Výstavu filmových klapek v Divadle Hybernia zahájil Miloš Nesvadba a Roman Vojtek s dcerou

mff_zlin_2015_klapky_obr_00Minisalon – Filmové klapky po osmnácté. Klap.

Když se řekne ZLÍN FILM FESTIVAL, vybaví se nám nejen Mezinárodní festival plný filmů pro děti i mládež, ale i Minisalon – Filmové klapky. Letos můžeme již poosmnácté obdivovat filmové klapky, které vytvořili a pomalovali čeští umělci jako je například Zoubek, Josef Velčovský, Jan Saudek, Jaroslav Němeček, Kristian Kodet, Kateřina Milerová nebo Miloš Nesvadba. Poslední jmenovaný je s akcí neodmyslitelně spjatý, protože pod jeho rukama vzniklo již jedenáct klapek pro jedenáct ročníků. Během vernisáže, která se konala v pražském Divadle Hybernia převzal od organizátorů Minisalonu ocenění při příležitosti jeho devadesátin.

Na slavnostní akci, kterou provázel Roman Vojtek pod bedlivým dohledem dcerky, jsme se mimo jiné dozvěděli, že celkem bylo vydraženo již 1927 pomalovaných filmových klapek. Díky neuvěřitelnému výtěžku 26 000 000 Kč bylo natočeno 214 děl. Pokud bychom poskládali klapky do řady za sebou, táhl by se had od Divadla Hybernia po Příkopech až na Václavské náměstí.

Než si 108 letošních klapek najde svoje pyšné majitele, můžeme je v Hybernii obdivovat až do 4. května 2015. Poté se přesunou do Zlatého jablka ve Zlíně a následně do zlínského Kongresového centra, kde 31. května 2015 proběhne mladými filmaři netrpělivě očekávaná aukce.

Jak to na vernisáži vypadalo, a kdo všechno si ji nenechal ujít, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

mff_zlin_2015_klapky_obr_01

mff_zlin_2015_klapky_obr_02

mff_zlin_2015_klapky_obr_03

mff_zlin_2015_klapky_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací