Druhý báječný hotel Marigold / The Second Best Exotic Marigold Hotel – recenze

druhy_bajecny_hotel_marigold_plakatHotel Marigold získal druhou pobočku, ale ne tak báječnou.
 
 
 
Znovu se vydáváme do Indie za našimi starými známými hrdiny, kterým se podařilo dosud nezemřít. Tak si dál mohou vychutnávat atmosféru exotické země, lásky, pracovní úspěchy, a těšit se na svatbu mladých zamilovaných hrdliček. S láskou ale vždy přichází nějaké komplikace, stejně jako se Sonnyho plány na otevření druhého hotelu.

Scénář zapracoval na tom, aby se snad každá postava dala s někým dohromady, což působí lehce naivně. Snaží se také ukázat, že páry řeší stejné problémy v jakémkoli věku, i když nevyzrálé chování vzbuzuje rozpaky. Skutečně vtipné jsou jen první minuty a brzy vycítíme křečovitou snahu o pobavení. Paní Donnellyová (Maggie Smith) dává okatě najevo, že ji nikdo kolem nezajímá a neposlouchá, když na ni kdokoli mluví, přestože už dávno víme, že má i svou laskavou stránku. Evelyn (Judi Dench) oplývala klidem a moudrostí, teď bezradně čeká na rady, které sama rozdávala v minulosti.

Příběh se sice odehrává v Indii, ale kromě pár tanečků to skoro není vidět, takže atmosféra odpovídá běžné americké komedii kdekoli jinde. Vykreslení charakterů jde do extrému, takže kdo nepochopil, že žena Douglase (Bill Nighy) je nesnesitelná fúrie, tomu to bude ještě mockrát názorně vysvětleno.

Snímek postrádá specifické kouzlo.Snímek postrádá specifické kouzlo, což není překvapující. Postavy se chovají nepřirozeně, jedou podle zaběhnutého schématu a chybí jim vývoj, upouští od svých hodnot a pobíhají zde jako puberťáci, kteří si ještě nic nezažili. Není zde ani hlubší podtext, ani melancholické chvilky. Richard Gere zde odehraje svou typickou romantickou roli, ale scénář mu nedává prostor být vtipný ani okouzlující.

V prvním díle s námi filmaři pracovali jako s inteligentním publikem, kterému stačí naznačit. Ve druhém nám vše okatě cpou pod nos, takže dosáhli zcela odlišné atmosféry. Sonnymu jako roztomilému neurotikovi v jedničce ještě fandíme, ale tady hystericky vyvádí a podlézá domnělému kontrolorovi, přičemž zapomíná na svou chystanou svatbu. V porovnání s ostatními moderními komediemi nedosahuje snímek takové míry nevkusu. Vtipy jsou přesto příliš okaté a několikrát se opakují.

Film sice navazuje na svého předchůdce příběhem, ale ne atmosférou. Postavy se chovají na svůj věk až příliš rozjařeně a povedených vtipů se dočkáme jen ze začátku. Bohužel chybí další rozměr snímku a Indii si užijeme minimálně. Armáda skvělých herců přesto Marigold zachrání, a proto se na poli pohodových komedií udrží v lepším průměru.
 
 

Monogamie je pro mladé!

druhy_bajecny_hotel_marigold_foto_15
 
 

Sonny se tak stará o svůj hotel, že zapomíná na svatbu.

druhy_bajecny_hotel_marigold_foto_12
 
 

Maggie Smith chvíli perlí, ale brzy jí dojdou síly.

druhy_bajecny_hotel_marigold_foto_14
 
 

60%

Druhý báječný hotel Marigold / The Second Best Exotic Marigold Hotel

Film sice navazuje na svého předchůdce příběhem, ale ne atmosférou. Postavy se chovají na svůj věk až příliš rozjařeně a povedených vtipů se dočkáme jen ze začátku. Bohužel chybí další rozměr snímku a Indii si užijeme minimálně. Armáda skvělých herců přesto Marigold zachrání, a proto se na poli pohodových komedií udrží v lepším průměru.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací