Jamie Dornan navštívil Karlovy Vary v šedivých kalhotách a připravuje se spáchat atentát na Heydricha ve filmu Anthropoid

kviff_50_dornan_obr_00Promeškali jste Dornana ve Varech? Nevadí, brzy se k nám vrátí natáčet historický válečný thriller.
 
 
 
Po doslova úmorných vedrech se trochu ochladilo a nad západočeským lázeňským městečkem se zatáhly šedivé mraky. Možná je to náhoda, nebo se počasí snažilo vyjít vstříc vzrušeným fanynkám a trochu je ochladit, protože do Karlových Varů dorazil Christian Grey z Padesáti odstínů šedi.

kviff_50_dornan_obr_01Irský model a herec Jamie Dornan sice navštívil 50. ročník MFF KV pouze na otočku, i tak toho za pouhé dvě hodiny zvládl poměrně hodně. Před hotelem Pupp rozdal několik autogramů a již spěchal na červený koberec před hotelem Thermal, kde zamával početnému davu. Poté se i s hereckou kolegyní Aňou Geislerovou a režisérem Seanem Ellisem přesunuli do tamního Konferenčního sálu, kde se rozpovídali o připravovaném koprodukčním snímku Anthropoid.

Historický válečný thriller natočený na základě skutečných historických událostí (atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha), jež bezesporu patří k nejdůležitějším okamžikům v české historii, se začne natáčet v následujících týdnech v České republice. Dornan se nám představí jako odvážný parašutista Jan Kubiš. Role Josefa Gabčíka byla svěřena dalšímu irskému herci, a to Cillianu Murphymu (Snídaně na Plutu, Temný rytíř povstal).

kviff_50_dornan_obr_02„Chodil jsem do školy v Severním Irsku, kde jsme se o 2. světové válce učili, ale přiznávám se, že jsem moc neposlouchal. O operaci Anthropoid jsem se dozvěděl až při čtení scénáře“, přiznal se na tiskové konferenci Dornan. Herec navíc dodal, že na něho udělalo velký dojem, že se stalo něco, co mělo tak velký vliv na celou zemi, tak velký hrdinský čin.

Na režisérské křeslo usedne Sean Ellis z Velké Británie, který slibuje, že jeho cílem je věrná interpretace historických faktů, a aby herci ve svých rolích působili co nejreálněji. Chce přenést emoce obyčejného člověka na plátno.

Vedle krasavců, které zná celý svět, uvidíme i české ženy. Gabčíkovu snoubenku Liběnu Fafkovou si zahraje již zmíněná Aňa Geislerová. I s další ženou připravující se na natáčení Anthropoidu jsme se mohli ve Varech potkat. Alena Mihulová, v současnosti obdivovaná za svůj výkon v Domácí péči, se ujme role Marie Moravcové. Ve filmu se dále představí Charlotte Le Bon, Václav Neužil, Kryštof Mucha, Ondřej Malý či Jan Budař.

Fotogalerii z Jamieho návštěvy Karlových Varů naleznete na našem Facebook profilu.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací