Noční běžec / Run All Night – recenze

nocni_bezec_plakat„Na běhání jsem moc starý.“
 
 
 
Liam Neeson opět hraje otce, jehož potomek se ocitl v maléru a on mu musí pomoci. Tentokrát to ale není ten vzorný Bryan Mills, bývalý člen elitních jednotek, kterého známe ze série 96 hodin. Jeho nové já se jmenuje Jimmy Conlon a je poskokem místního mafiána Shawna Maguirea (Ed Harris), jenž utápí své výčitky v alkoholu. Shawn patřil k posledním, kteří nad Bryanem nezlomili hůl, ovšem pouze do chvíle, kdy jeho syn Danny Maguire (Boyd Holbrook) udělá hloupost, jež odstartuje zběsilý noční útěk.

Zabíjet lidi se jen tak nezapomíná.Tato zápletka sice nepatří k nejoriginálnějším, ale režisér Jaume Collet-Serra předvádí, že i s tím se dá poměrně slušně pracovat. Obsadit Eda Harrise a Liama Neesona do rolí zoufalých otců a bývalých mistrů svého oboru byl tah, který se vyplatil. Neeson hraje téměř lidskou trosku na výbornou, ale my mu věříme, že zabíjet lidi se jen tak nezapomíná. To ovšem platí do okamžiku, kdy je jeho postava nucena předvádět kousky, které by více slušely o pěknou řádku let mladšímu a trénovanějšímu muži.

Snímek nabízí i poměrně slušnou atmosféru, při které mrazí v zádech a je jedno, zda se seznamujeme s místním podsvětím, zdrháme před nájemnými vrahy a zkorumpovanými policisty či se ocitneme v ohlušujícím tichu chatky u jezera, kde výstřely znějí dvakrát hlasitěji.

Noční běžec je akčním krimi, které v sobě snoubí klady i zápory obvyklé pro daný žánr. Na jedné straně tu máme slušnou akci, poctivé drama, dojemné scény a Neesona s Harrisem. Naproti tomu nejsme ochuzeni o přeceňování sil i pořádnou dávku klišé. I tak je dobré připravit si neprůstřelné vesty, protože Liam, tedy vlastně Jimmy, přichází.
 
 

Stůj, nebo tatínek vystřelí!

nocni_bezec_2015_foto_a01
 
 

Když vás přestane bavit běžet, stopněte si vlak.

nocni_bezec_foto_b04
 
 

Když se rozzuříte a vidíte rudě, nemusí to dopadnout dobře.

nocni_bezec_foto_b05
 
 

65%

Noční běžec / Run All Night

Noční běžec je akčním krimi, které v sobě snoubí klady i zápory obvyklé pro daný žánr. Na jedné straně tu máme slušnou akci, poctivé drama, dojemné scény a Neesona s Harrisem. Naproti tomu nejsme ochuzeni o přeceňování sil i pořádnou dávku klišé. I tak je dobré připravit si neprůstřelné vesty, protože Liam, tedy vlastně Jimmy, přichází.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací