Eva Jeníčková z Básníků hraje v divadelní hře High – Lety peklem

High_plakatV pražském divadle La Fabrikase se odehraje silný příběh o víře, uzdravení a odpuštění se „zlatou dávkou“ sarkasmu.

High – Lety peklem jsou komorní hrou Matthewa Lombarda pouze pro tři herce, která nás zavede do léčebny závislostí. Místní terapeutka sestra Jamison Connely (Eva Jeníčková) dostane jednoho dne příkaz od nadřízeného Otce Michaela Delpappa (Martin Pechlát) postarat se o nového pacienta, devatenáctiletého Codyho Randalla (Alexandr Borodin), jenž byl nalezen pod vlivem drog v motelovém pokoji nad tělem předávkovaného čtrnáctiletého chlapce.

V hlavní ženské roli se představí herečka Eva Jeníčková, která žije většinu roku v Los Angeles, a my ji známe zejména prostřednictvím filmových rolí. Její překrásná Marika ze Sněženek a machrů nebo Vendulka utěšitelka z Básníků je nezapomenutelná. Nedávno jsme ji mohli spatřit i ve výborném dramatu Klauni, které režíroval její manžel Viktor Tauš.

Manželé si úspěšnou spolupráci zopakovali právě na hře High – Lety peklem, která se k nám dostala díky Jeníčkové. Tu představení na Broadwayi zasáhlo natolik, že dojednala se samotným autorem uvedení v Praze. A čím jsou High – Lety peklem tak výjimečné? „Je to částečně autobiografická hra, a čím hlouběji se člověk dostává do textu, tím víc zjišťuje, kolik univerzálních pravd v ní je a jak je dobrá. Líbí se mi na ní i komornost, je to hra pro tři hráče,“ říká Jeníčková.

Režisérské taktovky se chopil její manžel, který má sice větší zkušenosti s filmem, ale pevně věří, že diváci budou spokojeni. „Ten text se mě dotkl svou pravdivostí, vhledem do lidské povahy zápasící se závislostí, vinou a touhou po odpuštění. Ten svět znám, a tak jsem se pustil na území, na kterém nejsem zatím tak doma jako za kamerou. Ale věřím, že textu mohu posloužit,“ přiznal se Tauš.

Pokud vás hra zaujala, jste zcela vítání v pražském divadle La Fabrika. Hned v dubnu na vás čekají dvě reprízy (premiéra 25. března 2015), a to ve čtvrtek 9. 4. a v pátek 24. 4. 2015.

high_obr_01

(Foto: Fog´n´Desire Films)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací