Filmové události #25/15: Hanks lítá, Kenneth vyšetřuje, Jack utekl vráně

star_wars_1977_posterDlouhá pouť po souši i ve vzduchu.
 
 
V mainstreamu se dnes dvakrát projedete vlakem, z nichž jeden je Orient expres, jenž vás zaveze do romantického Turecka. Letadlem se s vámi proletí Tom Hanks, a pokud se podíváte z okna, uvidíte zlověstnou vránu. Po přistání zjistíte, že Disney kromě natahování svých hraných remaků přidal ještě sequel k jednomu z nich. To je vážně nenapadne nic nového? Už abych si mohl vyzkoušet tu virtuální realitu.
 

 
Policista František nás rozesmál při lovu ryb

Na festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu vyhrál hlavní cenu Zlatý PRIM snímek Milana Cieslara Život je život a pohádka Jana Prušinovského Kdyby byly ryby. Cenu diváků si odnesl Hodinový manžel režiséra Tomáše Svobody.


 

Dívka ve vlaku

Emily Blunt má nakročeno do příběhu knihy The Girl on the Train spisovatelky Pauly Hawkins. Jako rozvedená alkoholička Rachel by sledovala z vlaku zdánlivě bezstarostné životy ostatních… Až do jednoho dne, kdy uvidí něco, co ji zatáhne do vyšetřování zločinu. Adaptace byla svěřena režiséru Tatu Taylorovi (Černobílý svět).


 

Kapitán Sullenberger
Tom Hanks se rád vrací k životopisům. Brzy by si k nim mohl připsat příběh hrdinného velitele letadla, kapitána Chesleyho Sullenbergera v režii Clinta Eastwooda.


 

Michaelův oblíbený svátek
Halloween Returns, jedenáctý horor o řádění sériového vraha Michaela Myerse, vstoupí do produkce během července. Setkáme se s osmnáctiletým potomkem zabijákových obětí a dcerou policisty, nebezpečně posedlého historií minulých vražd.


 

Turecké přísliby
Christian Bale a Oscar Isaac na svých bedrech ponesou romantický snímek The Promise ze sklonku historie Osmanské říše. Americký novinář Chris (Bale) a student medicíny Michael (Isaac) utvoří milostný trojúhelník s krásnou Anou.


 

Dvanáct velkých pasažérů

Kenneth Branagh se po úspěchu s disneyovskou Popelkou zatím nevrátí k Shakespearovi, ale k modernější britské literatuře. Pokud rozhovory dopadnou v jeho prospěch, bude režírovat Vraždu v Orient expresu, detektivku od Agathy Christie s Herculem Poirotem. Scénář napíše Michael Green (Geen Lantern).


 

Jak přelstít nácka

Bradley Cooper a Todd Phillips společně produkují válečné drama Ghost Army. Díky němu máme docenit zásluhy vojenské jednotky, která během druhé světové války oklamala nepřítele pomocí herců, kulis a zvláštních efektů.


 

Postpedofiliní hádka

Divadelní hra Blackbird od Davida Harrowera vyzývá herce k silným výkonům. Konfrontuje totiž mladou Unu a Raye, jenž byl před patnácti lety odsouzen za její zneužití. Filmová verze režírovaná Benedictem Andrewsem obsadila tuto dvojici Benem Mendelsohnem a Rooney Marou.


 

Marxistická zombie

Rob Zombie (Halloween, Vyvrženci pekla) natočí životopisný snímek o populárním komikovi Groucho Marxovi podle scénáře od Orena Movermana (Beze mě: Šest tváří Boba Dylana).


 

Školka je obklíčena

Společnost Universal plánuje remake komedie s Arnoldem Schwarzenegerem Policajt ze školky. Mezi dětmi má tentokrát zmizet fleška obsahující důležité informace o programu na ochranu svědků. Hlavnímu hrdinovi bude k službám indický pomocník jménem Sanjit.


 

Šmoulové si zpívají při útěku z Londýna

Pád Londýna, pokračování thrilleru Pád Bílého domu, se místo 2. října 2015 vydá k divákům až 22. ledna 2016.

Šmoulové budou cestovat do šmoulí vesnice začarovaným lesem v animáku Get Smurfy 31. března 2017.

Hudební komedie Ladíme 3 se rozezní 21. července 2017.


 

Star Wars: Epizoda I – Wonder Boba

Zatím nepojmenovaný příběh námezdního lovce Boby Fetta z galaxie Star Wars možná našel režisérskou náhradu za Joshe Tranka. O uvolněné místo projevila zájem Michelle MacLaren, bývalá režisérka Wonder Woman.


 

Star Wars: Epizoda II – Neřád Forest

Forest Whitaker se mezitím stává dalším členem ansámblu spin-offu Star Wars: Rogue One.


 

Fantastická Tina

Harrypotterovský spin-off Fantastické zvířata a kde je najít získal k Eddiemu Redmayneovi i představitelku vedoucí dámské role. Katherine Waterston (Skrytá vada, Steve Jobs) si zahraje americkou čarodějku jménem Porpentia, zkráceně Tina.


 

Pavoučí války

Společnosti Sony a Marvel jsou podle všeho ve sporu o obsazení třetího Spider-Mana / Petera Parkera. Dlouho favorizovaný Asa Butterfield je ze hry a nyní se rozhoduje mezi Tomem Hollandem (V srdci moře), Charliem Plummerem (seriál Živí mrtví) a Matthewem Lintzem (Podivní). Serverver Bleeding Cool dokonce zmínil možnost natočení dobrodružství „Spider-Gwen“, tedy alternativní verze Gwen Stacy, již postihla mutace místo Petera.


 

Režisérský gambit?

Sólo snímek o mutantu Gambitovi (Channing Tatum) ze světa X-Menů našel režiséra v Rupertu Wyattovi (Zrození planety opic, The Gambler).


 

Dr. Jones v cool zprávách

Server Ain’t It Cool News označil poslední čtvrtletí roku 2018 za období, kdy svět spatří pátého Indiana Jonese.


 

Nedůvěra v krotitelky

Z podsvětí k nám přišel úvod do „Krotitelek duchů“. Jak vidno, postavy hereček Kristen Wiig a Melissy McCarthy kdysi spolu kdysi vydaly knihu o existenci duchů, což později zničí akademickou kariéru jedné z nich (Wiig). Přítelkyně se znovushledají a dočkají se pomsty, když duchové zaútočí na Manhattan.


 

Předtím, než potkala Nářeza

Fanoušci komiksové zvrhlosti, slavte! Režisér Matthew Vaughn stále nevylučuje natočit Kick-Ass 3. Budoucnost série totiž závisí na úspěchu jeho současném nápadu, totiž prequelu o Zabijačce (Chlöe Grace Moretz).


 

Vrána ztratila další duši

Remake fantasy snímku Vrána se neumí vymanit ze zjevného prokletí. Herec Jack Huston nedávno přijal hlavní roli jako náhrada za Luke Evanse, nyní sám film opustil.


 

Zloba se stále neuklidnila

Disney natáčí sequely i ke klasickým pohádkám v kresleném provedení, tak proč to nezkusit s hranými remaky? Zloba – královna černé magie bude pokračovat dalšími zážitky zlé víly, která proklela Šípkovou Růženku. Její představitelka Angelina Jolie se zřejmě vrátí.


 

Prožij i TY dobrodružství z plátna!

Pozor, virtuální realita se stává skutečností. Před realitou jak ji známe z Matrixu nebo Trávníkáře si ovšem můžeme užít legraci. Na chystané brýle jako Project Morpheus a Oculus Rift, s přístupem i pro tradičnější konzole se již teď chystají tituly z prostředí Star Wars či Paranormal Activity.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací