Domácí péče v Karlových Varech

kviff_50_domaci_pece_obr_00Mihulová opět pečuje o druhé.

V Hlavní soutěži na 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary o přízeň diváků i poroty usiluje Domácí péče, filmový debut režiséra Slávka Horáka. Do role sestřičky se po více jak třiceti letech vrací Alena Mihulová, aby nám ukázala, že obětavost českých žen je bezbřehá. Vlasta pečuje o pacienty, kteří se o sebe bez cizí pomoci již nedokáží postarat. Do péče o druhé toho vkládá tolik, že když zjistí, že i ona potřebuje pomocnou ruku, neumí si s touto situací poradit. Stejně jako její manžel Laďa (Bolek Polívka).

Představit Domácí péči přijel do lázeňského městečka nejen ústřední pár, ale i režisér Slávek Horák a herečky Tatiana Vilhelmová, Zuzana Kronerová a Sara Venclovská. S přátelskou delegací jsme se mohli potkat hned několikrát, a to na tiskové konferenci v Konferenčním sále hotelu Thermal, na besedě v Domě České televize a na slavnostní premiéře, jejíž součástí byla i neodmyslitelná chůze po červeném koberci.

V centru dění se samozřejmě ocitla představitelka ústřední role Alena Mihulová, která prozradila, že ji scénář filmu okamžitě nadchl, ale získat roli nebylo vůbec jednoduché. Podle režiséra totiž byla na Vlastu moc mladá. Horák ale prozradil, že v momentu, kdy proběhla zkouška s Polívkou, kde spolu zazpívali Ej, od Buchlova, byla role její.

kviff_50_domaci_pece_obr_01

kviff_50_domaci_pece_obr_02

kviff_50_domaci_pece_obr_03

Jak cesta Domácí péče Karlovými Vary vypadala, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací