Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 – recenze

Zazvonil zvonec a příběhu je konec.
 
 
V roce 2001 jsme započali dobrodružné putování plné kouzel s brýlatým čarodějem s bleskem na čele. Harry Potter nám dělal společnost dlouhých 10 let. Ovšem vše má svůj konec, ať již chceme nebo nechceme. Deset let je dlouhá doba a loučení nebude snadné. Nejen skalním fanouškům zajisté ukápne slza dojetí. Bohužel The End je nezvratně tu.

Poslední kniha J. K. Rowlingové s názvem Harry Potter a Relikvie smrti se dočkala dvoudílného filmového zpracování. První část byla hodnocena velmi rozporuplně. Někdo nadával, až se hory zelenaly a někdo naopak film vyzdvihoval až do nebe. Tato půlka jak knihy, tak filmu byla komornější, zaměřena na příběh a citové prožitky a ne každý tuto skutečnost dokázal přijmout. Podle mě se „úvod“ k velkému finále povedl a připravil nás na dechberoucí akci. Režisér David Yates pro nás vykouzlil opravdu nezapomenutelné rozloučení v podobě Harry Potter a Relikvie smrti část 2.

Samozřejmě, odklon od knihy je i zde patrný, ale ani ten nejzarytější fanda si nemá v podstatě na co stěžovat. Rozumný člověk ví, že kniha je kniha a film je film a tak to zkrátka je. A to, co funguje na papíře, by na plátně fungovat nemohlo a naopak. Od prvních minut po ty závěrečné se ale nenajde chvilka, kdybyste se nudili. Akce střídá akci, napětí, ale i humorné scény. Několikrát Vám proběhne i mráz po zádech. Všem je jasné, že těch úsměvných scén postupem času ubyde, úsměv se vytratí a dočkáme se boje na život a na smrt.

Naše dobře známá trojice kamarádu Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) a Hermiona (Emma Watson) plní tajný úkol, kterým jim zadal jeden z nejlepších kouzelníků všech dob a bývalý ředitel bradavic Albus Brumbál. V minulém díle jsme se dozvěděli, že jejich cílem je nalezení a zničení viteálů a tím sprovodění ze světa krutého čaroděje lorda Voldemorta (Ralph Fiennes). Do akce se zapojí všechny postavy z kouzelnického světa. Dočkáme se Severuse Snapea (Alan Rickman), Draca Malfoye (Tom Felton), Lenky (Evanna Lynch), Nevilla Longbottoma (Matthew Lewis), Remuse Lupina (David Thewlis) a mnoha dalších. Ne všichni však přežijí závěrečnou bitvu bez následků. Svoji návštěvou nás poctí i postavy ze záhrobí.

Vybrat si můžete mezi 3D a 2D variantou. Na rozdíl od první části Relikvie je sen realitou. Ovšem není 3D jako 3D a pokud máte jen malou možnost, využijte ji a zajeďte si do IMAXU, Vaše námaha bude odměněna.

Již neváhejte ani minutu a pojďte se s Harrym a celým kouzelnickým světem rozloučit do kina. Loučení je to sice velmi smutné, ale důstojné a čas, který strávíte v kině s Harrym Potterem a Relikvieí smrti část 2. si opravdu užijete.
 

Padá hvězda? Musíme si něco přát.


 

Dramatický návrat do školy čar a kouzel v Bradavicích.


 

Velké finále je tu: Harry vs. Voldemort.


 

90%

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Již neváhejte ani minutu a pojďte se s Harrym a celým kouzelnickým světem rozloučit do kina. Loučení je to sice velmi smutné, ale důstojné a čas, který strávíte v kině s Harrym Potterem a Relikvieí smrti část 2. si opravdu užijete.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací