Filmové události #15/15: Praha vítá Evropu, Star Wars je možno stahovat, Machete pořád zabíjí

need_for_speed_plakatPochutnejte si na strašidelných hodech…
 
Tedy doufám, že po dnešních zprávách vůbec budete mít chuť na jídlo. Některé z vás možná přejde, když si přečtete o tvůrčím týmu Hunger Games, jehož snahy se nyní napínají k Odyseji. Tam si chtěl na lidech pochutnat Polyfémos, ostatně jako obři z mangy Útok titánů… Jíst po půlnoci by neměli jistí gremlini a lidem se nedoporučuje zdržovat v podniku Freddy Fazbear’s Pizza. Možná nám Machete naservíruje řízky z Luka Skywalkera a Sofie Boutelly. Hostinu završí Eddie se svými fantastickými zvířaty.
 

 
Evropská rozmanitost v Česku

9. dubna začal v Praze 22. ročník festivalu Dny evropského filmu. Zahájil jej německý snímek Jsme mladí. Jsme silní. režiséra Burhana Qurbaniho o rasových nepokojích v Německu 90. let. Do 16. dubna bude v kinech Lucerna, Světozor a Royal k vidění celkově 41 snímků, mezi nimi skandinávský držitel Zlatého lva Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, rumunské komediální drama Jsem holt stará komunistka! nebo nizozemský příběh rozpolceného policisty Infiltrátor. Od 17. dubna se akce přesouvá do brněnského kina Scala a bude zde ukončena o tři dny později. Ozvěny akce pak potěší diváky v Boskovicích, Jablonci nad Nisou, Hradci Králové, Havířově a Plzni.


 

Rapperský rachot

Životopisný snímek o rapperovi Tupacu Shakurovi se zřejmě dostal do problémů kvůli scénáři. Režisér a scénárista John Singleton (Rychle a zběsile 2) mohl být dokonce nahrazen Carlem Franklinem (TV seriál House of Cards).


 

Hunger Voyages

Homérovu Odyseu převede do filmu stejný tým, který pracoval na sérii Hunger Games, tedy režisér Francis Lawrence, scénárista Peter Craig a producentka Nina Jacobson.


 

Předaleká galaxie na internetu

Od 10. dubna 2015 si můžete poprvé legálně (tudíž za poplatek) stáhnout všech šest dílů Star Wars z Google Play, iTunes nebo Amazonu. Na fanoušky čeká řada nových bonusů. Navzdory některým „šprochům“, bohužel, Greedo údajně pořád střílí na Hana jako první.


 

Starwoman: Hvězdná flotila

Nespecifikovanou vedoucí úlohu ve třetím rebootovém Star Treku získala Sofia Boutella, známá například jako zabijačka Gazelle v komiksovém snímku Kingsman: Tajná služba.


 

Kapitánovská parta znovu spolu

Avengers: Infinity War, dvoudílné zakončení marvelovské Fáze 3, napíší autoři snímku Captain America: Návrat prvního Avengera – Christopher Markus a Stephen McFeely. Budou tak doprovázet režiséry toho samého snímku, Joela a Ethana Rusoovi.


 

A co kreslená fáze?

Cort Lane, viceprezident sekce Marvelu pro animaci, neurčitou odpovědí fanouškovi na Emerald City Conu potvrdil, že studio chystá i animovaný projekt, jenž se má odehrávat v rozběhnutém filmovém univerzu.


 

Bude s Flashem legrace?

Superhrdinové z DC se poohlížejí po nezvyklých režisérských talentech. Superrychlého Flashe v podání Zeka Millera by totiž mohli rozpohybovat Chris Miller a Phil Lord (LEGO® příběh, 23 Jump Street), kteří každopádně v současnosti pracují na jeho příběhu a neznámý snímek dostanou možná na starost Chad Stahelski a David Leitch (John Wick).


 

Teorie kouzelných zvířat

Eddie Redmayne alias Stephen Hawking ze snímku Teorie všeho patří k horkým favoritům na roli jiného vědce. Tentokrát by měl bádat jako čaroděj Mlok Scamander v harrypotterovském spin-offu Fantastická zvířata a kde je najít.


 

Králova temná věz znovuotevřena

Společnost Sony vzkřísila projekt filmu podle série Stephena Kinga Temná věž. Příběh putování k tajemné stavbě měl původně režírovat Ron Howard pro Universal Pictures, nyní se za něj hledá náhrada.


 

Titáni dobývají média všech podob

Pokud se něčeho nemůžeme nabažit, je to patrně vyhlídka na realitu, v níž poslední zbytky lidstva bojují s tupými lidožroutskými obry neznámého původu. V Japonsku se manga/anime Útok titánů předvede ve hrané podobě již toto léto. Dva filmy bude podle nové zprávy spojovat navíc televizní seriál, soustředící se na potrhlou vědkyni Zöe Hanji (Satomi Ishihara).


 

Nikdy je nekrmte po půlnoci

Scénář k remaku roztomile hororových Gremlins napíše Carl Ellsworth, autor mysteriózního dramatu Disturbia nebo chystané děsivé komedie Husí kůže.


 

V lázních čeká… Něco nemilého

Příštím filmem režiséra Gorea Verbinskiho má být horor Cure for Wellness. Strašlivé tajemství jistých lázní pozná Dane DeHaan (Amazing Spider-Man 2).


 

Need for chinese cash

Čínská společnost China Movie Channel Program Center chce ve spolupráci s Jiaflix Enterprises a 1950 Pictures natočit sequel k nedávné adaptaci videohry Need for Speed. Zatím však nedošlo na vyjednávání se společností DreamWorks, současným vlastníkem práv. V asijské zemi vydělal film mnohem více než v USA.


 

Nevěřte muzikálním zvířátkům!

Když už jsme u videoher, musíme především oznámit chystané zpracování novinky Five Nights at Freddy’s. Pět nocí musí v pizzerii přežít člen ochranky Mike Schmidt, jelikož po setmění ohrožují podnik oživlá mechanická zvířátka přes den bavící hosty svými písněmi. Hráč si může vybrat mezi blokováním dveří a sledováním nepřátel na bezpečnostních kamerách.


 

Starší 30 let patří do hrobu

Warner Bros. možná pokračuje v přípravách remaku Loganova útěku, dystopické sci-fi, v níž je každý usmrcen po završení věku 30 let. Ryan Gosling se sice účasti v hlavní roli vzdal, studio však, zřejmě inspirované úspěchem Hunger Games nebo Divergence, údajně změní hrdinu příběhu na ženu.


 

Vila Mickeyho kostlivců

Ryan Gosling možná nechce cestovat do budoucnosti, ale strašidla mu nevadí. Stala se z něj vůdčí tvář Del Torova Strašidelného domu. Remake již podruhé zpracovává slavnou disneyovskou atrakci.


 

Kdo by chtěl být skutečným chlapcem?

Disney nově připojil Pinocchia k nesčetným hraným remakům svých animáků. Přeměnu dřevěné loutky v živého chlapce dlouhodobě plánuje také Guillermo del Toro v samostatném projektu.


 

Hromadná pouť za Uživatelem

Garrett Hedlund a Olivia Wilde se vracejí do třetího dílu sci-fi Tron coby Sam Flynn a Quorra. Do našeho světa vtrhne prý ještě více obživlých programů. Splní se snad sen diktátora Clua o invazi?


 

Kam se dosud Machete nevydal

Robert Rodriguez se nakonec skutečně chystá pokračovat ve své sérii akčních komedií. Drsňák Machete (Danny Trejo) se dokonce vypraví ke hvězdám, jak naznačuje již dávno známý název Machete zabíjí znovu… Ve vesmíru!. Podle herce začne natáčení již letos.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací