Filmové události #28/15: Bob kácí glóby, Han se nově představuje, Krásný princ přijíždí

comic_con_logoJsou na světě ještě jemní muži?
 
 
Dámy, jestli preferujete vysněné láskyplné muže, čtěte dnešní zprávy až od konce. Karlovarský festival totiž přeje obrazům mužů průměrných až podprůměrných. Pokud sníte o mužích drsňácích, jednajících na vlastní pěst, přečtěte si o (zpívajícím) Jamesi Bondovi a neotesaném Hanu Solovi.
 

 
Karlovy Vary pečují o hady a stromy

Jubilejní 50. ročník MFF Karlovy Vary skončil a jeho ceny si našly výherce. Hlavní Křišťálový glóbus získal americko-francouzský snímek Bob a stromy režiséra Diega Ongara o dřevorubci se zálibou v golfu a gangsterském rapu. Letošní ročník byl jinak neobvykle štědrý k českým filmovým osobnostem. Za herecké výkony byli odměněni Alena Mihulová, představitelka hlavní role snímku Domácí péče a Kryštof Hádek, jenž s bratrem Kryštofem vdechl život dramatu Kobry a užovky. V kategorii Dokumenty nad 60 minut uspěl příspěvek režisérky Heleny Třeštíkové Mallory. Z kratších dokumentů vyšla vítězná chilská Bíla smrt. Diváckou cenu převzal americký herec Harvey Keitel jakožto reprezentant italského snímku Mládí. Zvláštní cenu poroty a s ní spojenou částku patnáct tisíc korun obdržel rakouský režisér Peter Brunner za film Má křídla, kdo končí pádem. Cenu za režii si odnáší Babai, debut kosovského tvůrce Visara Moriny. Soutěž Na východ od západu vyhrálo maďarské Středeční dítě. Zvláštní uznání putovalo k filmům Antonia a Kouzelný vrch, i k dokumentům Otec a Ženy v umyvadle. Cena Fóra nezávislých odměnila úsilí, s jakým režisér Sean Baker natočil na svůj iPhone komedii Transdarinka. Kompletní informace najdete v archívu článků věnovaných MFF Karlovy Vary.


 

Comic-Con 2015 v plném proudu

Od 9. do 12. července probíhá v americkém San Diegu největší událost pro všechny fanoušky komiksů, filmů a fantasy/sci-fi obecně. Letošní Comic-Con nám již přinesl několik nových netrpělivě očekávaných informací včetně trailerů a ukázek například z Batman v Superman nebo Star Wars.


 

Sladké převtělení

Klasiku Federica Felliniho Sladký život o zážitcích novináře Marcella s dekadentní kulturou smetánky chce do moderního remaku přepracovat společnost AMBI Group. Režisérova neteř Francesca Fellini označila předložený návrh za krásnou vizi.


 

Ten, který vystřelil první!

Han Solo ze Star Wars již svým příjmením dává najevo výjimečnost a potřebu vlastního prostoru. Jak všichni očekávali, dostane i on svůj vlastní spin-off a uvidíme jej ještě před samostatnou výpravou Boby Fetta (Heč!). Jeho premiéra připadá na 25. května 2018. S hvězdným pašerákem jsou spojeni režiséři Phil Lord a Chris Miller (LEGO® příběh, 22 Jump Street). Zvláštní, asi si někteří říkáte. Jenže si je třeba uvědomit, že Han a Žvejkal se již objevili právě ve světě LEGO® příběhu, takže se vlastně vracejí ke starým spolupracovníkům…

Informace, i když ne úplně oficiální, prosakují i v souvislosti s prvním spin-offem Star Wars: Rogue One. Mezi antagonisty by se mohl objevit ten nejslavnější, samotný Darth Vader. Radši mu nikdo neprozrazujte, že jeho dojemná oddanost starému náboženství mu nepomůže najít plány Hvězdy smrti.


 

Nový Batman pánem situace

Ben Affleck bude režírovat svůj samostatný batmanovský film, plánovaný na říjen 2016. Podílí se i na scénáři, jenž napíše společně s Geoffem Johnsem (animovaná série Liga spravedlivých).


 

Zemřela Diana Douglas (22. 1. 1923 – 3. 7. 2015)

Rakovina nám vzala dvaadevadesátiletou herečku Dianu Douglas, matku neméně slavného Michaela Douglase. Když jí bylo devatenáct, zažila filmový debut, epizodní roli v krimidramatu Keeper of the Flame. Roku 1943 si vzala herce Kirka Douglase. S ním se na plátně objevila ve westernu Indiánský bojovník (1955), to však již byli čtyři roky rozvedení. Svou účastí poctila víc jak dvacet filmů a mnoho televizních seriálů. Před dvanácti lety si s ex-manželem i synem zahrála v komedii Tak to chodí, jejím posledním snímku.


 

Vito Corleone vás rozesměje

Robert De Niro našel režiséra pro svůj snímek The Comedian. Taylor Hackford (Ray) udělá z ikonického představitele mafiánů svérázného komika, specializujícího se na urážení ostatních. Když člena svého publika udeří mikrofonem do hlavy, je odsouzen na veřejné práce, kde zažije osudové setkání. Se scénáristou filmu Artem Linsonem spolupracoval skutečný komik Jeffrey Ross.


 

Muž se zlatým hlasem

Roku 2018, či 2019 si Američané budou moci vychutnat nového Jamese Bonda… V muzikálové podobě. Představení pro Broadway, nebo Las Vegas vytvoří spisovatel Dave Clarke a skladatel Jay Henry Weisz. Muzikál slibuje nový příběh, několik padouchů i svou vlastní bond girl.


 

Čtyřprocentní vítězství

Sotva, co americký nejvyšší soud rozhodl o celoplošné platnosti homosexuálních manželství, už se 20th Century Fox chopil námětu, aby podle něj natočil celovečerní drama. Práva mu poskytl Jim Obergefell, jenž žaloval stát Ohio o uznání svého svazku s nyní již zesnulým Johnem Arthurem.


 

Rozpaky černé panterky

Režisérka Ava DuVernay (Selma) nezrealizuje marvelovského Black Panthera. Podle vlastních slov byly její představy o příběhu až moc odlišné od plánů studia.


 

Teta May pořád mládne

Pro roli třetí spider-manovské tetičky May je údajně nesmírně žádána padesátiletá herečka Marisa Tomei (Bláznivá, zatracená láska).


 

Fantastická královnička

Herečkozpěvačka Alison Sudol si zahraje čarodějku Queenie v harrypotterovském spin-offu Fantastická zvířata a kde je najít. Pro děj klíčového mudlu Jacobe si zase střihne Dan Fogler.


 

Protihráči krotitelek?

„Krotitelky duchů“ obsazují své muže. Kromě Chrise Hemsworthe doprovodí na plátně ústřední tým Andy García (Falešní poldové) v roli starosty New Yorku, dále pak Michael K. Williams (12 let v řetězech), Matt Walsh (V oku tornáda) a především Neil Casey alias hlavní záporák Rowan. Dámskou část obsazení rozšířila Cecily Strong (The Bronze).


 

Noční můra normálních chlapů

Disney zakoupil scénář ke hrané pohádce o Princi Krasoňovi (neboť v češtině zatím neumíme jinak překládat „Prince Charming“). Univerzální zachránce princezen by neměl být totožný se svou inkarnací z nedávné Popelky. Podle serveru Variety se protagonistou stane hrdinův bratr. Ať už se jedná o cokoliv, vymyslel si to začínající scénárista Matt Folger.


 

Němý v Německu

Duncan Jones se po dokončení Warcraftu vrhne na režii sci-fi Mute. I když děj jako takový by podle vlastních slov režiséra šlo situovat do kteréhokoliv období, atmosféra si žádá futuristickou éru. V Berlíně budoucnosti bude párem komiků unesen barman, pátrající po své přítelkyni.


 

Ahoj, koťátko

Japonská společnost Sanrio chce roku 2019 vypustit do světa animák o slavné bílé kočičce Hello Kitty. Příběh zatím není jasný.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací