Filmové události #19/15: Cesta ven vede k úspěchu, Johna volají zpátky, Boba má sólo

john_wick_plakatPoldové honí lotry.
 
 
Volejte 158! Kdo jiný než policie nás ochrání před zběsilými motorkáři, metalovými zpěváky, paliči, pasáky a vrahy bohatých vdov? Pokud nemáme k dispozici skutečné policisty, nanejvýš komického začátečníka v podání Louise C.K., musíme zavolat Sedm statečných. Jenže on ani ten řád v jejich podání není úplně ideální. O svou vlastní spravedlnost se musí rvát John Wick a moc přísný dozor může znamenat návrat vesmírného bezpráví, jak by si to možná přáli Kylo Ren a kapitán Phasma. To už by člověk možná preferoval živly typu Boby Fetta či pirátky Maz Kanaty.
 

 
Romové, fotografové a pohádky

Z filmového festivalu Finále Plzeň si hlavní cenu Zlatého ledňáčka v kategorii celovečerních snímků odnáší Cesta ven, sociální drama režiséra Petra Václava. Nejúspěšnějším dokumentem se stala vlna vs. břeh, v níž Martin Štrba zkoumá scénu slovenských fotografů 80. let. Zvláštního uznání se však dočkal i Comeback z malého světa ilavského vězení od Miro Rema. Diváckou cenu si vysloužila hudební pohádka Zdeňka Svěráka Tři bratři.


 

 

Sedm pestrých

Divoký západ je otevřen lidem všech ras. Byung-hun Lee (Storm Shadow z G.I. Joe: Odveta) se v nových Sedmi statečných stane Billy Rocksem. Na stranu padouchů se oproti tomu možná postaví budoucí Aquaman – Jason Momoa.


 

Rychle a zběsile probouzí inspiraci

Stephen Windon, kameraman posledních dvou dílů série Rychle a zběsile, věnuje svůj režisérský debut světu motorkářů. Ve Full Throttle se profesionální závodník na motocyklu vážně zraní při nehodě a od té doby pracuje jako poslíček. Když zločinci unesou jeho přítelkyni, musí se opět posadit na motorku, aby splnil jejich nebezpečné požadavky.


 

Pomstou psa to neskončilo

Na akční thriller John Wick naváže plánovaný sequel. Svou účast již potvrdili režiséři Chad Stahelski a David Leitch, scénárista Derek Kolstad i hlavní hvězda Keanu Reeves.


 

Hudební obcovači s ďáblem

Švédský režisér Jonas Åkerlund (Jezdci Apokalypsy) představí filmovým divákům příběh norských metalových hudebníků – Varga Vikernse z jednočlenné kapely Burzum a Øysteina Aarsetha ze skupiny Mayhem. Do hlavních rolí dlouho odkládaného životopisného snímku Lords of Chaos byli obsazeni Rory Culkin (Vřískot 4, Fracek) a Caleb Landry Jones (Až na dno). Začne to výstřední hudbou a skončí to zapalováním kostelů a výbuchy násilí.


 

Božský kytarista

Možná bude lepší zajít na příběh kariéry rockera Jimiho Hendrixe podle scénáře od Scotta Silvera (8. míle). Jeho natáčení by mohlo skončit v rukou Paula Greengrasse.


 

Od paličů a prostitutek raději dál

Josh Hutcherson (Peeta z Hunger Games) si zahraje s Jamesem Francem v jeho režijním počinu The Long Home, snímku podle knihy Williama Gaye. Ve čtyřicátých letech získá Joshův hrdina práci u paliče a zamiluje se do dívky „zaslíbené“ prostituci. Bohužel zjistí, že právě nový zaměstnavatel před lety zabil jeho otce.


 

Jsem polda

Komik Louis C.K. (Tak nevyhrožuj) se chystá na svůj druhý opus. V komedii I’m a Cop si osobně zahraje deprimovaného dobrovolného policistu žijícího ve stínu úspěšné matky. Teprve po její smrti se chtě nechtě bude snažit stát skutečným důstojníkem.


 

Vdovy jsou především na vdávání

Christoph Waltz (Nespoutaný Django) také plánuje hrát ve své vlastní režii, ale na opačné straně zákona. V debutu s názvem The Worst Marriage in Georgetown podle skutečných událostí si jeho padouch, úlisný Albrecht Muth za pomocí lstí vezme a zabije bohatou vdovu.


 

Na podzim u moře

Premiéra By the Sea, dalšího filmu režírovaného Angelinou Jolie, připadá na 13. listopadu 2015. Postavy Angeliny a Brada Pitta si v něm projdou manželskou krizí.


 

Star Wars – Epizoda I: Tajemství pod přilbou

Ani námět druhého spin-offu ságy Star Wars (jenž nedávno ztratil režiséra Joshe Tranka) nepřekvapí. Dozvíme se v něm víc o minulosti desperáta se jménem evokujícím narkotika, námezdního lovce Boby Fetta.


 

Star Wars – Epizoda II: Kylo a ti druzí

Pokud jde o identitu postav hlavního snímku Star Wars: Síla se probouzí, posvítíme si na Temnou stranu. Kylo Ren, bojovník s nepraktickým sithským mečem, je skutečně představován Adamem Driverem. Gwendoline Christie si obleče moderní vesmírné brnění jako kapitán Phasma a Lupita Nyong’o propůjčí hlas a pohyby přes motion capture mimozemské pirátce jménem Maz Kanata.


 

Spider-Man na roztrhání

Někdejší označení Drewa Goddarda za režiséra nového Spider-Mana bude možná zcela mylné. Společnosti Sony a Marvel stále zvažují několik osobností. Nachází se mezi nimi Jonathan Levine (Mrtví a neklidní), Theodore Melfi (Miluj souseda svého), Jason Moore (Ladíme!), tvůrčí dvojice John Francis Daley & Jonathan Goldstein (Vacation) a Jared Hess (Napoleon Dynamit).


 

Svobodný muž pro ochránce svobodného světa

Třetího dobrodružství Kapitána Ameriky, Captain America: The Civil War, se zúčastní i Martin Freeman alias Bilbo Pytlík (alias James Watson alias Arthur Dent). Zatím nevíme, jaké další „alias“ mu máme přidělit.


 

Dobyvatelé pátého Indyho

Producentka Kathleen Kennedy, současná prezidentka Lucasfilmu, zmínila v rozhovoru pro Vanity Fair úmysl společnosti natočit pátý díl série o Indianu Jonesovi. Zdůraznila, že přípravy jsou pouze v rané fázi.


 

Kdopak by se klauna nebál

Remake hororu To obsadil svého děsivého klauna Pennywise. Skupinu dětí chce ohrožovat Will Poulter, tedy Kenny z komedie Millerovi na tripu nebo Gally v dobrodružném snímku Labyrint: Útěk.


 

Ithaka 2100?

Studio Warner Bros. pověřilo producenty Grega Berlantiho (seriály Arrow a The Flash), Sarah Schechter a Lawrence Greye zpracováním komiksu The Infinite Horizon. Strastiplná cesta vojáků nedaleké budoucnosti domů je vlastně novou verzí Odysey, v níž všechny nadpřirozené prvky dostávají futuristickou podobu. Námět může být natočen jako film, nebo televizní minisérie.


 

Doba kamenná je doba fotbalová

Nick Park, režisér Slepičího úletu či Wallace a Gromita: Prokletí králikodlaka, se vrhnul na animák Early Man. Vrátíme se do doby kamenné, kde jeskynní muži (zřejmě ne ženy) chystají první fotbalové utkání.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací