Vilu na Sadové pokřtil filmový a televizní režisér Biser Arichtev s manželkou Veronikou

vila_na_sadove_obr_00Věděli jste, že: „Každý starý dům má svá tajemství…“?

Spisovatele Richarda Skláře žijícího v Ostravě inspiroval starý, osamocený dům v moderní zástavě města pro napsání knihy. Při procházkách kolem této umouněné Popelky si říkal: „Tam musí být schovaná nějaká mrtvola. Minimálně ve sklepě nebo na půdě.“ A tak vznikl jeden ze dvou základních kamenů historického románu Vila na Sadové plného napětí. Druhým z nich je silná žena, realitní agentka Roberta, jež má za sebou poměrně bouřlivou minulost.

Publikace, jež v sobě mísí literární fikci s historickými událostmi, napětím a skutečnými postavami protektorátní Ostravy sice není žádným drobkem, ale slibuje několik hodin poutavého čtení v mrazivé atmosféře. Sloganem „Zabij v sobě strach, nebo někdo zabije tebe!“ se nechal zlákat i filmový a televizní režisér Biser Arichtev s manželkou Veronikou, kteří Vilu na sadové s nadšením pokřtili.

Vzhledem k tomu, že kmotry byli režisér a herečka, na přetřes přišla i možnost filmového zpracování románu. Manželé by byli rozhodně pro, jen Veronika litovala, že hlavní hrdinka Bo je životem protřelá padesátnice, a že by se na ni muselo pár let počkat. Richard Sklář s úsměvem přikyvoval, že je pro okamžité podepsání smlouvy, a podotkl, že Roberta má mladou dceru.

Jak to na slavnostním křtu s autogramiádou Vily na Sadové v Paláci knih Luxor vypadalo, si můžete prohlédnut ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

vila_na_sadove_obr_01

vila_na_sadove_obr_02

vila_na_sadove_obr_03

vila_na_sadove_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací