41. LFŠ Uherské Hradiště skončila, jste připraveni na ozvěny?

letni_filmova_skola_uh_41_plakatZmrzlina v kornoutku, 237 filmů, pět výročních cen…
 
 
 
5 500 akreditovaných návštěvníků, 237 snímků, 9 divadelních představení, 14 koncertů, 6 filmových lekcí a mnoho přednášek, to je číselné vyjádření letošní Letní filmové školy Uherské Hradiště, která se konala od 24. července do 1. srpna 2015. Do moravského města se odborníci, herci, režiséři, filmoví nadšenci i vzácní hosté sjeli již po jednačtyřicáté.

I když patří LFŠ mezi nesoutěžní festivaly, udělila Asociace českých filmových klubů celkem pět výročních cen. Finský tvůrce Mika Kaurismäki byl oceněn za zásadní roli v utváření moderní finské kinematografie a výjimečné propojení domácích a globálních témat a Mohsen Makhmalbaf obdržel výroční cenu za klíčovou roli pro vývoj íránského filmu a jedinečný cit a humanismus zkoumající hrdiny v mezních situacích. Poctěni byli i čeští tvůrci, mezi které patřil Boleslav Polívka, Michael Málek a Helena Třeštíková, u které AČFK vyzdvihla citlivost, vnímavost a empatii, s nimiž sleduje osudy svých obyčejných i neobyčejných hrdinů.

Radana Korená (ředitelka LFŠ) ohodnotila 41. LFŠ Uherské Hradiště těmito slovy: „Filmovka v pojubilejním ročníku dokázala, že je ve výborné kondici. Stále se vracející hosté potvrzují, že LFŠ je akcí, kam stojí za to uprostřed léta jet a kde se dá strávit úžasná dovolená s celou rodinou.“

Pokud jste se do Uherského Hradiště nemohli podívat, nebo se jetě s letošním ročníkem nechcete rozloučit, můžete navštívit oficiální ozvěny LFŠ, které se konají od 3. do 7. srpna 2015 v pražském kině Aero a v brněnském kině Scala. Vybírat můžete z těchto snímků: Milán, kalibr 9; Obvyklí podezřelí; Bohové; Občan Kane a Mrzout.
 
Malé ohlédnutí na závěr:


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací