Natáčení nové české pohádky Řachanda je v plném proudu

z_nataceni_rachanda_0406_obr_00Vladimír Polívka a Aleš Bílík budou zachraňovat princeznu Denisu Pfauserovou.
 
 
 
Hrad Kost, obec Dětenice a lesy v Královehradeckém kraji, to jsou místa, kde můžete narazit na početný filmový štáb, známé herce či trolly, dryády a jiná bájná stvoření. V těchto letních dnech se totiž pilně pracuje na nové české pohádce s názvem Řachanda.

z_nataceni_rachanda_0406_obr_01Ptáte se, proč se pohádka jmenuje Řachanda? „Existuje strašně moc pohádek, které jsou dvouslovné, tříslovné nebo pohádky O… Chtěli jsme mít jednoslovný úderný název, ve kterém by bylo písmenko Ř, protože Ř nemá žádná jiná abeceda“, vysvětlil autor scénáře a producent filmu Daniel Miňovský.

Název navíc napovídá, že nás na jaře 2016 v kinech bude čekat úhledně zabalený měšec legrace a pohádkového dobrodružství. „Je to příběh o rozmazlené princezně (Denisa Pfauserová), kterou z_nataceni_rachanda_0406_obr_02nedokáže napravit lidský svět, ale až lesní svět a lesní tvorové. A o dvou chlapcích (Vladimír Polívka, Aleš Bílík), kteří také nejsou úplně hodní. Jeden z nich se do ní zamiluje a ona do něj“, prozradil Miňovský. Mnoho napovídá i samotné motto pohádky: „Co dáváš, to se ti vrátí.“

Kromě ústřední trojice se můžeme těšit i na Jana Hrušínského v roli krále, Boleslava Polívku jako proradného Theofila či krásnou Paní lesa s tváří Vilmy Cibulkové. Řachanda je okořeněna i špetkou mytologie, a my se tak budeme moci seznámit s gnómy, trolly, dryádami a žravulemi v českém podání. Tyto pozoruhodné bytosti pochopitelně moc po castinzích nechodí, tudíž se ke slovu musí přihlásit filmařská kouzla. Co nejdokonalejší masky lidských herců mají na starosti Josef Rarach a z_nataceni_rachanda_0406_obr_03Vlad Taupesh. Poté bude potřebný efekt doladěn pomocí technologie face replacement.

Na režisérské křeslo usedla Marta Ferencová (seriály SME v háji, Profesionáli), kterou jsme zastihli při natáčení scény, kdy král Jan Hrušínský rozmlouvá s Bolkem Polívkou. Zámeckými komnatami a zahradou se procházela i spanilá princezna v honosných šatech. Jak to na filmařském place i v zákulisí zámeckého komplexu Dětenice vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací