Báječný hotel Marigold / The Best Exotic Marigold Hotel – recenze

bajecny_hotel_marigold_plakat„Ještě jsme se nerozhodli, jak oslavíme naše 40. výročí.“ – „Co třeba minutou ticha?“
 
 
 
Skupinka postarších Britů hodlá strávit důchod v luxusním rezortu v Indii, čeká je však tvrdý střet s realitou i místní kulturou. Zašlý hotel se snaží postavit na nohy zmatený mladý snílek Sonny (Dev Patel), který navíc řeší problémy s láskou. Judi Dench, Maggie Smith či Bill Nighy nám pořádně rozhýbou bránici, zatímco si budeme užívat exotickou atmosféru země plné vůní a barev.

Pro milovníky suchého humoru je tento snímek nutností, neboť především Maggie Smith jako zapšklá rasistická samotářka zde perlí. Různorodé postavy s mnoha životními osudy jsou velkým plusem příběhu. Někteří hrdinové se nenechají zastavit věkem a stále touží po milostných dobrodružstvích, tajemný gentleman hledá důležitou osobu ze své minulosti, nešťastný manželský pár bez úspor tu prohlubuje své problémy. Úzkoprsá a neurotická manželka, které Indie nijak neučarovala, zde trpí, zatímco ostatní hosté pomalu ale jistě propadají kouzlu této země.

Melancholické harmonii dodává říz energický a naivní majitel hotelu Sonny.Všechny postavy se nějak vyvíjí, rozkrýváme jejich tajemství, a všechny si v krátké době oblíbíme. Této melancholické harmonii dodává říz energický a naivní majitel hotelu Sonny, který chce konečně v životě něco dokázat, aby mu matka dovolila vzít si svou vysněnou dívku. Někdy nás neurotický mladík bude skoro vytáčet, ale jeho elán dokáže lidi v jeho okolí znovu nadchnout do života.

Užijeme si pohledy na přelidněné ulice, chudé příbytky místních obyvatel, velkolepé chrámy a působivou hru barev a světla, přitom velmi taktně. V příběhu se děje hodně, ale zároveň tempo nijak neuhání a má specifickou atmosféru. V malebném prostředí si užijeme sarkastické vtipy i poetické momenty. Kdo se nenechá ukolébat příliš hollywoodsky vyhlížející Indií, tomu může připadat zápletka příliš patetická a postavy moc upovídané. Jemně ubíhající snímek s charakteristickým humorem určitě nevyhovuje každému, zároveň však není jen pro diváky nad šedesátku.

Báječným hotelem Marigold nás provádí plejáda populárních britských herců, a tak jsou vtipné i moudré dialogy podpořeny kvalitními výkony. Energií sršící indické město a mladá láska je zde v kontrastu s klidnějšími hrdiny na sklonku života, kteří v novém prostředí chytí druhý dech. K laskavému a příjemnému snímku se jistě budete rádi vracet.
 
 

Ne každému Indie učaruje.

bajecny_hotel_marigold_foto_08
 
 

„Ráda bych jeden smysl života, protřepat, nemíchat.“

bajecny_hotel_marigold_foto_05
 
 

Láska nebeská o 50 let později.

bajecny_hotel_marigold_foto_01

 
 

75%

Báječný hotel Marigold / The Best Exotic Marigold Hotel

Báječným hotelem Marigold nás provádí plejáda populárních britských herců, a tak jsou vtipné i moudré dialogy podpořeny kvalitními výkony. Energií sršící indické město a mladá láska je zde v kontrastu s klidnějšími hrdiny na sklonku života, kteří v novém prostředí chytí druhý dech. K laskavému a příjemnému snímku se jistě budete rádi vracet.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací