V hlavě / Inside Out – recenze

v_hlave_plakat_euforieVeselé dovádění v nezaměnitelném snímku nás pohladí po duši.
 
 
 
Příběh nám ukazuje doslova vnitřek hlavy hlavní hrdinky Riley, jedenáctileté slečny, kde se pere několik emocí o vládu nad jejím momentálním jednáním. Cholerický Vztek, parádivá Nechuť, bojácný Strach a Zdeptaný Smutek, nepochopen všemi okolo. Hlavní slovo se ale snaží mít Radost, která si zvládne poradit téměř s každou situací. Riley se se svými rodiči zrovna přestěhovala, a tak zažívá náročné období.

Zvlášť působivá je krajina představivosti.Bohužel zrovna v této chvíli Radost zabloudí do zákoutů paměti a představivosti, takže na hlavním velitelství zavládne chaos. Rileyiny dosavadní životní hodnoty se hroutí, a pokud se Radosti nepodaří vrátit, tak bude dívenka už navždy nešťastná. To se ale nesmí stát, a naštěstí má spoustu pomocníků. Zvlášť působivá je právě krajina představivosti, kde si Riley vymyslela třeba hranolkový les. A co teprve Bing Bong!

Příběh je kvůli mladé hrdince spíše pro dívky, ale zvládnou ho určitě také menší kluci, a rozhodně zaujme a rozesměje rodiče. Má hravou a milou atmosféru, takže i když půjdete do kina se sebehorší náladou, rychle vás to přejde. Zvlášť, když občas nakoukneme do hlavy i rodičům, nebo třeba kolemjdoucím. Nastalé situace jsou vystižené bez chybičky.

Nechybí samozřejmě ani momenty k zamyšlení, když se Radost musí naučit vycházet se Smutkem, přestože by ho nejraději nechala někde v zapomnění. Pohádka se snaží stavět na hodnotách rodiny, přátelství, i vztahu ke koníčkům. A hlavní hrdinku prezentuje jako originální slečnu, která si dělá věci po svém – miluje hokej a vyvádění bláznivých věcí.

Zajímavé je, že příběh je poměrně komplikovaný, ale zpracování natolik promyšlené, že ho malé ratolesti pochopí. Což je skvělý přístup a je příjemné, když dětský film nepodceňuje své diváky, ale důvěřuje jejich rozumu a vezme je na parádní výlet do… No do hlavy!

Snímek je velmi originální a opravdu roztomilý. Určitě si ho nespletete. Od první chvíle až do poslední nás neustále něco překvapuje. A Bing Bonga, imaginárního kamaráda a křížence slona, kocoura a delfína, který je z cukrové vaty a pláče bonbóny, toho prostě musíte vidět. Pixar zkrátka umí!
 
 

„Ach nééé, co když nás ta brokolice otráví?“

v_hlave_2015_foto_05
 
 

Nahlédnout občas do hlavy mamince je k popukání. „Zase ten jeho nechápavý výraz!“

v_hlave_blikacka_tr2
 
 

Je nutné zajistit Riley šťastnou budoucnost, ale to bez Radosti nepůjde!

v_hlave_2015_foto_02
 
 

85%

V hlavě / Inside Out

Snímek je velmi originální a opravdu roztomilý. Určitě si ho nespletete. Od první chvíle až do poslední nás neustále něco překvapuje. A Bing Bonga, imaginárního kamaráda a křížence slona, kocoura a delfína, který je z cukrové vaty a pláče bonbóny, toho prostě musíte vidět. Pixar zkrátka umí!

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací