55. ročník Zlín Film Festivalu byl odstartován ohňostrojem a dvěmi slavnostními projekcemi

ZlinFilmFestival_2015_plakat_cervenaPohodlně se usaďte, začínáme.

Do moravského města Zlín se na sedm dní sjeli milovníci filmu a kultury. V pátek 29. května 2015 tu totiž začal již 55. ročník Zlín Film Festivalu. Nejstarší festival filmů pro děti a mládež byl odstartován hned nadvakrát. Dopolední předpremiérová projekce pohádky Sedmero krkavců byla zaměřena na dětské publikum.

Večer se do Velkého kina Zlín sjeli hosté z celé České republiky i zahraničí. Mezi diváky nechyběl letošní člen Mezinárodní poroty pro evropské debuty herec a režisér Jiří Mádl, česká herečka a moderátorka Gabriela Filippi a mnozí další. Před tím, než byl slavnostně promítnut animovaný snímek Malá z rybárny, byla udělena cena Grand Prix. Tu si odnesl Prof. Gert K. Münteferin, který stál u zrodu legendárních československých filmů a seriálů natočených v západoněmecké koprodukci, jako je například Pan Tau, Arabela či návštěvníci. Pan Prof. Gert K. Münteferin zavzpomínal, že když tu byl před padesáti lety, potkal tu „malého pána“ – Krtečka, do kterého se okamžitě zamiloval, čímž odstartovala desítek let plodná spolupráce.

Tím ale program zahajovacího večera zdaleka nekončil. Ve 22:00 hodin ozářil zlínské nebe pestrobarevný ohňostroj. Poté se většina návštěvníků uchýlila do „Párty stanu“ či do Letního kina na projekci české komedie Hodinový manžel.

Jak zahajovací večer 55. Zlín Film Festivalu vypadal, se můžete podívat ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

zlin_film_festival_55_den1_obr_01

zlin_film_festival_55_den1_obr_02

zlin_film_festival_55_den1_obr_03

zlin_film_festival_55_den1_obr_04

Co: 55. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL

Kdy: 29. května – 4. června 2015

Kde: Zlín

Podrobnosti: ZLÍN FILM FESTIVAL

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací