Letní filmová škola 2015 se zaměří na Finsko a 2. světovou válku

tiskovka1_letni_filmova_skola_41_01Filmy, vzácní hosté, zábava, ponaučení a kornoutek osvěžující zmrzliny, to je 41. Letní filmová škola Uherské Hradiště.
 
 
 
Přelom července a srpna bude v Uherském Hradišti opět patřit filmům. I letos je program rozdělen do šesti základních sekcí Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí a Zvláštní uvedení. Během hokejového mistrovství jsme sice v zápase s Finy vyhráli 5:3, nemění to ale nic na tom, že vztahy jsou i nadále přátelské a vlajkovou lodí 41. ročníku Letní filmové školy se stane právě finská filmografie. Těšit se můžeme nejen na finské němé filmy, variace na tradiční hollywoodské žánry (muzikál, sci-fi, melodrama) či snímky zaměřující se na Finsko ve válce, ale i na vzácné hosty. Návštěvou nás například poctí režisér tiskovka1_letni_filmova_skola_41_02Mika Kaurismäki, který patří se svým bratrem Akimem k uznávaným umělcům. V českých kinech jsme mohli z jeho tvorby zhlédnout například Dům košaté lásky.

Vzhledem k oslavám 70 let od konce 2. světové války představí Visegrádský horizont exilové tvůrce v době války. Z českých tvůrců jmenujme například Karla Zemana, z jehož tvorby bude uvedena restaurovaná verze Vynálezu zkázy. Těšit se ale můžeme například i na slovensko-českou road movie Koza o stárnoucím boxerovi či předpremiéru Domácí péče s Bolkem Polívkou, Alenou Mihulovou a Tatianou Vilhelmovou.

Chybět nebude ani oblíbený Studentský maraton 2015 dávající příležitost dát o sobě vědět studentům středních a vysokých filmových škol. Pokud nebudete moci dorazit 25. července od 22:00 do letního kina na Masarykově náměstí, můžete si projekci vychutnat z pohodlí svého domova během přímého přenosu na ČT 2.

 

Co: 41. letní filmová škola Uherské Hradiště

Kde: Uherské Hradiště

Kdy: 24. července – 1. srpna 2015

Za kolik:

Typ akreditace Základní cena Se slevou Při platbě do 30. června
Jednodenní 300 Kč
Čtyřdenní 1 000 Kč 850 Kč
Devítidenní 1 600 Kč 1 450 Kč 1 250 Kč

 

Podrobnosti: LFŠ

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací