Pan Popper a jeho tučňáci / Mr. Popper’s Penguins – recenze

Jsem pták, ale nelétám (až na výjimky) a nosím frak. Kdo jsem? Tučnák oslí.
 
 
Jim Carrey si procvičil obličejové svalstvo a vydal se znovu do boje. Sice už není Zvířecím detektivem, ale kladný vztah k němým tvářím ho neopustil. Tentokrát se vydá mezi elegány ve fraku, mezi tučňáky oslí (Pygoscelis papua). A jak to tak bývá Jim Carrey netroškaří. Proč se starat jen o jednoho tvorečka, když se šesti bude stoprocentně lepší zábava?

Mr. Popper (Jim Carrey) je tvrdý obchodník, který si jde za svým cílem a používá nejedné intriky a lži. Jeho srdce se proměnilo v kus ledu a díky této zmrzlé hroudě, přišel i o svoji rodinu. Vše může napravit povedená partička z jižního pólu. Ano, pokud Vás napadlo, jak film bude pokračovat a jak skončí, máte pravdu. Víceméně Vás nic nepřekvapí, aspoň co se děje týče. Když jsem šla na film do kina, neměla jsem valná očekávání a brala jsem Pana Poppera jako letní nenáročné osvěžení.

O to větší překvapená mě čekalo. Za prvé, v kině nebylo jediné dítě. Měla jsem strach z neustálého žvatlání, výkřiků a vždy přítomného pláče, ale nic takového se nekonalo. Film sice začínal kolem sedmé hodiny večerní, ale v době prázdnin to není nijak pozdní čas. Nejvíce udivující byla reakce publika a nakonec i mě samotné. Celé kino se téměř neustále smálo. Jim Carrey byl prostě svůj a i přes již vrásčitý obličej byl ve formě. Tučňáci byli dokonalí, škoda, že se neprodávají ve zverimexu.

I přesto, že se žádná vražda nekonala, svoji přítomností nás poctila herečka Angela Lansbury jako Mrs. Van Gundy, majitelka nedobytné restaurace.

Stopáž snímku není dlouhá, 95 minut je tak akorát a i ty utečou jako voda. Eskapády tučňáků i jejich lidských kolegů jsou svižné, nápadité a zábavné. Ukápne Vám i slzička. Digitální spojení reálného světa a kouzla animace působí velmi realisticky a i herci se s touto obtížnou prací poprali na výbornou.

Pan Popper je sice „klasickou“ rodinnou komedií Jima Carreyho, ale má velké kouzlo, které zásáhlo většinu osazenstva sálu. Pokud děti budou toužit vidět tučňáky naživo, Zoo Praha je Vám k dispozici. Na ledové kře se zde usídlil tučňák Humboldtův.
 

Na zimní procházce Central Parkem.


 

Tohle vám nechali na recepci.


 

Taková normální rodinka.

 
 

65%

Pan Popper a jeho tučňáci / Mr. Popper's Penguins

Pan Popper je sice „klasickou“ rodinnou komedií Jima Carreyho, ale má velké kouzlo, které zásáhlo většinu osazenstva sálu. Pokud děti budou toužit vidět tučňáky naživo, Zoo Praha je Vám k dispozici. Na ledové kře se zde usídlil tučňák Humboldtův.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací