Filmové události #17/15: Legionáři putují, Povstalci kradou, Valiant se připomíná

lego_pribeh_cz_plakatV různorodosti je síla.
 
 
Českoslovenští legionáři se patrně  otáčejí v hrobě, když se zpráva o jejich příběhu ocitla ve stejném článku, jako informace o „úchylné“ sérii Padesát odstínů nebo trable vymyšlených a ozbrojených mužů i žen ve vzdálené galaxii. Myslím však, že všichni zúčastnění mohou být nad věcí. Ke stejnému stolu se může posadit Star Trek i jeho parodie Galaxy Quest, Spider-Man i komiksové nakladatelství Valient a nadupaný Denzel Washington si rád potřese rukou s tenisty.
 

 
Co se vám stane po 28 Plzních?

Právě dnes začíná 28. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, jako součást projektu Evropské hlavní město kultury. V plzeňské Měšťanské besedě proběhne například předpremiéra loutkového filmu Malý Pán, projekce digitalizované verze Starých pověstí českých nebo se zde můžeme seznámit s japonskou animací Kihačiró Kawamoty. Z filmových tvůrců zde vystoupí například Radim Špaček či Jan Prušinovský. Festival potrvá do 2. května.


 

Sláva legionářům!

Český režisér Petr Nikolaev (Příběh kmotra, Vybíjená) chystá historický velkofilm Legionáři – sibiřská anabáze. Popis složité cesty českých vojáků přes válkami drásané Rusko se divákům představí někdy v roce 2017. Již teď narážejí tvůrci na problémy z ruské strany, jako když byli nuceni smazat své záznamy vlaku jedoucího na nádraží v Čeljabinsku.


 

Manželova dominance v temnotě

Padesát odstínů temnoty, druhá část slavné erotické trilogie, se zřejmě vymanilo z tvůrčích sporů, během nichž autorka předlohy E. L. James požadovala větší kontrolu. Scénář nakonec napíše její manžel Niall Leonard.


 

Match pohlaví

Steve Carell a Emma Stone předvedou slavný tenisový zápas z roku 1973 mezi Billie Jean King a Bobbym Riggsem. Battle of the Sexes, popisovaný jako „komedie s dramatickými a politickými podtóny“, uvidíme někdy v příštím roce.


 

Vraždí nás doktoři, Transformeři i Kotek

Pan, fantasy snímek o hrdinovi Země Nezemě, byl z léta odložen až na 9. října 2015.

Padesátka, komedie Vojtky Kotka, nás bude bavit od 24. prosince 2015.

Warcraft vyměnil březnový termín za 10. červen 2016.

Labyrint 3: Vražedná léčba, adaptace závěru trilogie Jamese Dashnera, přijde do kin 17. února 2017.

Rychle a zběsile 8 „uspěchaně“ dorazí 14. dubna 2017.

Paficif Rim 2 se vrátí s Kaiju a Jeagery 4. srpna 2017.

Pátého dílu Transformerů se zřejmě dočkáme v průběhu roku 2017.

Padesát odstínů temnoty vrátí sadomasochistickou romanci do kin 10. února 2017, Padesát odstínů svobody završí trilogii 9. února 2018.

Lego Batman se objeví 10. února 2017. Všechny další snímky ze světa stavebnice získaly nová data premiér. Ninjago se představí 22. září 2017 a na přímé pokračování LEGO® příběhu si musíme počkat až do 18. května 2018.


 

Denzel nadále chrání slabé

Souboj s ruskou mafií se vyplatil Denzelu Washingtonovi a studiu také. Akční thriller Equalizer má pokračovat druhým dílem.


 

To není měsíc…

Námět spin-offu Star Wars: Rogue One byl odhalen a plně koresponduje s předchozími drby. V době mezi Epizodami III a IV se odehraje výprava členky Povstalecké aliance (Felicity Jones), odhodlané ukrást plány imperiální superzbraně Hvězdy smrti.


 

Star Trek překračuje hranice

Název třetího rebootového Star Treku má s největší pravděpodobností znít Star Trek Beyond. Herec a scénárista Simon Pegg uvedl, že postava možného účastníka Idrise Elby má být ve vesmíru ST úplným nováčkem. Zároveň vyjádřil naději, že ve scénáři složí poklonu nedávno zesnulému herci Leonardu Nimoyovi.


 

Při Grabtharově kladivu…

Enterprise (a další plavidla Federace) se ne a ne vrátit na televizní obrazovky, ale možná se to podaří lodi NSEA Protector. Filmová parodie Galaxy Quest o mimozemšťanech, kteří si spletli sci-fi show se skutečností, bude změněna na skutečný televizní seriál. Není však jasné, kdo obsadí postavy Tima Allena, Sigourney Weaver nebo Alana Rickmana.


 

Spider-Mani budoucnosti

Nová inkarnace Petera Parkera se blíží, a tak můžeme být oprávněně zvědaví, kdo bude třetího Spider-Mana hrát. Server The Wrap přinesl informaci, že ve hře jsou tato esa: Asa Butterfield (hvězda sci-fi Enderova hra), Natt Wolff (Isaac z Hvězdy nám nepřály), Tom Holland (Lucas z Nic nás nerozdělí), Timothée Chalamet (mladý Tom z Interstellar) a Liam James (Duncan z Nezapomenutelných prázdnin).

Spider-Mana kromě marvelovského filmového univerza čeká také animovaná podoba. Postarají se o ni nyní již velmi vytížení Phil Lord a Chris Miller (23 Jump Street, LEGO® příběh).


 

Komiksy nejsou jen Marvel a DC

Společnost Sony uzavřela smlouvu s komiksovým nakladatelstvím Valiant a získala práva na dvě jeho série. Film Bloodshot podle dobrodružství zmrtvýchvstalého vojáka vylepšeného nanotechnologií natočí režiséři David Leitch a Chad Stahelski (John Wick) podle scénáře Jeffa Wadlowa (Kick- Ass 2, X- Force) a Erica Heisserera (Věc: Počátek, Nezvratný osud 5). Harbinger, příběh o superlidech na útěku, se zatím musí spokojit pouze s druhým jmenovaným scénáristou. Na základě obou licencí mají být natočeny dva snímky a jejich postavy se nakonec setkají v pátém filmu – Harbinger Wars.


 

Světlo a hudba

Minule jsme v souvislosti s hranou verzí Disneyho Krásky a zvířete psali Ianu McKellenovi jako o mluvících hodinách (viz Filmové události #16/15). Nyní k němu můžeme přidat Ewana McGregora v roli svícnu Lumiera. Nově připsaný Cadenza v podání Stanleyho Tucciho bude zase čarodějkou proměněn v piano.


 

Fazolový synek

Kromě remaků dřívějších námětů počítá Disney i s rozšiřováním pohádkových obzorů. Vince Gilligan, tvůrce seriálů Perníkový táta a Volejte Saulovi, společnosti prodal svůj náčrt revize Jacka a fazolky. Scénář napíše jeho spolupracovník z televize Tom Schnauz.


 

Upír loví démony

Nejedná se sice o pravou filmovou zprávu, ale nelze opomenout zajímavost, že do chystaného seriálu Shadowhunters, televizní obdoby série knih Nástroje smrti a neúspěšného filmu podle prvního dílu, byl do role Jace Waylanda obsazen Dominic Sherwood. Herce si můžete pamatovat jako Christiana Ozeru z taktéž ne příliš úspěšného snímku Vampire Academy. Jace v Mortal Instruments: Město z kostí hrál Jamie Campbell Bower.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací