Srpnové premiéry v kinech

[singlepic id=1436 w=120 h=120 float=left]  Srpen nám přinese hned několik dlouho očekávaných filmových trháků najednou. Podobná nadílka tu dlouho nebyla.

Je až s podivem, kolik velkých filmů se sešlo v jednom měsíci. Ať už je to Captain America, Barbar Conan, Green Lantern, Kovbojové a vetřelci nebo Zrození Planety opic. Další promítané filmy proto nebudou mít vůbe lehké nalákat diváky. Uvidíme jak si povedou Muži v naději, Šmoulové, Šéfové na zabití a další.


od 4. srpna 2011

Šéfové na zabití

[singlepic id=1381 w=240 h=120 float=left] Synopse: Co se dá dělat, když zjistíte, že váš šéf je šílenec, sadista nebo magor? Utéct není žádné řešení. Těmhle mizerům je třeba zatnout tipec. Takže posíleni několika drinky a vyzbrojeni podivnými radami získanými od jedné pochybné existence (Jamie Foxx), naši hoši vymyslí rafinovaný neprůstřelný plán, jak se navždy zbavit svých šéfů. Jenže je v tom háček: i ten nejlépe navržený plán je vždy jen tak spolehlivý jako mozek, který ho vymyslel.

Captain America: První Avenger


[singlepic id=1279 w=240 h=120 float=left]
Synopse: Steve Rogers (Chris Evans) je idealistický mladík, který stejně jako drtivá většina jeho vrstevníků touží vstoupit do armády, aby mohl Americe pomoci zdolat nacisty, až se jeho země zapojí do Druhé světové války. Jenže nemá sebemenší šanci, protože je podměrečný a neduživý a jediným jeho předpokladem je zarputilost, s jakou se nechává opakovaně vyhazovat od odvodových komisí. Ta ve finále rozhodne o tom, že ho vyberou jako vhodného kandidáta pro unikátní vědecký experiment, který má Americe produkovat Supervojáky. Jeho premiéra se vydaří a ze Stevea se díky vědeckému týmu vedeném Dr. Erskinem (Stanley Tucci) stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde, protože se zjeví mnohem nebezpečnější nepřítel. Tajná organizace HYDRA, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem (Hugo Weaving), totiž začala spřádat vlastní plány na ovládnutí světa. Jejich nedílnou součástí má být i tajná formule Dr. Erskina na výrobu Supervojáků. Steve Rogers dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, skupinku schopných parťáků a vyrazí do mise, která mu může zajistit nesmrtelnost. Nebo přinést smrt.


od 11. srpna 2011

Šmoulové

[singlepic id=1186 w=240 h=120 float=left] Synopse: Rodinná komedie, ve které se pojí animovaný i hraný film, uvádí na plátna kin všem dobře známé modré hrdiny, Šmouly. Zlý čaroděj Gargamel vyžene Šmouly z jejich vesničky a během následného pronásledování všichni společně projdou kouzelným portálem, který je zavede do našeho světa, přímo doprostřed newyorského Central Parku. Malí modří Šmoulové musejí dát hlavy dohromady a najít způsob, jak se dostat zpátky domů do vesničky dříve, než je Gargamel znovu vystopuje.

Zrození Planety opic

[singlepic id=1338 w=240 h=120 float=left] Synopse: Chtěli jsme zdokonalit lidskou rasu, místo toho jsme přišli o pozici pánů tvorstva. Zrození planety opic barvitě a napínavě líčí revoluci, která vedla k tomu, že nás na piedestalu civilizace vystřídali nižší primáti. Remake kultovní klasiky je unikátní v tom, že je z větší části líčen z pohledu opic, a také tím, že v něm nehrají herci v maskách, ale primáti, kteří jsou jako živí. Slůvko „jako“ je velmi důležité, protože většina z nich existovala pouze v počítačích trikové společnosti Weta Digital, která celý svět okouzlila Avatarem.

Obhájce

[singlepic id=1435 w=240 h=120 float=left] Synopse: Ve strhujícím thrilleru OBHÁJCE ztvárnil Matthew McConaughey roli Michaela, “Micka”, Hallera, charismatického trestního advokáta v Los Angeles, jehož kanceláří je zadní sedadlo vozu Lincoln Continental. Po tom, co většinu své kariéry strávil obranou drobných kriminálníků, dostane z ničeho nic svůj velký životní případ: obhajobu bohatého playboye z Beverly Hills (Ryan Phillippe), který je obviněn z pokusu vraždy. To, co se ze začátku jeví jako jasný případ s velkým finančním výnosem, se rychle obrátí v děsivý souboj dvou mistrů manipulace a krizi Hallerova svědomí. Film režíroval Brad Furman podle scénáře Johna Romana, vytvořeného podle literární předlohy Michaela Connellyho.


od 18. srpna 2011

Barbar Conan

[singlepic id=1303 w=240 h=120 float=left] Synopse: Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry…

Green Lantern

[singlepic id=1377 w=240 h=120 float=left] Synopse: V rozsáhlém a záhadném vesmíru po celá století existuje elitní mocná síla. Tito ochránci míru, pokoje a spravedlnosti si říkají Sbor Green Lanternů. Každý bojovník, který přísahal, že bude udržovat meziplanetární pořádek, nosí prsten Green Lantern, který mu dává schopnost vytvořit cokoli, co si umí ve své mysli představit. Když ovšem nový nepřítel Parallax hrozí, že zničí rovnováhu sil ve vesmíru, leží jejich osud, i osud celé Země v rukou posledně najatého bojovníka, prvního vybraného člověka: Hala Jordana (Ryan Reynolds).

Viditelný svět

Synopse: Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli.

Lůno

Synopse: Eva Green (Casino Royale, Království nebeské) se v roli mladé ženy Rebeccy vrací do dědečkova domu na chladném anglickém pobřeží, kde před mnoha lety prožila svou první, ještě dětskou lásku. Rebecca a Tommy, kterému zůstal rošťácký úsměv, naváží přesně tam, kde se v dětství jejich cesty rozešly. Renomovaný maďarský režisér Benedek Fliegauf (Houština, Dealer, Mléčná dráha) však nevypráví klasický příběh o „l´amour fou“, ale zamýšlí se nad podobou lásky v kontextu genetické reprodukce. Když Tommy zemře při autonehodě, rozhodne se Rebecca k umělému oplodnění za pomoci klonování lidské DNA a celý svůj život pak čelí důsledkům svého kontroverzního rozhodnutí. Milostné drama v mezinárodní koprodukci připomene slavné Milence ze severního pólu Julia Medema. Příběh osudové a zakázané lásky však režisér Fliegauf zasadil do velmi blízké budoucnosti, která mu dovolila rafinovaně využít prvky science fiction.


 

od 25. srpna 2011

Kovbojové a vetřelci

[singlepic id=1095 w=240 h=120 float=left] Synopse: Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem.

 

Muži v naději

[singlepic id=1436 w=240 h=120 float=left] Synopse: Rudolf s úspěchem uplatňuje svou divokou teorii v každodenní praxi a to s neutuchajícím elánem, který je u čerstvého šedesátníka záviděníhodný. O to víc pak nechápe naivitu svého nesnesitelně korektního zetě Ondřeje, který pro samé svědomité plnění povinností nevnímá, jak nebezpečně se jeho žena Alice začíná nudit. Milující tatínek a kamarádský tchán Rudolf proto nabídne Ondřejovi několik prověřených rad, jak vnést do skomírajícího manželství potřebný vzruch. Koneckonců jde o rodinné štěstí jeho jediné dcery… Z nudného slušňáka Ondřeje se pak díky románku s krásnou Šarlotou skutečně stává sebevědomý pán tvorstva, obletovaný milenkou a obdivovaný vlastní manželkou. Situace je to sice krásná, ale dlouhodobě neudržitelná. Už proto, že skutečnými pány tvorstva jsou pochopitelně ženy. Ondřeje čeká smršť komediálních situací, kterým čelí s odzbrojující kombinací typicky mužských vlastností – hravou vynalézavostí a nezničitelnou nadějí, že všechno dobře dopadne.


Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací