper) by rád využil konceptu honby za obřími létajícími mimozemskými zvířaty, jejichž vajíčka umožňují mezihvězdné cestování. Takže… Duna v oblacích? Tvůrčí iniciativu již podpořilo studio 20th Century Fox.


 

Když to Lancelot zvorá

I když nejočekávanější novodobé zpracování krále Artuše v současnosti připravuje Guy Ritchie, starou pověst si vezme do parády i režisér Jonathan Liebesman (Hněv Titánů, Želvy Ninja). Jeho Man at Arms zastihne sira Lancelota, toužícího napravit své chyby poté, co jeho láska ke Guineveře způsobila zánik Camelotu.


 

Nástupce Brandona Lee

Jack Huston (Mafie – Impérium v Atlantic City, Ben-Hur) byl oficiálně obsazen do remaku fantasy snímku Vrána. Jako Eric Draven povstane z hrobu, aby pomstil svou snoubenku.


 

Doňa Quijotka

Chris Columbus se chystá produkovat snímek podle I Kill Giants, komiksu od Joea Kellyho. Jeho mladá hrdinka se straní společnosti a utíká do svého fantastického světa, kde si představuje, že bojuje s příšerami. Divoké představy čím dál tím víc pronikají do skutečnosti. Film bude režírovat Dán Anders Walter.


 

Závod o miliardu kostiček

Série započatá LEGO® příběhem byla rozšířena o další spin-off. Společnost Warner Bros. najala Jasona Segela (Mupeti, Sex Tape) a Drewa Pearce (Iron Man 3), aby společně režírovali a napsali scénář k The Billion Brick Race.


 

Modrá smůla

Animovaní Šmoulové byli z léta 2016 přeloženi až na 31. března 2017.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací